reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc Dziewczyny! :)Trzy dni temu znalazłam forum mam lipcowych i przez te trzy dni zdążyłam przeczytać wszystkie dotychczasowe posty (mam chwilowe -mam nadzieję że to tylko chwilowe- zalecenie leżenia, stąd nadmiar czasu:)). Jestem w 9 tygodniu ciąży (8+6), termin na 21 lipca.
Tak niesamowicie miło czyta się to forum (nawet w nocy nie mogąc spac;)) - czy mogę dołączyć?
Witaj i przyłączaj się do Nas najlepiej od zaraz [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc Dziewczyny! :)Trzy dni temu znalazłam forum mam lipcowych i przez te trzy dni zdążyłam przeczytać wszystkie dotychczasowe posty (mam chwilowe -mam nadzieję że to tylko chwilowe- zalecenie leżenia, stąd nadmiar czasu:)). Jestem w 9 tygodniu ciąży (8+6), termin na 21 lipca.
Tak niesamowicie miło czyta się to forum (nawet w nocy nie mogąc spac;)) - czy mogę dołączyć?
Witamy i zapraszamy :)
Ja mam termin na 20.07 :)
Ja w ciazy z synem nie moglam patrzec na mieso, na sniadanko tylko dzemik, a obiad bezmiesny, najlepiej jabluszka w ciescie lub nalesniczki, wiec nie jest tak do konca ze bez miesa na dziewczynke. Teraz jem wszystko, byle było duzo :D
Ja teraz na mięso nie mogę patrzeć ani na szynkę. Tylko ser , ser, ser :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Bardzo chetnie dołączę ;) tyle wsparcia i wzajemnej pomocy też w trudniejszych/stresujacych sytuacjach też uśmiechu i życzliwości - to jest to, czego baaardzo potrzebuje pewnie każda przyszła mama, - tu można to znaleźć :)

Jasne zapraszamy :-)

Ja natomiast nie wiem naa co mam smaka.
W pierwszej z synem jadlam owoce i kwaśne.
A teraz narazie to mnie mdli po wszystkim nawet jak pomyslle ale jak już mam na coś chec to na kwaśne albo słone. Słodkie blee
hchy3e3k0ot2nxfe.png

Morela_87 to mamy termin bardzo zbliżony, mam nadzieję że u mnie nie tam zistanie, bo córeczka (4,5l.) zaskoczyla nas ponad miesiąc przed planowanym terminem;)

Kasiulka! Zazdroszczę energii! ;)Ja cały czas bym tylko spała i spala, mam nadzieję że wraz z pierwszym trymestrem minie ta ospałość .
Ale fajnie widzieć (u wielu z Was zresztą ;))takie turbodoladowanie;)

Po pierwsze byłam u gin i wszystko ok. Mam sobie jeść dużo magnezu i tak pobolewać może, żadnych cech patologicznych nie ma a młode nadgoniło jeszcze jeden dzień i jest dziś 9+4 :)

O dawno nie robiłam placków z jabłkami to mi przypomniałaś i zrobię chyba jutro :D
Ja raczej nie mam konkretnych smaków, jem niemal wszystko, może trochę mam mniejszą ochotę na mięso.

Aha no i we wtorek umawiamy się na genetyczne :)

No widzisz :) mowilam, ze bedzie dobrze :) kurcze ja odwołałam sobotnią wizytę, a teraz zaczynam sie denerwowac jak ja wytrzymam jeszcze tydzien czasu.
A co do placków to mnie wzieła ochota i robiłam 2 dni temu takie w ciescie nalesnikowym, z cukrem pudrem na wierzchu mniam :D

Aim - [emoji3][emoji3][emoji3], mówiłam [emoji3]. Jak mi jeszcze raz zaczniesz w pesymizm wpadać - to Cie wirtualnym młotkiem potraktuje, o! [emoji14]

A wy tak możecie jeść smażone? zazdroszczę - ja wszystko co na tłuszczu odchorowuje. Sama bym racucha wszamała - ale wiem, że będę się po nim męczyć.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aim cieszę się , że okazalo się , że wszystko jest jednak ok :) widzisz - niepotrzebnie tyle stresu :)

A przy okazji i mnie troszkę uspokoiłaś , bo i ja takie bóle miewam :)

Hejka ja na szybko. Wczoraj miałam mały armagedon. Mąż w pracy nogę złamał. Od 14 do 22 zaliczyliśmy 3 szpitale. Jakby co w Warszawie polecam pojechać na Solec. Na szaserow po 4godz oczekiwania lekarze poszli do amputacji i kazali wrócić za 4 godziny. Na lindleya tłum bo na barskiej rtg się zepsuł i dopiero na solcu cicho, przyjemnie, mało ludzi. Także mam męża w domu w końcu, ale mało uzytecznego. Muszę pojechać po kule dla niego i zapisać go na kontrolę za tydzień.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ojej !- dużo zdrówka dla męża- a dla ciebie jeszcze więcej cierpliwości :) Chyba będzie Ci potrzebna :)

Uff tak ja też czuje ale delikatna ulgę bo nie lubię wpadać w zbyt duży hurraoptymizm...

Moi znajomi też byli przekonani że będzie chłopak na 1500 % a tu co? coreczka :-)

A ja się śmieje że dziewczynka będzie bo na mięso nawet patrzeć nie mogę.
Mój mi ostatnio żeberka zrobił a ja aż nos zatykalam... A ja taka miesozerna jestem :-(

Za to słodycze pięknie wchodzą, a szczególnie śliwki w czekoladzie ;-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mięsożerna powiadasz ? Ja też lubię mięso- ale jakoś nie teraz.. w zasadzie jest mi obojętne - czy jest czy go nie ma :) za to jajka jem niemal codziennie na śniadanie i kolację ... slodycze- mogą nie istnieć!
Za to kwśne mandarynki , czy pomarańcze- owszem... z ty , że ja nie wiążę z tym zbytnich nadziei odnośnie płci- w pierwszej ciąży z córeczką też slodyczy nie jadłam ( ukochanych teraz jajek też nie ) mięso- owszem a moim głównym pożywieniem były jabłka- teraz z klolei na jabłka patrzeć nie mogę ... Więc wiem, że nic nie wiem :)

Do tego nie mam absolutnie żadnych przeczuć - śmieję się , że będzie dziewczyna- ale nic nie czuję - za to wierszować z rodziny i znajomych mówi , że będzie chłopak :)

Witamy i zapraszamy Cię do Nas :)

Moje pierwsze cudowne dziecko kończy dziś 7 lat ... a ja chodzę i prawie płaczę po kontach , że muszę być w pracy a nie z nią w tym Jej dniu/ a właściwie naszym dniu :)
Popaprana jestem mówię Wam - a już broń Boże jak słyszę Marka Grechutę " Dni których nie znamy "... dziś w empiku cichaczem ocierałam łzy !!! co się ze mną dzieje ??? :) :p

Do góry