reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie moje drogie. Chyba będę żyła :) teraz zamiast głowy miednica mnie boli :) wyjdę na jakąś hipohondryczke :)

Marianna( Maziajka , sorki ale moj słownik w telefonie zmienia słowa jak mu się podoba :) :)
chyba Ty pisałaś o ruchach prawda?? Ja od 2-3dni mniej więcej o tych samych godzinach czuje lekkie pukanie. Nawet zastanawiałam się czy mi się nie wydaje :) ale wczoraj to już na 100% poczułam wyrazniejsze puknięcie... :)
Wydaje mi się że to jeszcze wcześnie, ale w sumie w drugiej ciąży czuje się jak je trochę wcześniej... W pierwszej pierwsze ruchy poczulam ok 17-18tyg... Teraz co wieczór będę czekała na kolejne "puknięcie"

Ostatnia edycja:
reklama
Katanka daleko z bielska.do mnie nie masz to wpadniesz:D

Aga a co robicie? My kuchnie , salon, przedpokoj sypialnie, a potem na wiosne cala klatke schodowa.Na dworze garaze budujemy i altanke.Ocipieje w tym roku! dobrze ze w ciazy jestem to sie migac bede:D

Tea szalona jestes :D Mnie tez bigos jakos w 9 tc podkusil myslalam ze potem umre! :d tego rzyganiem nawet nazwac nie mozna.

Dziewczyny a ja sie pochwale wczoraj chyba znow czulam pukanie w brzuchu:-)

010igov3fkey3mez.png

Ajjj napisałam dlugasny post odpowiadając każdej z Was i niechcący usunęłam

W skrócie dziewczynki zdrowka

Maniek powodzenia

Karolina współczuje najbardziej niewiedzy skąd bo to by stresowało mnie najbardziej, ale gratuluje dobrze rozwijanego sie dzieciątka

Forma odpoczynku dla mnie tez zawsze aktywna. Ochhh jak ja nie lubię leżeć w piżamie pod kocem w łożku. To dla mnie coś strasznego. Zawsze przebieram sie od razu po wstaniu w dresik i ogarniam buźkę lekki makijaż włosy

Aga najlepiej znasz swojego męża. Jeżeli moj by zastrzegł, ze nie chce to bym nie robiła. Ale moj by nie zastrzegł, uwielbiamy sie spotykać i szukamy wszelkich okazji :D
Cudne masz rzygadelko

Mafu moze powinnaś iść do jakiegos fizjo?

Tea powodzenia na dziś

Aaa ja tez juz czuje ruchy, juz jestem pewna :D ze to one

Witajcie moje drogie. Chyba będę żyła :) teraz zamiast głowy miednica mnie boli :) wyjdę na jakąś hipohondryczke :)

Marianna chyba Ty pisałaś o ruchach prawda?? Ja od 2-3dni mniej więcej o tych samych godzinach czuje lekkie pukanie. Nawet zastanawiałam się czy mi się nie wydaje :) ale wczoraj to już na 100% poczułam wyrazniejsze puknięcie... :)
Wydaje mi się że to jeszcze wcześnie, ale w sumie w drugiej ciąży czuje się jak je trochę wcześniej... W pierwszej pierwsze ruchy poczulam ok 17-18tyg... Teraz co wieczór będę czekała na kolejne "puknięcie"
Dziewczyny ale Wam zazdroszcze tego ze poczulyscie pierwsze ruchy :D ja to nie moge sie tego doczekać :D nawet dzisiaj jak przylożyłam dloń na chwile do brzucha to mialam wrazenie ze cos w nią pukneło delikatnie 2 razy :D ale to pewnie cos innego bo i za wczesnie chyba i nawet nie wiem jakie to powinno byc uczucie :(:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga kupowalas nuz kiedyś takie vouchery? Tez chcialabym dla mojego ale się boje, że to jakieś niewypaly oszukane. Jakoś z lenistwa nigdy nie chciało mi się sprawdzić recenzji :)
Nie wiem czy bym potrafiła tak mojego wypuszczać, nie dość, że go brak to jeszcze strach. Ale przyzwyczajenie tez swoje robi, fajna sprawa. Cora juz jeździła z mezem?
Tort możesz zrobić ładny i prosty a szybki. Tu z piekarni są dziadostwa ale w Pl można pyszne kupić, normalne a nie sam cukier.
Dex na motor może w przyszłym roku.. Od 18m świetnie sobie radzi na biegowce, marzy się mu motor elektryczny. Spalinowy myślę od 4-5 roku bo to juz strach i na pewno na tor bym chciaka go dać. Z quadem byłoby łatwiej. Teraz ma taki 3 kolowiec elektryczny 6V i wlecze się, nie jest zadowolony z prędkości :) ale zas 12V są duże i nie sięga nogami do pedala..

Karolina a czemu się tak tego harmony boisz?? Nie pamiętam być pisała, że masz jakieś ciężkie przejścia albo podejrzenia,,
Łez ile możesz i odpoczywaj. Dobrze, że mimo tych plamien wszystko dobrze.

Maziajka powodzenia z remontem, u nas kiedyś ciagle bo zawsze mi nie pasowało i trzeba było przestawiać. Ryby powiadasz. Tu też to popularne jest. Mój w Pl jeździł na ryby, tu nie,
My wciąż przed przeprowadzka haha i pełnym remontem nowego domu.

Morela haha :) smieszniento brzmi.

Bulkaaasia powodzenia, choc mwiedzialas na co się piszesz :p

Tea będzie dobrze. Nasza mała tez była chora.. Nie wierzę, by można było dwa razy przez taki sam dramat przechodzić.

Powiem Wam mam stresa..wyników dalej nie ma, za dwa dni Płeć.. I data..4 idę się dowiedzieć a to juz będzie 7m odkąd nie ma mojego cudu.. I znowu wszystko się tak zbiega jak wtedy.. Jednak czuje, ze będzie dobrze.

Karolina to Ty?? Piękna dziewczyna z ciebie.

Ania ooo szczesciaro. Marzyłam by w tym wieku mieć już dzieci i to jeszcze w jaknajkrotszym odstepie czasu. Jak się czujesz? Planujesz pracować do końca ciazy? Czekamy na brzuszek :)

Karolina doczytalam.. Usg to tylko usg, pappa tak samo. Co z sercem? Fala zwrotna? Jakieś dodatki?
Czekam na wyniki jak nie mam nifty ale myślę, że nie będzie konieczne, w pappe nie wierzę.
Masz małe ryzyko.. To 1 do ponad 300..

Żonagraja jak dzis z głową? U mnie bez zmian i paracetamol nie pomaga.. Coś okropnego..

Ogarnelam dzis i wszystkie ozdoby Posprzatalam. Choinkę, sypialnie, u mlodego, salon kuchnia przedpokój schody okna lampki no wsio. Mam przygotowane do jutrzejszego sprzątania. W domu się śmiejemy, że jak przy przeprowadzce pustka nagle.
Dokonczylam druga część piernika i gammon zrobiony na obiad z kluskamimslaskimi i surówka akurat niedomowa haha.

Na jutro pulled pork. Tylko brioszki musze upiec.
Jutro synek zaczyna przedszkole.
Zrobiłam 20 przysiadow. Planuje jeszcze raz tyle. Od dziś mecze nogi i tylek bo powiem Wam, nie wiem co jest ale poroslam mega k celulitu od groma się pojawiło.
Idę prasować :)

Cześć dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Wasze brzuszki juz takie ładne a u mnie nic, nawet dzisiaj mówiłam na wizycie , że ja to jeszcze nie mam a lekarz , że jest jeszcze czas bo to około 16-20 tygodnia się pojawia [emoji6]. Postanowiłam, że od poniedziałku wracam do pracy bo odpukać od trzech dni lepiej się czuje. Trzymam kciuki za wasze wizyty oby nie było już żadnych niemiłych niespodzianek.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Uuu ja nie jestem fanem słodyczy ale podziwiam.mniw się teraz totalnie nic nie chce , czekam na ten przypływ e energii co to niby ma się pojawić w drugim trymestrze[emoji16]. U nas tez szykuje się duży remont łącznie z zakładaniem grzejników i nowym piecem mam nadzieje ze zdążymy do komuni córki...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przez dwa ostatnie dni umieralam z bólu zeba.Dziś miałam leczenie kanałowe i po zatrucia ząbek znowu boli. Buuuuu.... Jutro badania prenatalne. Czuję strach i ekscytacje. Buziaki dla Was!

Lekarz mi zalecił. Jak miałam prenatalne i pappe to wpisala mi kosć nosowa nie badana, i przeziernoś karkowa 2,3 stąd ryzyko wyszło mi skorygowane 1:365 cokowliek to znaczy. Powiedziała że gdyby nie to że ma skończone 35 lat to by mi nie zalacała, ale dla pewności jeśli bym miała taką możliwość zrobić badanie nieinwazyjne byłoby dobrze, więc zrobiłam. Tego dnia co mi krew pobierali do testu rano zaczęłam plamc na brązowo to było 3 dni po prenatalnym. Niestety nie było mojego lekarza, więc badał mnie inny przezierność karkowa wyszła 1,7 w najgrubszym miejscu powiedział , że bardzo dobrze i że kość nosowa jest dobrze widoczna :). Czekam na wyniki chociaż 10 ml mojej krwi jest w stanach hehe :)

Karolina mam nadzieję, że test wyjdzie dobrze i będziesz mogła się spokojnie cieszyć ciąża.
Ja w poniedziałek idę na USG i pappa i niepotrzebnie zaczęłam troszkę o tym czytać, bo oczywiście zaczelam się nakręcać i stresować tym...W ciąży z córeczką miałam tylko USG prenatalne, bez pappa- i nie miałam zielonego pojęcia o NT i innych dzięki temu nie stresowalam się tak..

Lilith zazdroszczę umiejętności cukierniczych:yes:;)

reklama
Ja juz po dzisiejszej wizycie. Maluch pieknie rosnie, ma 5.2 cm :) raczki i nozki w akcji i serduszko bilo pieknie. Jednak prenatalne za tydzien, bo lekarz stwierdzil ze beda bardziej miarodajne.
Zmartwilam sie tylko bo stwierdzil po przejrzeniu wynikow morfologii, ze jestem przemeczona, i tak ogolnie ze nadal mam brac luteine i najepiej jak bym sie oszczedzala i raczej lezala i nie obciazala zbytnio. Do tego ten promieniujacy bol w plecach kazal obserwowac, ale zaleca mi od przyszlego tygodnia troche odpoczynku. Powinnam chyba isc na to l4 chociaz na troche. Odsadza mnie w pracy od czci i wiary ech.

Do góry