reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczynki ja juz po wszystkim. Termin om 07.07 a z usg 06.07 serduszko puk puk puk
Super :) już nie mogę się doczekać aż sama uslysze taki dźwięk :)
A nikomu nie rośnie brzuszek? Bo mi juz sie zaokrągla
Mi na razie skutecznie przysłania odrobina tłuszczyku :) a chyba wolałabym żeby był taki fajniutki, choć odrobinę widoczny :) tak to chyba jest- puki nie ma ,czekamy aż się pojawi :) a jak już jest za duzy, to z kolei strasznie ciężko :)
Ja w każdej ciaży mam mega wzdęcia i brzuch wygląda na co najmniej 4 miesiąc...dobrze, ze są jeszcze leginsy bo w inne spodnie mam problem z zapięciem..
Właśnie miałam pisać o wzdeciach... Mam to samo-zwlaszcza wieczorami... Rano jeszcze jest stosunkowo płasko, ale wieczorem już całkiem inaczej to wygląda
Hej mamuski,nie odzywalam sie 2 dni ale nadal jestem w szpitalu,natomiast jestem pelna nadzieji,beta urosla do 5800 i na usg pecherzyk byl wiekszy.Do tego wczoraj dostalam objawy ciazy,ciagniecie i klucie w podbrzuszu i bolace piersi i ogolnie jestem na ustach calego personelu bo bardzo rzadko sie zdarza zeby ciaza pozamaciczna dotarla do macicy i tam sie jednak zagniezdzila,na usg doktor mowil ze jest nadzieja i moze to byc wczesniejsza ciaza,jutro znow beta i usg i sie wszystko wyjasni,trzymajcie kciuki,mam nadzieje ze na stale tu zagoszcze,pozdrawiam was

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea80 mam nadzieję że kolejne usg już coś wykażą i w pecherzyku pojawi się dzidzia :)

Karolina bardzo się ciesze.

Tea czekam na wiesci i mocno trzymam kciuki.

Wczoraj miałam brązowe brudzenie i dziś wieczorem zas ale więcej.. staram się myśleć optymistycznie ale juz mam dość.. oby do środy.. choć ciągnie mi się potwornie.
Lilith wierzę że i u ciebie wszystko będzie ok :) mocno trzymam kciuki :)
Cześć Kobitki :-)

Dopisuje się do tego cudnego lipcowego'2017 grona. Przewidywany termin 8.07 (wg om).
Wykonane testy - 2 szt.
Lekarz gin - 21.11 (Postanowiłam nie szaleć - w tym terminie powinno być już wszystko widoczne).

Coś pokrótce o mnie: Mam 34 lata, 7-letnia córe, i to jest moja 2 ciąża (o którą prawie rok się staraliśmy).

No dobra... aby coś więcej popisać - muszę Was podczytac, tj. nadrobić, co by tu monologow nie poczyniac ;-)
Witamy :)
Morela to sa takie gdybania i nic na 100% nie potwierdzone ale w stanach juz sa na ten temat badania ze przy dziewczynkach pierwszt przyrost bety jest bardzo wysoki i w ogole beta jest wysoka.U mnie w 24 dc bylo 33 a po 47 h 118 co daje przyrost prawie 280% a norma 68% ale tak jak mowie to gdybanie.I trzeba wlasnie sprawdzic te pierwsze bety bo pozniej beta rosnie juz roznie.W tym momencie nawet bardziej bym synka chciala bratu urodzil sie syn w czerwcu w styczniu rodzi moja siostra tez synka no i wiadomo byli by tacy trzej muszkieterowie.Ale jednak czuje ze to cipka bedzie z Jasiem w ciazy ani przez chwile nie pomyslalam ze to dziewczynka teraz tez mam takie przeczucie zobaczymy jak bedzie.

010igov3fkey3mez.png
Wysoka beta oznacza dziewczynkę mówisz :) czyżby moje 10000 też to oznaczało?? A tu wszyscy ktorzy wiedza, to mi chłopaka wróżą... Dziewczynkę już mamy, gdyby był chlopak, byłoby super... :) No ale co będzie, to będzie . Najważniejsze żeby było zdrowe... :)

Ja już dziś trochę lepiej się czuję...więc do pracy jutro na pewno Idę... Nie chcę za bardzo na jakiekolwiek zwolnienie iść... A w piątek Idę do gina . Ciekawa jestem czy od razu mi zrobi usg, czy dopiero da mi na nie skierowanie... :/

reklama
Kurcze aż tak Cię wzięło ?:(
Po każdym posiłku czy jak ?
No mam nadzieje ze będzie się bez szpitala to nic fajnego :/ może dzieciątko trochę zlituje się nad biedna mama [emoji110]

p19uvfxmn6t6amgl.png

Lilith ja tez czuje, ze mam takie twarde podbrzusze, wlasnie takie dziwne mi sie wydawalo to uczucie, ze brzucha jeszcze nie mam a juz mi tak troche przeszkadza przy schylaniu sie.

Ja kawy juz od tygodnia nie pije i nawe tez daje rade a przedtem bez kawy zyc nie moglam, do tego w kawiarni pracuje i najlepsze jest to, ze moge tam pic co zechce a nawet od goracej czekolady mnie odrzucilo, tylko wyciskam sobie sok pomaranczowy co chwile. Ciezary tez niestety trzeba tam czasem dzwigac. Do tego kolezanka, z ktora pracuje w sierpniu powiekszyla sobie cycki wiec tez dzwigac nie mogla i robilam wszystko za nia, ale po wizycie za 2 tyg juz jej powiem, wiec teraz niech ona sobie podzwiga.

Chcialam oficjalnie dolaczyc po usg ale jednak jest to silniejsze ;)

Dwa testy wyraznie pozytywne juz dzien przed spodziewana@, beta w 30 dc 520 a 3 dni pozniej 1820 :) termin na 17.07

mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i tu z Wami zostane do konca

Ania@ czyli wszystko oki u mnie skoro mamy bete podobnie ;) wizyte mam na 28.11 ciegnie mi sie to strasznie :/

Ostatnia edycja:
Czas. Do. Pracy jechac :-( . Boje się troche ze mogę zwymiotować, bo juz od rana mnie mdli . Oby nie . Dzisiaj sie umawiam na wizytę:-) . Miłego spokojnego dnia :-)

A ja wczoraj prawie nadrobilam cały wątek lipcowek'2017, więc co nieco już wiem ;-)

Maziajka - Ty czarownico :-D, niesamowity jest ten Twój dar :-). Imię dla córeczki wybrane?

Mimi888 - witaj :-), ja również jestem wczorajszą świeżynka na tym wątku :-)

aim - będzie dobrze :-). A pozytywne nastawienie jest lepsze niż niejedno lekarstwo ;-)

Vicarica - widziałam twój post już o 5:00. Dziewczyno, o której Ty wstajesz, żeby o 5:00 do pracy jechać? :-o

Ja zawsze na tygodniu wstaje o 5:00 - mam na 7:00 do pracy, ale co by uniknąć porannej bieganiny, to najpierw ja się szykuje (mania codziennego mycia włosów), później ogarniam śniadania dla familii, a o 6:00 budzę córe i męża. I tak przed 7:00 cała trójka rusza ku pracom i szkole ;-)... Dzisiaj coś już słabo to szło. Mdłości na maxa. Zamiast kawy, zrobiłam sobie mietowke - każdy łyk zwróciłam :-(. O śniadaniu nie było mowy.

Teraz siedzę w pracy, obok mnie herbata z imbirem - póki co jest w miarę.

Maziajka - a jak na Ciebie działa imbir?
Istnieją na rynku syropy przeciwwwymiotne, ale szczerze mówiąc w 1 ciąży nic mi nie pomagały (rzygalam po nich szybciej niż po czymkolwiek innym)- więc nie polecę.

Iza, Justyna - przykro mi bardzo :-(

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry