reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja chodzę do jednego z najlepszych lekarzy w regionie. Jest cudownym lekarzem, który zajmował się moja pierwsza ciążą, wyleczył guza, nadżerkę i zajmie się moją drugą ciąża. Powiedział jasno i klarownie, że jak przyjdę szybciej to jedynie będę się martwić, że nie ma jeszcze serduszka i , że 1 wizyta najlepiej w 7-8tyg. Chodzę do rewelacyjnego lekarza.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Ale też idziesz dośc szybko, bo z tego co pamiętam to w czwartek tak?

reklama
Ja chodzę do jednego z najlepszych lekarzy w regionie. Jest cudownym lekarzem, który zajmował się moja pierwsza ciążą, wyleczył guza, nadżerkę i zajmie się moją drugą ciąża. Powiedział jasno i klarownie, że jak przyjdę szybciej to jedynie będę się martwić, że nie ma jeszcze serduszka i , że 1 wizyta najlepiej w 7-8tyg. Chodzę do rewelacyjnego lekarza.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Wlasnie czasem zamiast dyskutowac nie znajac tematu lepiej posłuchać bardziej doswiadczonych po to w koncu tu jestesmy. [emoji6]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest serduszko! Termin z usg 04.07, więc tylko 3 dni później :)
A teraz uciekam spać,bo jutro do pracy :(

super :) I witam w gronie pracujących w sobotę :/

Ale fajowo Paulina!! ❤️
A jak jak przypuszczałam zainicjuje jutro obciążenie glukoza. Życzcie mi na zdrowie ;)

Czyli smakowala ? :) cytrynowa glukoza... aż zapytam czy u mnie też taką mają :) wolę kwaśne niż slodkie... w ogole słodkie jakoś mi nie podchodzi...

Umowilam się na 8 tydzień do Giną żeby być pewna że już serduszko jest :sorry2:w poprzedniej ciąży bylam w 9 tc i nie pukało niestety :no2: bo nowotwór którego miałam jak się później okazało stanął na drodze.

Polka teraz na pewno będzie dobrze- zobaczysz :) trzymam kciuki :)

Witam serdecznie wszystkie przyszłe lipcowe Mamusie :) Tak Was podczytuję od wczoraj, bo chwile grozy przeżywaliśmy, ale może po kolei...
Mam dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, syn Nikoś w styczniu skoczy 16 lat (studenckie dziecię ;)) i córcia Martynka w styczniu będzie miała 10. Z obecnym Partnerem, hmm.. powiedzmy, że wygodnie sobie żyliśmy, dzieci duże, dużo można :D Bardzo pragnelismy wspólnego Dzidziusia, ale... za rok najwcześniej. Test (a właściwie dwa) zrobiliśmy 6.11, w dniu urodzin Ukochanego. W sumie 4 kreski :szok:. No cóż, musieliśmy zweryfikować cześć życiowych planów, ale przecież Dzidziuś i tak miał być. 10.11. byliśmy u lekarza, widać było pęcherzyk, ale serduszko jeszcze nie biło (ostatnia @ 3.10.). Lekarz zasugerował, żeby zrobić betę dla własnego spokoju. No to zrobiłam. Pierwszą w pn 14. i kolejną w środę 16. Odebrałam drugi wynik (pierwszy 57119), a tam 72068. I się zaczęło... Przyrost tylko 26%, pewnie ciąża się nie rozwija itp. Umówiłam się szybko na USG dziś rano, żeby usłyszeć, czy już bije serduszko, czy jest źle... A lekarz zerknął na moją betę i mówi, że przy takich ilościach już się nie podwaja, że przecież przerasta i raczej jest ok. Na USG widać było już bijące serduszko, zarodek ma 8 mm, podobno 6t6d. Chętnie dołączę do grona Lipcóweczek :-) :)

Świetny prezent :) Witamy Cię serdecznie :)

Dziewczyny piszecie o migrenach- ja niestety mam taką migrenową glowę ,, i też własnie solpadeiną się leczyłam bo tylko to działało, ale teraz ja czytam solpadeiny brać nie powinnam. Na początku - zaraz po teście mialam taki atak, ale nie byłam w stanie go wytrzymać mimo zasłoniętych okien i wyłączonych wszystkich urządzeń.. co prawda nie zdarza się to często mam nadzieję , ze znów przynajmniej rok będę miała spokój,...

Vicarina czekamy więc z Tobą na wyniki bety :)

Ja sie chyba nie nadaje na takie fora za nerwowa jestem, a nerwy w ciazy nie wskazane wiec zeby unikac sytuacji nerwowych opuszcze Was dziewczyny przezywajac ta ciaze spokojnie i bez nerwow. Zycze wszystkim przyszlym Mamusia wspanialych 9 miesiecy szczesliwych i szybkich rozwiazan. [emoji5][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mam pytanie - czy Wy też macie takie dziwne niepokoje ? ja chodzę z jakimiś atakami mini paniki,,, w żołądku mam gulę z nerwów, w zasadzie nie wiem dlaczego ...

W ogóle w tej ciąży jakaś wrażliwsza jestem i łatwiej się denerwuję ...
Z reguły jestem twarda, rzadko płacze ( nawet jak powinnam), a teraz takie skrajne emocje mam dosłownie na zawołanie ....:baffled:

No właśnie czekając do 7 tygodnia denerwujesz się tym czekaniem, bo nic poza testem i betą nie wiesz.
A idąc 2 tygodnie od zrobienia testu wiesz czy jest zarodek i gdzie jest umiejscowiony.
Wtedy faktycznie poszłaś za szybko jeżeli po zrobieniu testu od razu. Nie można leciec od razu ale też nie można przesadzac i czekac do 8 tygodnia. A uświadamiac trzeba, bo nie wiadomo zawsze kiedy dokładnie była owulacja i np. ciąża może byc starsza, młodsza, dlatego się idzie w tym terminie o którym pisze, my ciężarne nie jesteśmy lekarzami.
Ania - i właśnie tu jest ta różnica - ja się nie denerwuje! Wysłuchuje się w swój organizm, obserwuje zmiany. Nic niepokojącego się nie dzieje. Żadnych częstych boli, plamien... Nic! Wszystko inne zgodnie z typowymi objawami ciążowymi.

Baa - nawet bety nie robiłam.
Będzie co będzie, jakby na tym etapie szlo coś nie tak - i tak nie byłabyś w stanie nic zrobić... Poza płaczem i przeżywaniem. Lekarze też nie wiele mogą zadziałać.

Co do badań - moja lekarka daje pełna rozpiskę razem z założona książeczką ciążową. Więc naprawdę gin w 5 tc w moim przypadku nie wiele by wyjaśnił.

A poprzednio właśnie w 5 tc byłam (to co skwitowalas, ze za wcześnie [emoji14]).

Masz inne podejście do tego tematu - i szanuję je względem Twojej osoby. I nie neguje.

Nie chce się tu kłócić - więc temat uważam za skończony [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ale dużo naprodukowalyscie :D
Co do papierosów to ja nie pale, nie wyobrażam sobie ze mogłabym palić w ciazy, nawet kawę ograniczyłam, przecież to tylko 9 mcy a dziecko ma sie na całe życie i zrobię wszystko co mogę aby miało najlepsze warunki w brzuchu. Ten czas szybko minie, nie warto ryzykować zdrowia maluszka.
Ania ja napewno nie szła bym teraz do lekarza ale sam mi napisał ze mam sie pokazać a poza tym kończył mi sie luteinus i musiałabym jechać po receptę. Najlepiej iść pod koniec 6 tc bo wtedy juz jest serce. U mnie we wcześniejszej ciazy byłam w 5 tyg pózniej w połowie 6 i było ok, a koło 7 tyg serce sie zatrzymało a dowiedziałam sie dopiero w 9 tyg. Jakbym nie chodziła tak szybko to bym w ogóle tej akcji serca nie zobaczyła i nie było by mi tak cholernie żal.

Do góry