reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Karolina.wspolczuje.przezyc mam nadzieje ze bedzie ok:-)trzymam kciuki!!

Aga no co chcesz od tego czolga :D moim zdaniem jestes taki czolg zreszta na rowni z Lilith:D oczywiscie w pozytywnym sensie.A co do rzygadelka ja mam w domu miske do rzygania :D juz na szczescie raczej jej nie potrzebuje:D

Co do pasji mezow moj lowi ryby:D i bardzo fajnie z tym ze od pazdzierniks do marca mu sie nudzi i fiksacji z nim dostaje:D
W ogole czekam juz na wiosne bo zwariuje!
Za tydzien zaczynamy remont! Osiwieje nienawidze tego! Jeden skonczylismy 3 tygodnie temu i znow:-(

010igov3fkey3mez.png

reklama
Aga, pewnie ze trzeba sobie radzic...dobry pomysl;-) ale fajnie to nazwalas;-) stad ten moj smiech;-)

A choppery sa ok;-) sama bym pojezdzila po swiecie na takim ;-)
Maszyna do odsniezania tez dobra:p hihihihi

Maziajka nic sie nie martw, skrzykniemy sie u Ciebie wszystkie to pojdzie remont raz dwa ;-) hehe pomozemy:p

My tez bedziemy sie brac, ale tylko za malowanie jednej norki - na szczescie tylko tyle.

Agness- ja wczesniej mialam mdlosci. Od jakichs dwoch tygodni byl spokoj a od wczoraj znowu, a jestem w 12 t i 4 d. Juz myslalam, ze mam to z glowy, a tu niestety powrot do sensacji.
Do tego wczoraj cos pobolewal mnie lewy bok- jakby kregoslup/nerka. Dzis ide na wizyte do gina a jutro prenatalne takze o wszystko wypytam.
Ogolnie jestem pierwszy dzien w pracy po tygodniowym urlopie i czuje sie jakby mnie walec przejechal. Caly urlop odpoczywalam/lezalam i przyznam, ze czulam sie o sto razy lepiej. Myslalam, ze bede jedna z tych szczesliwych mam, ktore smigaja do 30-ktoregos tygodnia ale juz teraz widze, ze raczej jestem slabowita i od poczatku bez formy- chociaz sie nie poddaje.
Przed wizyta lekki stresik mam ale to nie do unikniecia.
Pozdrawiam Was Lipcoweczki noworocznie!

Ania023 - zapraszam na nasz wątek brzuszkowy [emoji3].

Lilith - nie no - prywatna imprezka to wiadomo [emoji6]. On nie chce dużej biby - teraz wszyscy jego przyjaciele są w pi..du od Nas, a impreza z ludźmi, z którymi nie łączą go większe więzi raczej mu sie nie widzi.
Mój mąż to człowiek przygoda - wiosną planuje jakiś kilkudniowy rajd przeprawowy na quadach (ekipę do tego ma bliżej) więc nie będę teraz naciskala.

Maziajka - czołg? Nie no co Ty [emoji23][emoji23][emoji23]. Też mnie mdli, czasami mam na cos mega chęć (choćby dzisiejsze śniadanie - pasta jajeczna. Szwagierka M zrobiła - ja tylko spróbowałam i zaraz po tym kibel tulilam), ale kończy się różnie.
Nie pisałam wam wcześniej, więc teraz się pochwalę: w pracy w szafce pod biurkiem mam małe wiaderko (takie po 1 kg twarogu) - takie moje prywatne rzygadelko [emoji6].
Ale nie narzekam - bo wiem, że sporo z naszego grona gorzej się męczy. Praca daje mi pewnego kopa do działania, dzięki niej znajduje siłę, aby się ogarnąć, bo trzeba jakoś wyglądać. Dlatego o ile samopoczucie mi pozwoli - będę to ciągła.
Podróże o dziwo dobrze znoszę. Takie dłuższe trasy robi mój mąż, więc w ogóle lux [emoji6]

Pełen luz planuje od maja [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Rzygadełko - padłam i turlam się że śmiechu :D

Ania który masz tydzień? Napiszesz coś o sobie?
https://www.babyboom.pl/forum/temat/brzuszki-lipcowek.86814/unread

Maziajka a samo mleko zczosnkiem albo woda z miodem i czosnkiem??
Ja biorę inhalator od mlodego i pimaga jak to kaszel czy katar.

GTA mój też właśnie gra haha :) ale ogarnia za mnie dzis i się zajmuje wszystkim.
Poproś o to usg, może zrobi! Fajnie by było.
Nie sprzataj dzis.. Jutro ogarniesz choć sama myśl o tym, ze trzeba porobić jest męcząca..

Morela 3 to szybciutko. Ja w łóżku bylam juz po 22 a spać poszłam o 1 hihi.

Aga no właśnie, Ty wiesz najlepiej. Jakieś pomysły masz czy domowo raczej??
Oo quadow zazdroszczę. Sąsiedzi mają i to kilka, marzy mi się dla syna jak pidrosnie :) choć on chyba wybierze motory..
Czekam już jutra.. By wstać z zapałem.. Ogarnąć się.. Zacząć żyć. Jeden dzień odpoczynku to aż za dużo..

Ja musiałam fason trzymać bo u znajomych byliśmy [emoji14]
Witam sie z Wami poświątecznie i w 2017 roku juz ;)
U mnie swieta mineły spokojnie, wczoraj ze znajomymi posiedzielismy u nas w domu ja po 12.00 juz wymiękłam bo strasznie bola mnie jak długo pochodze czy jestem na nogach - kości biodrowe strasznie mnie bolą..
28 miałam wizyte maluszek o tydzien do przodu jest i wszystko ok ;) A od 29 na l4 upragnionym jestem ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
gratuluję udanej wizyty!

Ja dziewczynki mam za 8 dni prenatalne i o tyle co nie boję się jakoś specjalnie to cieszy mnie możliwość podejrzenia dzidziusia na usg :) tym bardziej , że potem 19.01 znów mam wizytę ale u swojego gina. Mogłabym zaglądać do mojego maluszka co tydzień [emoji14]

Tym czasem idę zrobić śniadanie tej mojej "nieślubnej " córeczce :)) mówię tak na nią bo urodziła się przed naszym ślubem i się śmiejemy, że mamy jedno nieślubne drugie będzie już ślubne :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Dzień dobry wszystkim :)
W nocy męczyły mnie dziwne sny i do tego ból podbrzusza. Nadal jest więc leżę. Jutro rano wracamy do UK i czeka mnie podróż 16h :errr::errr::errr:
Mam nadzieję, że dam radę ehhh...

Morela - przedslubnej brzmi lepiej [emoji6]. Smacznego [emoji5]
Ze zdrowiem już lepiej?
Młoda nie w przedszkolu?

Cieszę się, że Wam humor poprawiam [emoji3][emoji3][emoji3]

Maziajka - u nas też teraz zacznie się ostre działanie na chacie. Także - piateczka [emoji5]

Agness - mam nadzieję, że to ostatnie tygodnie mdlosciowe - do 16-17 tc na ogół przechodzą tego typu dolegliwości. Także cierpliwości [emoji5]

Maniek - główka do góry. Brawo za postawę - ja też się nie poddaje [emoji5].
Zawsze w razie potrzeby można wziąść L4 na tydzień lub dwa. Ale im dłużej wśród ludzi, i w normalnym obiegu tym lepiej (oczywiście - nie kosztem jakiś nerwów bądź stresów - bo wówczas nic na siłę) [emoji5].

Witam się z rana,już po wymiotach ale sama sobie jestem winna,bo na śniadanie zjadłam bigos,ogólnie nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie,wymioty mam średnio co 2,3 dni na szczęście już tylko z rana,
Widzę że wiele z was choruje,współczuję bardzo,wiem jak jest trudno z przeziębieniem w ciąży,w poprzedniej ciągle mnie coś brało,skończyło się 2 razy na antybiotykach.
Dziś wieczorem jedziemy na badania prenatalne,ale się denerwuje,3 lata temu na prenatalnych okazało się że córeczka jest bardzo chora,NT miała w granicach 7,5-8,wtedy nic jeszcze nie wiedziałam O przeziernosci karkowej,trisomiach itd.Ale mam dobre przeczucie przez te dolegliwości,no i brzuszek rośnie jak szalony

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Morela - przedslubnej brzmi lepiej [emoji6]. Smacznego [emoji5]
Ze zdrowiem już lepiej?
Młoda nie w przedszkolu?

Cieszę się, że Wam humor poprawiam [emoji3][emoji3][emoji3]

Maziajka - u nas też teraz zacznie się ostre działanie na chacie. Także - piateczka [emoji5]

Agness - mam nadzieję, że to ostatnie tygodnie mdlosciowe - do 16-17 tc na ogół przechodzą tego typu dolegliwości. Także cierpliwości [emoji5]

Maniek - główka do góry. Brawo za postawę - ja też się nie poddaje [emoji5].
Zawsze w razie potrzeby można wziąść L4 na tydzień lub dwa. Ale im dłużej wśród ludzi, i w normalnym obiegu tym lepiej (oczywiście - nie kosztem jakiś nerwów bądź stresów - bo wówczas nic na siłę) [emoji5].

No dooobra niech będzie "przedślubna" :)) czasem mówimy też "ta pierwsza" - ogólnie u nas zawsze w domu wesoło jest :)

no ja juz zdecydowanie lepiej się czuję i mogę jeść więcej i humor lepszy a co za tym idzie mam więcej siły :)

młoda zakatarzona więc jeszcze ten tydzień zostanie ze mną . w końcu siedzę w domku to niech się wykuruje :)
Witam się z rana,już po wymiotach ale sama sobie jestem winna,bo na śniadanie zjadłam bigos,ogólnie nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie,wymioty mam średnio co 2,3 dni na szczęście już tylko z rana,
Widzę że wiele z was choruje,współczuję bardzo,wiem jak jest trudno z przeziębieniem w ciąży,w poprzedniej ciągle mnie coś brało,skończyło się 2 razy na antybiotykach.
Dziś wieczorem jedziemy na badania prenatalne,ale się denerwuje,3 lata temu na prenatalnych okazało się że córeczka jest bardzo chora,NT miała w granicach 7,5-8,wtedy nic jeszcze nie wiedziałam O przeziernosci karkowej,trisomiach itd.Ale mam dobre przeczucie przez te dolegliwości,no i brzuszek rośnie jak szalony

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
o kurczaki bigos na śniadaniu ??? też bym haftowała :))

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Aga, pewnie ze trzeba sobie radzic...dobry pomysl;-) ale fajnie to nazwalas;-) stad ten moj smiech;-)

A choppery sa ok;-) sama bym pojezdzila po swiecie na takim ;-)
Maszyna do odsniezania tez dobra:p hihihihi

Maziajka nic sie nie martw, skrzykniemy sie u Ciebie wszystkie to pojdzie remont raz dwa ;-) hehe pomozemy:p

My tez bedziemy sie brac, ale tylko za malowanie jednej norki - na szczescie tylko tyle.[/QUOTE
wiatr we włosach wolność chwila dla siebie KOCHAM TO
pasja.jpg

Załączniki

• pasja.jpg
    pasja.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 446
reklama
Tea - trzymam kciuki za badania [emoji5]. Wszystkie jesteśmy dobrej myśli [emoji5][emoji5][emoji5].
Ty już tyle nacierpialas się (szczególnie na początku ciąży), że nie ma opcji aby poszło coś nie tak.
Bigos w pełni rozumiem. Za mną też kwaśne strasznie chodzi. Mam w lodówce taką kupna "świąteczną kapustę z grzybami" (myślałam, żeby dodać jeszcze cebulki i zrobić krokiety na sylwestra, ale zapomniałam zabrać z sobą tej paczki na wyjazd), więc dzisiaj zjem to na obiad. Zaryzykuje [emoji3]

Karolina - wowwwww [emoji106][emoji122][emoji122]

Do góry