reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

wiatr we włosach, wolność, chwila dla siebie KOCHAM TO :)
pasja.jpg

Załączniki

• pasja.jpg
    pasja.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 492
reklama
Katanka daleko z bielska.do mnie nie masz to wpadniesz:D

Aga a co robicie? My kuchnie , salon, przedpokoj sypialnie, a potem na wiosne cala klatke schodowa.Na dworze garaze budujemy i altanke.Ocipieje w tym roku! dobrze ze w ciazy jestem to sie migac bede:D

Tea szalona jestes :D Mnie tez bigos jakos w 9 tc podkusil myslalam ze potem umre! :d tego rzyganiem nawet nazwac nie mozna.

Dziewczyny a ja sie pochwale wczoraj chyba znow czulam pukanie w brzuchu:-)

010igov3fkey3mez.png

Ależ Ci zazdroszczę! Pamiętam jakie to uczucie i kochałam każdy kopniak w 1 ciąży i nie mogę się doczekać kopniakow w tej ciąży.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Dzień dobry :-) :) miałam wczoraj napisać ale moje dziecię się obudziło i ogłosiło strajk nie chciał spać:D
Więc parę słów o mnie, mam na imię Ania, mam 21 lat. Tak jak już pisałam, jestem już mamą chłopca prawie dwuletniego i w lipcu zostanę mamą po raz drugi :)
U mnie aktualnie 12 tc według usg, a z ostatniej miesiączki 13tc. Termin na 17 lipca :) oglądałam Wasze brzuszki, cudne! Czyli nie tylko ja już jestem duża.. :D postaram się wrzucić swój ale nie wiem czy starczy mi czasu, na 14 do pracy i aż do 22. Odkąd jestem w ciąży, godziny w pracy okropnie mi się ciągną. Miłego dnia dziewczyny!

Maziajka - ja całą chatę wykanczam. Stała odlogiem kilka lat (stan surowy) i od tamtego roku kończymy. Także.. Zobaczymy, której pierwszej uda się wyjść z tego zamieszania [emoji5]. Ja dałam mężowemu czas do maja.

Gratuluję i zazdraszczam czucia pierwszych ruchów [emoji3]

Morela - cieszę się, że już z Tobą lepiej. A Lence życzę szybkiego pokonania kataru [emoji5]
Moja też już coś podziebiona (z rana chrypa mi odpowiadała, no i katar też leci) [emoji19], ale do szkoły (pomimo, że dzisiaj ma dyktando) poleciała na skrzydłach. Zobaczymy jak będzie po szkole.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ajjj napisałam dlugasny post odpowiadając każdej z Was i niechcący usunęłam

W skrócie dziewczynki zdrowka

Maniek powodzenia

Karolina współczuje najbardziej niewiedzy skąd bo to by stresowało mnie najbardziej, ale gratuluje dobrze rozwijanego sie dzieciątka

Forma odpoczynku dla mnie tez zawsze aktywna. Ochhh jak ja nie lubię leżeć w piżamie pod kocem w łożku. To dla mnie coś strasznego. Zawsze przebieram sie od razu po wstaniu w dresik i ogarniam buźkę lekki makijaż włosy

Aga najlepiej znasz swojego męża. Jeżeli moj by zastrzegł, ze nie chce to bym nie robiła. Ale moj by nie zastrzegł, uwielbiamy sie spotykać i szukamy wszelkich okazji :D
Cudne masz rzygadelko

Mafu moze powinnaś iść do jakiegos fizjo?

Tea powodzenia na dziś

Aaa ja tez juz czuje ruchy, juz jestem pewna :D ze to one

Mi też się szykuje remont na wiosnę :) W 2016 robiliśmy u Lenki remont i teraz trzeba będzie odświeżyć nasz pokój i przedpokój.

Na razie nie mamy 3 pokoi i maluszek przez pierwszy rok będzie u nas a potem przeniesiemy maluszka do Lenki pokoju - kupimy im łóżko piętrowe. A może za parę lat kupimy większe mieszkanko. Na razie nam się nie spieszy bo wkład własny jest spory a obecne mieszkanko spłaci my za 2 lata.

W sumie ludzie żyją w gorszych warunkach niż my a są szczęśliwi bo razem i my też będziemy :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Hej dziewczyny
U mnie kocioł w pracy, ale podczytuje Was :)
My bylismy w koncu na sylwestra u znajomych i bardzo fajnie było, nawet dobrze sie czułam :)

Aga tez sie usmialam z rzygadełka :D:D mnie na szczescie wymioty w pracy nie łapią, zreszta niestety nie siedze sama w pokoju wiec ciezko by bylo to zrobic przy kolezance hahaha :) a co do remontu to my tez nie mamy jeszcze wszystkiego w domu wykonczonego, hmm biedny bedzie moj m. jak mnie zlapie "wycie gniazda". Na razie nie wiem czemu ale mam fazę na kwiaty, pokupowałam troche do doniczek i sadziłam kilka dni temu :)

Karolina a moge zapytac czemu robilas test harmony? byly jakies wskazania czy tak dla spokoju swojego chciałas zrobic? Pytam bo sama rozwazam nifty, ale w sobote prenatalne i zobaczymy co to wyjdzie na nich.

Tea trzymam kciuki, teraz napewno bedzie dobrze i mam nadzieje, ze dzidzius bedzie w 100% zdrowy :)

Kasiulka zazdroszcze ruchów, tez sie juz tego nie moge doczekac, ale pewnie jeszcze z miesiac :)

reklama
Hej dziewczyny
U mnie kocioł w pracy, ale podczytuje Was :)
My bylismy w koncu na sylwestra u znajomych i bardzo fajnie było, nawet dobrze sie czułam :)

Aga tez sie usmialam z rzygadełka :D:D mnie na szczescie wymioty w pracy nie łapią, zreszta niestety nie siedze sama w pokoju wiec ciezko by bylo to zrobic przy kolezance hahaha :) a co do remontu to my tez nie mamy jeszcze wszystkiego w domu wykonczonego, hmm biedny bedzie moj m. jak mnie zlapie "wycie gniazda". Na razie nie wiem czemu ale mam fazę na kwiaty, pokupowałam troche do doniczek i sadziłam kilka dni temu :)

Karolina a moge zapytac czemu robilas test harmony? byly jakies wskazania czy tak dla spokoju swojego chciałas zrobic? Pytam bo sama rozwazam nifty, ale w sobote prenatalne i zobaczymy co to wyjdzie na nich.

Tea trzymam kciuki, teraz napewno bedzie dobrze i mam nadzieje, ze dzidzius bedzie w 100% zdrowy :)

Kasiulka zazdroszcze ruchów, tez sie juz tego nie moge doczekac, ale pewnie jeszcze z miesiac :)
Lekarz mi zalecił. Jak miałam prenatalne i pappe to wpisala mi kosć nosowa nie badana, i przeziernoś karkowa 2,3 stąd ryzyko wyszło mi skorygowane 1:365 cokowliek to znaczy. Powiedziała że gdyby nie to że ma skończone 35 lat to by mi nie zalacała, ale dla pewności jeśli bym miała taką możliwość zrobić badanie nieinwazyjne byłoby dobrze, więc zrobiłam. Tego dnia co mi krew pobierali do testu rano zaczęłam plamc na brązowo to było 3 dni po prenatalnym. Niestety nie było mojego lekarza, więc badał mnie inny przezierność karkowa wyszła 1,7 w najgrubszym miejscu powiedział , że bardzo dobrze i że kość nosowa jest dobrze widoczna :). Czekam na wyniki chociaż 10 ml mojej krwi jest w stanach hehe :)

Do góry