reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Każdy ginekolog Ci powie, że pierwsza wizyta po dwóch tygodniach od pozytywnego testu. Skąd ty te informacje bierzesz? Żaden ginekolog nie będzie cię namawiał: tak, tak niech pani przyjdzie później po co tak wcześnie, takim tokiem myślenia można by zwlekac w nieskończonośc. No bo po co iśc w 8 tygodniu jak można poczekac aż dziecko będzie większe i lepiej widoczne.
Jezu... Do jakich lekarzy wy chodzicie.

Jeszcze zależy, kiedy test zrobiony. Ktoś, kto planuje, to w dniu spodziewanej @ go robi. Ja wmówiłabym sobie prędzej tarczycę niż ciążę :cool2: Test zrobiłam tydzień po terminie planowanej @, i to tak na odczepnego. Po pierwszym szoku, gdy opadły emocje, no co.. trzeba się umówić do lekarza! Byłam 5 dni później. Był pęcherzyk, serduszko nie biło. Dla mnie już stres. Zrobiłam betę, była baaardzo wysoka, ale nie podwojona - ciąża się nie rozwija (moje domysły). Przeżyliśmy okropne 24 godz, zanim nie zrobiłam kolejnego USG. A na nim już wszystko pięknie, serduszko bije, ładna ciąża. Pierwsze USG miałam w 5t4d ciąży, kolejne 6t6d. I gdybyśmy ten tydzień jeszcze wytrzymali, oszczędzilibyśmy sobie nerwów.

A jako ciekawostkę powiem Wam, jak było z moją pierwszą ciąża :) Miałam 20 lat, byłam zakochaną studentką. Cykle bardzo nieregularne. @ spóźniona już sporo (nie pamiętam, ale na pewno z 3 tyg), wtedy dla mnie norma. W któryś weekend dostałam takiego bólu brzucha, że wylądowała na pogotowiu. Tam, słysząc kiedy była ostatnia @, skierowali mnie na ginekologię. I trafiłam na tak "fantastycznego" lekarza, że podczas badania USG nie wykrył ciąży (6-7 tydzień!), tylko wmowilam mi chore jajniki. Przepisał tetracykliny. Po dwóch tygodniach kontrola (prywatnie) i dalej nic! Kontynuować leczenie. Byłam wtedy baaardzo szczupła, oczywiście brzucha nie było widać chyba do 6 mc. Wybrałam leki, minęło znowu trochę czasu, zaczęła się sesja na uczelni, odrzuciło mnie od kawy, ale wmówiłam sobie, że przesadzam z jej ilością i to dlatego. Przy kolejnym bólu brzucha internista dał mi skierowanie na rentgen... I dopiero rano, tuż przed tym, zrobiłam test. Ciąża jak nic. 17. tydzień! Dzięki Bogu wszystko się dobrze skończyło, Niko w styczniu skończy 16 lat, jest wyższy ode mnie prawie o głowę i jest świetnym matematykiem (choć nie powiem, pyskuje i dokucza ;)). Mogło być różnie, ale ciąża jak ma się utrzymać, to się utrzyma mimo wszystko. Trzeba chodzić do lekarza, dbać o siebie, ale rzeczywiście najlepiej z pierwszą wizyta poczekać do momentu, kiedy serduszko będzie biło. Mniej stresu na przyszłość :)
I życzę Wam wszystkim kochane Lipcóweczki tych bijacych serduszek! :-) :)

reklama
Dzień dobry. Właśnie wstałam i oczywiście na śniadanie śledzie. Nic innego nie wchodzi. Życzę wam miłej soboty, u mnie to tradycyjnie dzień sprzatania :/ i jeszcze męża do pomocy nie ma bo od środy w delegacji i przyjedzie dopiero dzisiaj wieczorem, na gotowe-cwaniak.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Oooo ja to bym sie dopiero przez 2 tyg stresowała pomiędzy Usg na ktore musiałabym czekać na serce. Jakby pojawiło sie plamienie poszłabym wcześniej zobaczyć czy progesteron nie potrzebn, a tak spokojnie.

Ja w ogóle nie mam stresa, nie nakręcam sie, tylko uśmiecham sie sama do siebie podziwiając swój brzuch

Dzień dobry. Właśnie wstałam i oczywiście na śniadanie śledzie. Nic innego nie wchodzi. Życzę wam miłej soboty, u mnie to tradycyjnie dzień sprzatania :/ i jeszcze męża do pomocy nie ma bo od środy w delegacji i przyjedzie dopiero dzisiaj wieczorem, na gotowe-cwaniak.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam podobnie. :-p . Mój pojechał dzisiaj do pracy a ja dom posprzątać obiad zrobić psa wyprowadzić szpital zahaczyć :-p . A on wróci zadowolony do czystego domku z obiadem na stole . Powiem wam ze bardzo mi się tego nie chce robic :-\ leń poziom hard

A ja dzisiaj postanowiłam zrobić ciasto z tej strony co tutaj pisalyscie :) Link do: Moje Wypieki | Ciasto czekoladowe dla alergika
Wybrałam chyba najłatwiejsze bo do pieczenia ciast to mam dwie lewe ręce ale właśnie spróbowałam i wyszło ! więc znajomi zjedzą ciasto mojej roboty nie z piekarni ;)
Co do sprzątania to nawet wstawać mi się nie chcę zaraz męża do tego zagonie ; ) życzę miłej soboty :)

Widzę, że w sobotę wszystkie na mopie jeździmy :wściekła/y: A to forum jeszcze tak wciąga... :-) :)

Dziewczyny, piłyście alkohol, zanim dowiedziałyście się o ciąży? Ja winiara straszna jestem (zresztą Ukochany ma kurs sommelierski), i praktycznie codziennie był minimum kieliszek wina :hmm: A w moje imieniny to cała butelka :oo: Trochę mnie to niepokoi...

Sylver nie.masz.sie czym stresowac na poczatku dziecko jest chronione.Ja.akurat nie pilam od owu ale dlatego ze sie staralismy.

Ja tez dzien mopa.do tego mam remont to sobie wyobrazcie...a robimy wszystko podlogi, sciany, drzwi a na dworze ekipa ociepla nam dom od 7 rano wierca...syf wszrdzie.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Do góry