reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Vicarika, do lekarza powinnas trafic przed ukonczeniem 10 tyg, bo potem np do becikowego jest ppotrzebne zasw. a ciaze liczy sie od 1 dnia cyklu czyli od 1 dnia ostatniej miesiaczki. gratulacje rozowych kreseczek- to juz sie bejbik zagniezdzil. Ja musze poczekac do 25 .11 na test.
Dziekuje :-) mam zamiast iść 28-29-30 listopada . Ale jak mi ciążę potwierdzi to będę w mega szoku .

reklama
Dobry wieczór:)
Ja tak wczoraj się cieszyłam ze czuje się super itd ale jednak pospieszylam się :)
Do tej pory rano piłam kawę ale musze ja odstawić. Po wypiciu kawy godzinę mi się kręciło w głowie.. jak chodziłam musiałam się trzymać ściany. Dobrze ze mąż miał wolne mógł zająć się małym a ja mogłam się położyć. Leżałam z zamkniętymi oczami to cały czas helikopter.. aż mnie uśpił [emoji14]

A jak tylko wstałam zaczęły się mdłości i nudności.. dopiero ok 14 odzylam :)

Tea80 współczuję.. nie dość ze tyle musisz siedzieć w szpitalu to nic nie wiesz i tylu lekarzy nie jest wstanie Ci nic konkretnego powiedzieć..
Mam nadzieje ze na dniach coś się już wyjaśni.
Ja w sierpniu miałam puste jajo ale tam beta od początku źle przyrastala dopiero po 1 tyg zaczęła odpowiednio przyrastać
A u Ciebie ładnie przyrasta. Trzymam mocno kciuki [emoji110]

p19uvfxmn6t6amgl.png

Kobitki a co myślicie o pracy w ciąży , bo nie wiem co robic . Ja pracuje w szklarni i jednak dziennie troche tych kg przerzucam .

Tea 80 też przezylas w swoim życiu ;(
Truskawka ja też poroniłam ok 4 mc temu
Maziajka witaminy hmmm to zależy od lekarza ja np biorę większy kwas foliowy 0,5 a w witaminy mam zamiar brać pregna dha one są bardzo drogie w aptekach ale można je zamówić w aptece internetowej gemini za jakieś 30 zl
Lilith można w prezencie zagrawerować coś np ⌚ breloczek do kluczyków od auta pióro lub np. życzenia na szkle wygrawerować.

Nie było mnie kilka dni a tutaj tyle pisałyscie szok ja mam mega mdłości czuję się okropnie cycki mnie bolą gdybym nie miała młodego to spała bym jak zabita non stoper;)

Lilith tez mi sie tak wydaje ze to corka bedzie zreszta wysnilo mi sie juz...beta tez na to wskazuje i teraz tetno plodu tez bylo wysokie jak na tc.A to podobno dzioszki maja wyzsze tetna.Pozayjemy zobaczymy:p
Jak nie umre z wycienczenia w tym 1 trymestrze.Mam nadzieje ze plamienia Cie juz nie beda az tak nawiedzac..co do podbrzusza mnie totalnie nie boli nic.Raz na kilka dni zaboli mnie jak na @ a poza tym spokoj i napuchniete tez nie jest w 1 ciazy tez tak mialam.

Dorota ja juz 2 tyg bez kawy i odziwo nawet jakos bez niej funkcjonuje a nie bedac w ciazy bylo mi bez niej mega zle:p

Vicarika zdecydowanie nie powinnas dzwigac w ciazy.Ja jestem na l4 ze wzgledu na choroby ktore mam od poczatku ciazy ale nawet jakbym nie byla to nie wyobrazam sobie jakbym miala w takim stanie jakim jestem teraz prwcowac.Ale np w pierwszej ciazy czulam sie fantastycznie .

010igov3fkey3mez.png

Lilith tez mi sie tak wydaje ze to corka bedzie zreszta wysnilo mi sie juz...beta tez na to wskazuje i teraz tetno plodu tez bylo wysokie jak na tc.A to podobno dzioszki maja wyzsze tetna.Pozayjemy zobaczymy:p
Jak nie umre z wycienczenia w tym 1 trymestrze.Mam nadzieje ze plamienia Cie juz nie beda az tak nawiedzac..co do podbrzusza mnie totalnie nie boli nic.Raz na kilka dni zaboli mnie jak na @ a poza tym spokoj i napuchniete tez nie jest w 1 ciazy tez tak mialam.

Dorota ja juz 2 tyg bez kawy i odziwo nawet jakos bez niej funkcjonuje a nie bedac w ciazy bylo mi bez niej mega zle:p

Vicarika zdecydowanie nie powinnas dzwigac w ciazy.Ja jestem na l4 ze wzgledu na choroby ktore mam od poczatku ciazy ale nawet jakbym nie byla to nie wyobrazam sobie jakbym miala w takim stanie jakim jestem teraz prwcowac.Ale np w pierwszej ciazy czulam sie fantastycznie .

010igov3fkey3mez.png
A ja mam pytanie: jak poznajesz po becie, że to dziewczynka?

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Przyjaciolka mi tez odradza prace , jeszcze tydzień temu brygadzistka mnie się pytala czy może w ciąży jestem , a ja oczywiście ze nie :-D .

Przy dziewczynkach jest większa beta i tętno.
Przy wcześniejszych chyba czułam coś podobnego, sama niemwiem.. ja nie plamie, brudze na brązowo.. Teraz po aspirynie jakby się zaczęło bo 2 tyg.cisza była.

Kawy nie pije odkąd się dowjedzialam o ciąży czyli od 17.10 przeszłam na bezkofeinowa, z herbata tak samo..

Tymuniek dziękuję za odpowiedź, ty jedyna podpowiedzialas. powiem Ci, że akurat cześć z tego ma a np.zegarka nie nosj.. ciężko mi coś wymyslec..

W ciazy nie powinno się nic dźwigać, jak można ksc na l4 lepiej iść, bo później łatwiej nie będzie..

Morela to sa takie gdybania i nic na 100% nie potwierdzone ale w stanach juz sa na ten temat badania ze przy dziewczynkach pierwszt przyrost bety jest bardzo wysoki i w ogole beta jest wysoka.U mnie w 24 dc bylo 33 a po 47 h 118 co daje przyrost prawie 280% a norma 68% ale tak jak mowie to gdybanie.I trzeba wlasnie sprawdzic te pierwsze bety bo pozniej beta rosnie juz roznie.W tym momencie nawet bardziej bym synka chciala bratu urodzil sie syn w czerwcu w styczniu rodzi moja siostra tez synka no i wiadomo byli by tacy trzej muszkieterowie.Ale jednak czuje ze to cipka bedzie z Jasiem w ciazy ani przez chwile nie pomyslalam ze to dziewczynka teraz tez mam takie przeczucie zobaczymy jak bedzie.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Do góry