reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka - w 1 miałam tak jak Ty w obecnej (waga na minusie ponad 2 kg) ;-). Dlatego byłam nastawiona na najgorsze... A póki co było cacy. Stąd dziwi mnie, ze dopiero teraz mnie tak czolga, i to późnym popołudniem /wieczorem. Jedyne co mi się w obu ciazach tak samo zgadza to..Kawa (totalny odrzut) i stały zestaw śniadaniowy (przez ostatnie 2 tyg kombinowalam i mogłam sobie pozwolić na pasztecik z suszonymi pomidorami + korniszon , albo fete, oczywiście nadal to wszystko na świeżych bułeczkach. Ale każda zmiana była dobra jedynie przez 3 dni, na 4 już była bee i męczyłam się jedząc. Także wróciłam do sera żółtego).

Widzę, że nawet Twój Jasiu oczekuje siostrzyczki [emoji3]. A w moim przypadku i ja i mąż przeczuwamy chłopca [emoji4] - zobaczymy jak będzie. Przy Jadze mąż od samego początku mówił, że to Baba będzie (ja trzymałam kciuki za chłopca - bo mój M był taki zacięty na dziewczynkę - i wygrał [emoji1])

Aim - a pewnie - przypominaj się. Wyślij sms-a lub zadzwoń, czy Wasza wizyta jest aktualna [emoji5]

Truskawka - Jagoda już kilka lat do tyłu chciała rodzeństwo - i tu było jej obojętne czy będzie to siostrzyczki czy braciszek - wszędzie plusy widziała. W przedszkolu mało dzieci było jedynakami. W szkole, w klasie obecnie tylko 4 dzieci nie ma rodzeństwa - w tym moja Jaga.
Ale, ze jej prośby dotąd nie miały pokrycia z naszymi planami - przestała pytać i mówić na ten temat. Obecnie marzy o kotku - a raczej kotce, i najlepiej żeby od razu tych kotek było 3 [emoji23][emoji23][emoji23]. Na to jednak póki co nie ma szans, bo ciężko jej idzie opieka nad świnka morska. A druga sprawa - o kocie czy psie będzie mowa jak sie przeniesiemy do domku.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Aga u nas w rodzinie teraz same chlopaki i wiekszosc mowi ze tez pewnie chlopak :D my z mama chcemy sukieneczki a moj R synka kolejnego.Ja czuje corke nie chce sie nastawiac by sie potem nie rozczarowac.Wiadomo zdrowie na 1 miejscu i syna i corke bedzie sie kochac tak samo taka prawda:-).

010igov3fkey3mez.png

Maziajka - wiadomo [emoji3].
Ja właśnie pisałam we wcześniejszym (edytowanym) poście do Truskawki, że nawet moja Jagoda kilka lat wstecz cieszyłaby się zarówno z siostry jak i brata - w obu wersjach widziała plusy. My do tego tak samo podchodzimy [emoji3]. U mnie w rodzinie póki co same Dziolchy. Wśród kuzynostwa jest pół na pół.

Aim - trzymam kciukasy.
Dla mnie spotkanie z lekarzem to zawsze wizyta [emoji6].

Misia - ojjjj Kochana - to Ci współczuję. Od teraz wszystko na Twojej głowie. Chory facet to tragedia, a uszkodzony to już...(ciężko to nawet wyskalowac). Dużo sił i cierpliwości - przede wszystkim dla Ciebie. A mężowemu życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności [emoji5]

Karo - tak to już jest... Pewne daty siedzą w nas bardzo głęboko przywołując różne wspomnienia. Rzadko jednak ta sama sytuacja, przy zachowaniu terminu powtarza się.
Życzę Ci, aby wszystko było jak najlepiej [emoji5]. A z pracą... Może warto pójść szybciej na L4? Ja siedzę prawie 8h, i M dość. Stania na nogach przez 8h chyba bym nie zniosla.

Ostatnia edycja:
Aga u nas w rodzinie teraz same chlopaki i wiekszosc mowi ze tez pewnie chlopak :D my z mama chcemy sukieneczki a moj R synka kolejnego.Ja czuje corke nie chce sie nastawiac by sie potem nie rozczarowac.Wiadomo zdrowie na 1 miejscu i syna i corke bedzie sie kochac tak samo taka prawda:-).

010igov3fkey3mez.png
Uff tak ja też czuje ale delikatna ulgę bo nie lubię wpadać w zbyt duży hurraoptymizm...

Moi znajomi też byli przekonani że będzie chłopak na 1500 % a tu co? coreczka :-)

A ja się śmieje że dziewczynka będzie bo na mięso nawet patrzeć nie mogę.
Mój mi ostatnio żeberka zrobił a ja aż nos zatykalam... A ja taka miesozerna jestem :-(

Za to słodycze pięknie wchodzą, a szczególnie śliwki w czekoladzie ;-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z was używa może odżywkę do rzęs Regenerum? Dopiero przeczytałam, że w ciąży nie powinno się używać :errr:
Ja Używałam Revitalash i niestety po zajściu w ciążę musiałam ją odstawić ( było tylko napisane, że kobiet w ciąży nie przebadano, ale skoro na innych jest ta informacja to zrezygnowałam na szczęście rzęsiska zdążyły urosnąć;)

Niewa z tym miesem to nie do konca ja w ciazy z jasiem tez nie jadlam siostra teraz tez chlopaka ma i nie jadla miesa .

Mnie tez do slodkiego ciagnie a z jasiem tak nie bylo z nim bardziej mnie na kwasne bralo albo na konrety same.Ja poki co sie nie sugeruje objawami ale wlasnym wewnetrznym przeczuciem, a rzadko mnie ono myli.

Aga u nas moj Jasiu ma 4 kuzynow a 1 kuzynke.Podobno plec od faceta zalezy i sa tacy ktorzy tylko faceta zrobia albo dziewczynke.Sa tez kobiety ktore ronia np.plody zenskie i tylko chlopca sa w stanie donosic.Mialam taka sytuacje w rodzinie.

010igov3fkey3mez.png

Ja dziś mam dzien na zakładkę. Sernik piernikowy na jasełka syna zrobiłam, piernik na zajecia jutrzejsze zajecia dla młodszego zrobiłam. Pózniej jasełka i fitness, z tego cieszę sie bardzo bo nie ma w ogóle miejsc

Czekam na wiadomości z wizyt

Samontaja o ludzie ale długo w pracy musisz byc

Aim fałszywego alarmu Ci życzę ;)

Niewa tez mi sie wydaje, ze zaniżona rozmiarówka ciążowych ciuchów

Karo w 17tc juz szyjka zaczela Ci sie skracać, pewnie niezłego stracha miałaś

Misia piątka ;) moj tez ze złamana noga ;) ale juz na kocówce, tyle ze jedzi do pracy codziennie. My zakladaliśmy w CM gamma. W zasadzie zakładał gips moj brat (ortopeda) ale założenie gipsu nie jest bardzo drogie, choć jescze rtg to pewnie sporo wyjdzie

Bulkaasia moze podejdź sobie gdzieś na podejrzenie maluszka ultra szybkie usg

Czesc Dziewczyny! :)Trzy dni temu znalazłam forum mam lipcowych i przez te trzy dni zdążyłam przeczytać wszystkie dotychczasowe posty (mam chwilowe -mam nadzieję że to tylko chwilowe- zalecenie leżenia, stąd nadmiar czasu:)). Jestem w 9 tygodniu ciąży (8+6), termin na 21 lipca.
Tak niesamowicie miło czyta się to forum (nawet w nocy nie mogąc spac;)) - czy mogę dołączyć?

Uff tak ja też czuje ale delikatna ulgę bo nie lubię wpadać w zbyt duży hurraoptymizm...

Moi znajomi też byli przekonani że będzie chłopak na 1500 % a tu co? coreczka :-)

A ja się śmieje że dziewczynka będzie bo na mięso nawet patrzeć nie mogę.
Mój mi ostatnio żeberka zrobił a ja aż nos zatykalam... A ja taka miesozerna jestem :-(

Za to słodycze pięknie wchodzą, a szczególnie śliwki w czekoladzie ;-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciazy z synem nie moglam patrzec na mieso, na sniadanko tylko dzemik, a obiad bezmiesny, najlepiej jabluszka w ciescie lub nalesniczki, wiec nie jest tak do konca ze bez miesa na dziewczynke. Teraz jem wszystko, byle było duzo :D

reklama
Niewa z tym miesem to nie do konca ja w ciazy z jasiem tez nie jadlam siostra teraz tez chlopaka ma i nie jadla miesa .

Mnie tez do slodkiego ciagnie a z jasiem tak nie bylo z nim bardziej mnie na kwasne bralo albo na konrety same.Ja poki co sie nie sugeruje objawami ale wlasnym wewnetrznym przeczuciem, a rzadko mnie ono myli.

Aga u nas moj Jasiu ma 4 kuzynow a 1 kuzynke.Podobno plec od faceta zalezy i sa tacy ktorzy tylko faceta zrobia albo dziewczynke.Sa tez kobiety ktore ronia np.plody zenskie i tylko chlopca sa w stanie donosic.Mialam taka sytuacje w rodzinie.

010igov3fkey3mez.png
Wiem, wiem. U mojego M w rodzinie były takie przypadki. Zresztą mój M jest z 3 ciąży, a jego brat z 5.
Teścia brat ma znowu 2 córki (tutaj ciąże z chłopcami się nie utrzymywały). Dlatego też jesteśmy ostrożni z informowaniem Rodziny. Pewne rany i obawy się nigdy nie goja i nie znikają.

O płci decyduje facet - to wiadomo. Dodatkowo, brat M jak sie tylko dowiedział, że będzie tatą, od razu powiedział, że to będzie Dziolcha (pewność ma po moim M [emoji14]). Jak on to ujął...: "informatycy (a to i jego hobby od dziecka i praca zawodowa) statystycznie w sporej większości plodza córki [emoji3]". No i ma córe [emoji6]

Do góry