reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja chodzę do jednego z najlepszych lekarzy w regionie. Jest cudownym lekarzem, który zajmował się moja pierwsza ciążą, wyleczył guza, nadżerkę i zajmie się moją drugą ciąża. Powiedział jasno i klarownie, że jak przyjdę szybciej to jedynie będę się martwić, że nie ma jeszcze serduszka i , że 1 wizyta najlepiej w 7-8tyg. Chodzę do rewelacyjnego lekarza.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Ale też idziesz dośc szybko, bo z tego co pamiętam to w czwartek tak?

reklama
Ja chodzę do jednego z najlepszych lekarzy w regionie. Jest cudownym lekarzem, który zajmował się moja pierwsza ciążą, wyleczył guza, nadżerkę i zajmie się moją drugą ciąża. Powiedział jasno i klarownie, że jak przyjdę szybciej to jedynie będę się martwić, że nie ma jeszcze serduszka i , że 1 wizyta najlepiej w 7-8tyg. Chodzę do rewelacyjnego lekarza.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Wlasnie czasem zamiast dyskutowac nie znajac tematu lepiej posłuchać bardziej doswiadczonych po to w koncu tu jestesmy. [emoji6]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest serduszko! Termin z usg 04.07, więc tylko 3 dni później :)
A teraz uciekam spać,bo jutro do pracy :(

super :) I witam w gronie pracujących w sobotę :/

Ale fajowo Paulina!! ❤️
A jak jak przypuszczałam zainicjuje jutro obciążenie glukoza. Życzcie mi na zdrowie ;)

Czyli smakowala ? :) cytrynowa glukoza... aż zapytam czy u mnie też taką mają :) wolę kwaśne niż slodkie... w ogole słodkie jakoś mi nie podchodzi...

Umowilam się na 8 tydzień do Giną żeby być pewna że już serduszko jest :sorry2:w poprzedniej ciąży bylam w 9 tc i nie pukało niestety :no2: bo nowotwór którego miałam jak się później okazało stanął na drodze.

Polka teraz na pewno będzie dobrze- zobaczysz :) trzymam kciuki :)

Witam serdecznie wszystkie przyszłe lipcowe Mamusie :) Tak Was podczytuję od wczoraj, bo chwile grozy przeżywaliśmy, ale może po kolei...
Mam dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, syn Nikoś w styczniu skoczy 16 lat (studenckie dziecię ;)) i córcia Martynka w styczniu będzie miała 10. Z obecnym Partnerem, hmm.. powiedzmy, że wygodnie sobie żyliśmy, dzieci duże, dużo można :D Bardzo pragnelismy wspólnego Dzidziusia, ale... za rok najwcześniej. Test (a właściwie dwa) zrobiliśmy 6.11, w dniu urodzin Ukochanego. W sumie 4 kreski :szok:. No cóż, musieliśmy zweryfikować cześć życiowych planów, ale przecież Dzidziuś i tak miał być. 10.11. byliśmy u lekarza, widać było pęcherzyk, ale serduszko jeszcze nie biło (ostatnia @ 3.10.). Lekarz zasugerował, żeby zrobić betę dla własnego spokoju. No to zrobiłam. Pierwszą w pn 14. i kolejną w środę 16. Odebrałam drugi wynik (pierwszy 57119), a tam 72068. I się zaczęło... Przyrost tylko 26%, pewnie ciąża się nie rozwija itp. Umówiłam się szybko na USG dziś rano, żeby usłyszeć, czy już bije serduszko, czy jest źle... A lekarz zerknął na moją betę i mówi, że przy takich ilościach już się nie podwaja, że przecież przerasta i raczej jest ok. Na USG widać było już bijące serduszko, zarodek ma 8 mm, podobno 6t6d. Chętnie dołączę do grona Lipcóweczek :-) :)

Świetny prezent :) Witamy Cię serdecznie :)

Dziewczyny piszecie o migrenach- ja niestety mam taką migrenową glowę ,, i też własnie solpadeiną się leczyłam bo tylko to działało, ale teraz ja czytam solpadeiny brać nie powinnam. Na początku - zaraz po teście mialam taki atak, ale nie byłam w stanie go wytrzymać mimo zasłoniętych okien i wyłączonych wszystkich urządzeń.. co prawda nie zdarza się to często mam nadzieję , ze znów przynajmniej rok będę miała spokój,...

Vicarina czekamy więc z Tobą na wyniki bety :)

Ja sie chyba nie nadaje na takie fora za nerwowa jestem, a nerwy w ciazy nie wskazane wiec zeby unikac sytuacji nerwowych opuszcze Was dziewczyny przezywajac ta ciaze spokojnie i bez nerwow. Zycze wszystkim przyszlym Mamusia wspanialych 9 miesiecy szczesliwych i szybkich rozwiazan. [emoji5][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mam pytanie - czy Wy też macie takie dziwne niepokoje ? ja chodzę z jakimiś atakami mini paniki,,, w żołądku mam gulę z nerwów, w zasadzie nie wiem dlaczego ...

W ogóle w tej ciąży jakaś wrażliwsza jestem i łatwiej się denerwuję ...
Z reguły jestem twarda, rzadko płacze ( nawet jak powinnam), a teraz takie skrajne emocje mam dosłownie na zawołanie ....:baffled:

No właśnie czekając do 7 tygodnia denerwujesz się tym czekaniem, bo nic poza testem i betą nie wiesz.
A idąc 2 tygodnie od zrobienia testu wiesz czy jest zarodek i gdzie jest umiejscowiony.
Wtedy faktycznie poszłaś za szybko jeżeli po zrobieniu testu od razu. Nie można leciec od razu ale też nie można przesadzac i czekac do 8 tygodnia. A uświadamiac trzeba, bo nie wiadomo zawsze kiedy dokładnie była owulacja i np. ciąża może byc starsza, młodsza, dlatego się idzie w tym terminie o którym pisze, my ciężarne nie jesteśmy lekarzami.
Ania - i właśnie tu jest ta różnica - ja się nie denerwuje! Wysłuchuje się w swój organizm, obserwuje zmiany. Nic niepokojącego się nie dzieje. Żadnych częstych boli, plamien... Nic! Wszystko inne zgodnie z typowymi objawami ciążowymi.

Baa - nawet bety nie robiłam.
Będzie co będzie, jakby na tym etapie szlo coś nie tak - i tak nie byłabyś w stanie nic zrobić... Poza płaczem i przeżywaniem. Lekarze też nie wiele mogą zadziałać.

Co do badań - moja lekarka daje pełna rozpiskę razem z założona książeczką ciążową. Więc naprawdę gin w 5 tc w moim przypadku nie wiele by wyjaśnił.

A poprzednio właśnie w 5 tc byłam (to co skwitowalas, ze za wcześnie [emoji14]).

Masz inne podejście do tego tematu - i szanuję je względem Twojej osoby. I nie neguje.

Nie chce się tu kłócić - więc temat uważam za skończony [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ale dużo naprodukowalyscie :D
Co do papierosów to ja nie pale, nie wyobrażam sobie ze mogłabym palić w ciazy, nawet kawę ograniczyłam, przecież to tylko 9 mcy a dziecko ma sie na całe życie i zrobię wszystko co mogę aby miało najlepsze warunki w brzuchu. Ten czas szybko minie, nie warto ryzykować zdrowia maluszka.
Ania ja napewno nie szła bym teraz do lekarza ale sam mi napisał ze mam sie pokazać a poza tym kończył mi sie luteinus i musiałabym jechać po receptę. Najlepiej iść pod koniec 6 tc bo wtedy juz jest serce. U mnie we wcześniejszej ciazy byłam w 5 tyg pózniej w połowie 6 i było ok, a koło 7 tyg serce sie zatrzymało a dowiedziałam sie dopiero w 9 tyg. Jakbym nie chodziła tak szybko to bym w ogóle tej akcji serca nie zobaczyła i nie było by mi tak cholernie żal.

Do góry