reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tylko przyznam nie wiem gdzie... Jedyne co ma sens to umówić się na zwykłą wizytę prywatnie no to to planuje zrobić nawet już mam gościa znalezionego. Nie umiem w necie znaleźć czy to co ja mam to się operuje w czasie ciąży. Generalnie to dotyczy prawie wyłącznie kobiet po menopauzie więc średnio piszą przy tym cokolwiek w związku z ciążą :p

reklama
Witam was wieczornie, spod kocyka :) dawno nic nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco :) po przeprowadzce jest jeszcze do ogarnięcia, że ledwo znajduję czas na przyjemności... Sprzątam i sprzątam, a końca nie widać. Do tego samopoczucie nie najlepsze, strasznie szybko się męczę i chyba zgaga mnie dopada. Nigdy nie miałam tego, więc nawet nie wiem czy to jest to :/

Ania, Megan- Wszystkiego najlepszego, samych wspaniałości :*

Maziajka ja też mam problem z jedzeniem, niby jestem głodna, zjem połowę porcji i napchana na maxa. Za godzinę znowu głodna :/ waga spadła na poczatku 2 kg i na razie się utrzymuje, co mnie cieszy bardzo :)

Truskawka ja też mocno trzymam kciuki! Nie dziwię się, że Ci nerwy puściły, tyle stresu ostatnio, mam nadzieję, że chociaż facet wyrozumiały i zamiast się kłócić, to mocno przytulił :*

Bulkaasia piękne maleństwa <3

Ja chodzę prywatnie do gina, ale głównie dla mojego spokoju. Co prawda muszę dojeżdżać do niej teraz 60 km, ale chyba nie znajde, drugiego lekarza, któremu tak zaufam :) Myślałam o tym żeby zapisać się na NFZ tu gdzie teraz mieszkam, żeby mieć badania taniej, ale widzę, że wcale nie tak łatwo z tym jest :/

Aim, a co myślisz, o pojechaniu na IP z tym (oczywiscie Kopernik przychodzi mi na myśl, wydaje mi się że tam niejedno widzieli) żeby tam moze skonsultowali Cię z urologiem?
A niezależnie od tego spróbować umówić wizytę prywatna u jakiegoś sprawdzonego specjalisty urologa?

Ewella jestem po ,(USG +pappa) , wyniki za tydzien.

Aim, a co myślisz, o pojechaniu na IP z tym (oczywiscie Kopernik przychodzi mi na myśl, wydaje mi się że tam niejedno widzieli) żeby tam moze skonsultowali Cię z urologiem?
A niezależnie od tego spróbować umówić wizytę prywatna u jakiegoś sprawdzonego specjalisty urologa?

Ewella jestem po ,(USG +pappa) , wyniki za tydzien.
Myślę że to nie ma sensu bo oni mi to z marszu i tak nie zoperują więc co da jazda i czekanie w tym momencie...Nic, a jeszcze mam szanse trafić znów na jakiegoś buraka :p wiem co mi jest, jestem zdiagnozowana. Co mi powie kolejna osoba? To samo tylko najwyżej w milszy sposób ;) także wybrałam już gościa i pójdę do niego bo to po prostu chodzi o to żeby teraz się do niego umówić na zabieg który będzie albo teraz albo po ciąży. Bo on też mi zasadniczo nic nowego nie powie to chodzi już o działanie. A do tego chce mieć świadomie wybranego lekarza a nie randomowo kto akurat ma dyżur.

Ok aim, jak jesteś pewna diagnozy (i wiesz że to nie zagraża na teraz dziecku,) to faktycznie dobrze iść do sprawdzonego specjalisty.

Tylko przyznam nie wiem gdzie... Jedyne co ma sens to umówić się na zwykłą wizytę prywatnie no to to planuje zrobić nawet już mam gościa znalezionego. Nie umiem w necie znaleźć czy to co ja mam to się operuje w czasie ciąży. Generalnie to dotyczy prawie wyłącznie kobiet po menopauzie więc średnio piszą przy tym cokolwiek w związku z ciążą :p
Dokładnie taką prywatną wizytę miałam Ci zaproponować.
Nie ma na co czekać. Dobrze, ze wiesz już do kogo możesz pojechać. Trzymam kciuki za pozytywne podejście do tematu i przede wszystkim szybkie działanie tego dr-a. Buziaki, trzymaj się [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Na szczęście moją mamę oświeciło i przypomniała sobie że jej najlepszy przyjaciel z dzieciństwa jest urologie :D opinie o nim są takie że i bez tej rekomendacji bym próbowała się do niego dostać. Także jutro będzie dzwonić w moim imieniu :)

Uff trochę mi lepiej bo tak od 14 do 18 było gorzej i miałam zły nastrój a teraz już jest lepiej więc łatwiej mi o lepsze nastawienie :)

Witam :)
Nadrobiłam zaległości w czytaniu, może nawet Igor pozwoli mi coś napisać, bo ostatnio sam by najlepiej pisał na klawiaturze ;)

Megan, Ania najlepsze życzenia dla was :-D

Vicarika ja też chodzę do lekarza na NFZ. Na szczęście mój ma USG w gabinecie i za każdym razem podglądamy maluszka.

Truskawka trzymam kciuki za wyniki. Nie zazdroszczę Ci tego stresu...

Bulkaasia super, że z bliźniakami wszystko w porządku :-D

Aim w takim razie kciuki za szybką wizytę ;)

Niedawno zadzwoniła do mnie rejestratorka od ginekologa, do którego próbowałam umówić się na usg prenatalne. Wtedy wpisała mnie na "listę rezerwową", bo nie było miejsc i obiecała, że jak coś się zwolni, to da mi znać. No i jutro na 16:20 mam wizytę. I znowu się boję... Tym bardziej, że od świąt miałam spokój z plamieniami a w piątek znowu się pojawiło. Na szczęście tylko w piątek, teraz czysto.

reklama
Witaj Joanna - nareszcie wróciłaś [emoji3].
Trzymam kciuki za jutrzejsze badania [emoji110] [emoji110].

aim - no to teraz napewno będzie wszystko cacy [emoji3]. Przyjaciel mamy wyciągnie Cie z tych dolegliwości [emoji5]

Misia - super wiadomości [emoji5][emoji5][emoji5]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry