reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja obudziłam się w nocy z silnym bólem brzucha, pojawiło się brązowe plamienie. Rano pojechałam na badanie krwi- beta i progesteron, czekam na wyniki. Udało mi się dostać do ginekologa, dostałam duphaston 2 tab. rano i 2 wieczorem i mogę brać nospę w przypadku silniejszego bólu. Mam nadzieję, że będzie dobrze, usg w poniedziałek...
Trzymam kciuki, to będzie Twoje pierwsze USG? Ja też miałam przez parę dni brązowe plamienie, ale w sumie przeszło bez dodatkowych ingerencji :)

reklama
Cześć Dziewczyny,

Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum:)
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 20.11, według lekarza było wtedy 5+3, jeszcze nie biło serduszko, kolejną wizytę mam 10.12 - wtedy będę już więcej wiedziała :)
Według kalendarzyka termin wypada na 20.07 ale coś mi się wydaje, że troszkę później :D
Witamy :) zapisałam na razie 20.07, wiadomo że póki co te wszystkie daty to tak bardziej poglądowo ale przynajmniej wiemy mniej więcej która na jakim etapie jest dzięki temu ☺️ A zarodek już był widoczny? :)

Jesteeeem! Mamy 2.3 dzieciątka, serduszko bije jak dzwon 181ud/ min. 🥰🥰🥰
Na tym drugim zdjęciu 3d rączki i ucho dają wrażenie twarzy 😆😆😆

Załączniki

• 71218cdd-57af-4f59-aa1f-2b18cd85b1ba.jpeg
    71218cdd-57af-4f59-aa1f-2b18cd85b1ba.jpeg
    37,8 KB · Wyświetleń: 71
  • ad9bdfb0-0ec9-496c-a0a2-dec691258295.jpeg
    ad9bdfb0-0ec9-496c-a0a2-dec691258295.jpeg
    29,6 KB · Wyświetleń: 71
Jesteeeem! Mamy 2.3 dzieciątka, serduszko bije jak dzwon 181ud/ min. 🥰🥰🥰
Na tym drugim zdjęciu 3d rączki i ucho dają wrażenie twarzy 😆😆😆
Wooow już nawet w 3D miałaś 😲 super! Ja właśnie się zastanawiam czy się nie umówić prywatnie do jakiegoś lekarza z super sprzętem, żeby iść typowo po jakieś ładne zdjęcie z usg, żebym miała dla babci na święta 😂

Spokojnie, jakbyś poszła dzisiaj na usg to już by była szansa, że będzie widać zarodek, a po kolejnych 2-3 dniach byłoby serduszko. Zamiast badać betę możesz lepiej spróbować iść na USG jeszcze w tym tygodniu, żeby zobaczyć co i jak :)
Wiem, tak to jest jak człowiek się połasi, bo coś jest za darmo 😂 chyba wolę już poczekać do 6+3, żeby mieć już pewność, no chyba , że się coś znajdzie u dobrego lekarza w luxmed, ale wątpię

reklama
Do góry