reklama
Vicarika zmien lekarza wszystkie konieczne badania Ci sie naleza 3 usg w trakcie ciazy bez łaski , szkoda nerwow idz do innego
Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
sylver80
Fanka BB :)
Moj lekarz na NFZ usg robi raczej wg wskazań Nfz właśnie , ale to też pewnie dlatego ,że nie ma aparatu do usg w gabinecie . Jest 1 usg na calą przychodnię ,,, Za to badania mam wszystkie po kolei : hiv, wr rółżyczka, toxo, morfologia, analiza moczu , wymazy, nie wymazy i inne cuda
Edit: jak mnie wkurzają te suwaczki stojące w miejscu zdecydowanie wolę żeby coś innego stało
Robię się nimfomaniaczką .... chyba
Hahahaha Żonagraja, jak nic zaczął się drugi trymestr i hormony zaczynają działać, jak trzeba Też tak mam Trzeba korzystać na maksa z tego pięknego czasu!
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Witajcie,
Nie nadrobie zaległości, ale już postaram się być na bieżąco.
Lilith, wierzę, że przyszły tydzień będzie ciężki :-(
Vicarika, w poprzednich ciążach jak chodziłam na nfz, to każde jedno badanie miałam refundowane łącznie z toxo, a to miałam robione parę razy w trakcie...
Usg także na każdej wizycie.
Dziwny ten lekarz...
Nie nadrobie zaległości, ale już postaram się być na bieżąco.
Lilith, wierzę, że przyszły tydzień będzie ciężki :-(
Vicarika, w poprzednich ciążach jak chodziłam na nfz, to każde jedno badanie miałam refundowane łącznie z toxo, a to miałam robione parę razy w trakcie...
Usg także na każdej wizycie.
Dziwny ten lekarz...
sylver80
Fanka BB :)
Hejka:-)
Ewella z tego co wiem to na Lubinowa tak z drogi nie da sie dostac trzeba tam prywatnie do gina chodzic...szpital na full wypasie moze dlatego...ale jesli sa jakies komplikacje to i tak dziecko wywoza a u Ciebie z ta pepowina wiec lepiej jakis lepszy szpital Ligota albo CSK , czy tez Chorzow wlasnie.Ja jesli bedzie wszystko ok to bede miec CC w Oswiecimiu.Mam najblizej a siostra teraz rodzila i byla bardzo zadowolona.
Vicarika zmien buraka!! Ja tez chodze na NFZ co wizyta USG i zdjecie .Placilam tylko za cytomegalie i toxo.
Sylver zabije Cie ubostwiam arbuza!!!! Aaa tak mi sie chceeee !!! A najlepiej takiego z Wegier tam arbuzy smakuja najlepiej!
Megann , Ania Sto lat wszystkiego najlepszego!!!!
A my jezdzilismy dzisiaj za kuchnia no i udalo sie znalezlismy ta jedyna piekna kuchnie:-) Za 4 tygodnie bedzie gotowa:-) mam nadzieje ze moj z remontem sie wyrobi
Hehe, dokładnie takiego arbuza mam na myśli! Na Węgrzech czasem wydrążają kółko i odcinają po cm do spróbowania. Pyszota! A w Chorwacji dziadzio ciągnął łódkę z owocami wzdłuż plaży i arbuza siękał w 3 sekundy, że nawet skóry nie było. Bajka
Ślinotoku dostałam!
Aga w aucie nigdy nie miałam.. Wspolczuje tego, musi być uporczywe albo w kinie.. Za to jak siedzę, to mi nogi ciagle cierpna. Upierdliwe. Mg juz biorę w podwójnej i roznie bywa.
Co do cycow to jak i do Ciała tez Palmers.
Karo, Dex tez taki kochany z brzuszkiem i dzidzusiem. Ciagle się chwali, że siostra będzie i glaska. Ciężki to temat, bo po małej długo przychodził i mówił baby.. Przykre to było..
Scan mam też na wszelki wypadek i u nas zaleca się takie sprawdzania w 16tc. Potem też będzie za 4. Może znowu razem nam się trafi
Ania wszystkiego najlepszego!!
Sylver dobrze tak czasem wypocząć, zaglądaj do nas.
Aga u Was różnica chyba będzie idento jak u moich? Maj 06 i lipiec 14.
Kciukasy za wyniki!
Ewella, Wendy kciuki trzymam za jutro!!
AIM Tragedia.. Możesz z kimś skonsultować??
Truskawka dasz rade, czas jednak leci..
Bulkaasia wow. 2 tyg normalnie się czeka, nawet w książce pisze. Dobrze Ci tak
Megan i dla Ciebie kochana wszystkiego najlepszego!!
Nie planowałam ale od ok 2 godzin trochę się pogorszyło i rozważam jechać gdzieś. Na pewno wiem że niestety do mojego szpitala nie ma sensu tam po prostu nie ma dobrych urologów :/ jest jeden ale znam tylko jego imię -.- bo przychodził konsultować chirurgię. Ale nie widziałam go dziś to pewnie na dyżurze też go dziś nie będzie. Jeżeli mi się nie polepszy to będę jechać gdzieś indziej...
Btw. Wiecie że jeżeli gin na NFZ na USG w gabinecie to jeżeli wam je wykona to dostaje za was 2 razy więcej kasy? To chyba jest 12 zł vs 24 jeżeli dobrze pamiętam także im się to po prostu opłaca wykorzystać i robić, warto więc znaleźć giną na NFZ z USG w swoim gabinecie bo tak to z wysłaniem może nie być taki chętny.
D
Deleted member 134305
Gość
Ja mam lekarza prywatnie, nawet jakoś przy mojej ciazy nie brałam w ogóle pod uwagę na NFZ, muszę mieć wszystko dokładnie i juz i nr do lekarza, choć nie należę do pacjentek wydzwaniajacych, ale lepiej sie czuje mając ten nr zapisany
Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia musi być dobrze!
Byłam na pobraniu krwi na te nifty, lekarka przeprowadzająca wywiad była zachwycona moja wiedza i o chorobach gen i w ogóle wiedza ogólna o ciazy, a wszyscy mówią zeby nie czytać forów na internatach haha.
Jak wróciłam do domu to sie tak pokłóciłam z moim m ze sie na niego rzuciłam z pięściami, w ogóle rzucałam czym popadnie tak mnie wkurzył, az mi sie słabo zrobiło. Teraz leżę i odpoczywam, mam nadzieje ze nie zaszkodziłam dzidziusiowi
Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia musi być dobrze!
Byłam na pobraniu krwi na te nifty, lekarka przeprowadzająca wywiad była zachwycona moja wiedza i o chorobach gen i w ogóle wiedza ogólna o ciazy, a wszyscy mówią zeby nie czytać forów na internatach haha.
Jak wróciłam do domu to sie tak pokłóciłam z moim m ze sie na niego rzuciłam z pięściami, w ogóle rzucałam czym popadnie tak mnie wkurzył, az mi sie słabo zrobiło. Teraz leżę i odpoczywam, mam nadzieje ze nie zaszkodziłam dzidziusiowi
reklama