reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Arrow no to identycznie ciekawe jaki bedziesz.miala termin usg.:-) a owu wiesz kiedy mialas?? Ja 7.10 test robilam 17.10.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Ania tylkoze Ty nie uswiadamiasz tylko wprowadzasz w blad kazdy ginekolog Ci powie ze jak nic sie nie dzieje to nie ma po co biec do niego w 5 tyg. No chybaze ktos bardzo lubi takie wizyki hihi ale serio to kazdy przypadek jest inny i powinien byc traktowany inaczej ale jak juz mowilam jak nic sie nie dzieje tobpierwsza wizyta spokojnie 7 lub 8 tc jest ok :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Każdy ginekolog Ci powie, że pierwsza wizyta po dwóch tygodniach od pozytywnego testu. Skąd ty te informacje bierzesz? Żaden ginekolog nie będzie cię namawiał: tak, tak niech pani przyjdzie później po co tak wcześnie, takim tokiem myślenia można by zwlekac w nieskończonośc. No bo po co iśc w 8 tygodniu jak można poczekac aż dziecko będzie większe i lepiej widoczne.
Jezu... Do jakich lekarzy wy chodzicie.

Ania nie chce sie klocic ale wszedzie na zachodzie pierwsze wizyty sa w 12 tc ... gin na nfz nie jeden.tez wczesniej nie zrobi USG jak w 12 tc a prywatny wiadomo ze bedzie zachcecac do usg co tydzien bo to w jego interesie...

Arrow to.ja duzo wczesniej bo w 24 dc wiedzialam juz:-)

010igov3fkey3mez.png

Każdy ginekolog Ci powie, że pierwsza wizyta po dwóch tygodniach od pozytywnego testu. Skąd ty te informacje bierzesz? Żaden ginekolog nie będzie cię namawiał: tak, tak niech pani przyjdzie później po co tak wcześnie, takim tokiem myślenia można by zwlekac w nieskończonośc. No bo po co iśc w 8 tygodniu jak można poczekac aż dziecko będzie większe i lepiej widoczne.
Do takich co nie sa nastawieni tylko na kase ;) ja i w 1 ciazy i w 2 uslyszalam to samo w ciazy ze wizyta tak wczesnie nie ma sensu i zaprasza po 7 tyg. Jeden to ordynator a drugi bardzo ceniony specjalista wiec wnioski wyciagnij sama

Ania nie chce sie klocic ale wszedzie na zachodzie pierwsze wizyty sa w 12 tc ... gin na nfz nie jeden.tez wczesniej nie zrobi USG jak w 12 tc a prywatny wiadomo ze bedzie zachcecac do usg co tydzien bo to w jego interesie...

Arrow to.ja duzo wczesniej bo w 24 dc wiedzialam juz:-)

010igov3fkey3mez.png
Ok, ale jednak byłaś u ginekologa wcześniej.

Do takich co nie sa nastawieni tylko na kase ;) ja i w 1 ciazy i w 2 uslyszalam to samo w ciazy ze wizyta tak wczesnie nie ma sensu i zaprasza po 7 tyg. Jeden to ordynator a drugi bardzo ceniony specjalista wiec wnioski wyciagnij sama
Ok zobaczę co mój mi powie, może to samo co ty a może co innego, zobaczymy. Miłej soboty dziewczyny.

Ania moja gin przyjmuje raz w miesiacu tylko a bylam ponad 3 tygodnie od testu..zrobila mi usg ze wzgledu na torbiel ktora trzeba kontrolowac.Bylam jak juz bylo serduszko :-) aaa i musialam l4 i duphaston zalatwic.

010igov3fkey3mez.png

Ja chodzę do jednego z najlepszych lekarzy w regionie. Jest cudownym lekarzem, który zajmował się moja pierwsza ciążą, wyleczył guza, nadżerkę i zajmie się moją drugą ciąża. Powiedział jasno i klarownie, że jak przyjdę szybciej to jedynie będę się martwić, że nie ma jeszcze serduszka i , że 1 wizyta najlepiej w 7-8tyg. Chodzę do rewelacyjnego lekarza.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Aha i chodziło mi o to żeby nie miec skłonności do przesady, nie mówiłam żeby iśc w 5 tygodniu, ale żeby też nie zwlekac do 8 tygodnia.
Tylko wybrac się tak optymalnie w okolicach 6 tygodnia.

Do góry