reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja obudziłam się w nocy z silnym bólem brzucha, pojawiło się brązowe plamienie. Rano pojechałam na badanie krwi- beta i progesteron, czekam na wyniki. Udało mi się dostać do ginekologa, dostałam duphaston 2 tab. rano i 2 wieczorem i mogę brać nospę w przypadku silniejszego bólu. Mam nadzieję, że będzie dobrze, usg w poniedziałek...
Trzymam kciuki, to będzie Twoje pierwsze USG? Ja też miałam przez parę dni brązowe plamienie, ale w sumie przeszło bez dodatkowych ingerencji :)

reklama
Cześć Dziewczyny,

Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum:)
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 20.11, według lekarza było wtedy 5+3, jeszcze nie biło serduszko, kolejną wizytę mam 10.12 - wtedy będę już więcej wiedziała :)
Według kalendarzyka termin wypada na 20.07 ale coś mi się wydaje, że troszkę później :D
Witamy :) zapisałam na razie 20.07, wiadomo że póki co te wszystkie daty to tak bardziej poglądowo ale przynajmniej wiemy mniej więcej która na jakim etapie jest dzięki temu ☺️ A zarodek już był widoczny? :)

Jesteeeem! Mamy 2.3 dzieciątka, serduszko bije jak dzwon 181ud/ min. 🥰🥰🥰
Na tym drugim zdjęciu 3d rączki i ucho dają wrażenie twarzy 😆😆😆

Załączniki

• 71218cdd-57af-4f59-aa1f-2b18cd85b1ba.jpeg
    71218cdd-57af-4f59-aa1f-2b18cd85b1ba.jpeg
    37,8 KB · Wyświetleń: 92
  • ad9bdfb0-0ec9-496c-a0a2-dec691258295.jpeg
    ad9bdfb0-0ec9-496c-a0a2-dec691258295.jpeg
    29,6 KB · Wyświetleń: 86
Jesteeeem! Mamy 2.3 dzieciątka, serduszko bije jak dzwon 181ud/ min. 🥰🥰🥰
Na tym drugim zdjęciu 3d rączki i ucho dają wrażenie twarzy 😆😆😆
Wooow już nawet w 3D miałaś 😲 super! Ja właśnie się zastanawiam czy się nie umówić prywatnie do jakiegoś lekarza z super sprzętem, żeby iść typowo po jakieś ładne zdjęcie z usg, żebym miała dla babci na święta 😂

Spokojnie, jakbyś poszła dzisiaj na usg to już by była szansa, że będzie widać zarodek, a po kolejnych 2-3 dniach byłoby serduszko. Zamiast badać betę możesz lepiej spróbować iść na USG jeszcze w tym tygodniu, żeby zobaczyć co i jak :)
Wiem, tak to jest jak człowiek się połasi, bo coś jest za darmo 😂 chyba wolę już poczekać do 6+3, żeby mieć już pewność, no chyba , że się coś znajdzie u dobrego lekarza w luxmed, ale wątpię

reklama
Do góry