reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Vicarika, do lekarza powinnas trafic przed ukonczeniem 10 tyg, bo potem np do becikowego jest ppotrzebne zasw. a ciaze liczy sie od 1 dnia cyklu czyli od 1 dnia ostatniej miesiaczki. gratulacje rozowych kreseczek- to juz sie bejbik zagniezdzil. Ja musze poczekac do 25 .11 na test.
Dziekuje :-) mam zamiast iść 28-29-30 listopada . Ale jak mi ciążę potwierdzi to będę w mega szoku .

reklama
Dobry wieczór:)
Ja tak wczoraj się cieszyłam ze czuje się super itd ale jednak pospieszylam się :)
Do tej pory rano piłam kawę ale musze ja odstawić. Po wypiciu kawy godzinę mi się kręciło w głowie.. jak chodziłam musiałam się trzymać ściany. Dobrze ze mąż miał wolne mógł zająć się małym a ja mogłam się położyć. Leżałam z zamkniętymi oczami to cały czas helikopter.. aż mnie uśpił [emoji14]

A jak tylko wstałam zaczęły się mdłości i nudności.. dopiero ok 14 odzylam :)

Tea80 współczuję.. nie dość ze tyle musisz siedzieć w szpitalu to nic nie wiesz i tylu lekarzy nie jest wstanie Ci nic konkretnego powiedzieć..
Mam nadzieje ze na dniach coś się już wyjaśni.
Ja w sierpniu miałam puste jajo ale tam beta od początku źle przyrastala dopiero po 1 tyg zaczęła odpowiednio przyrastać
A u Ciebie ładnie przyrasta. Trzymam mocno kciuki [emoji110]

p19uvfxmn6t6amgl.png

Kobitki a co myślicie o pracy w ciąży , bo nie wiem co robic . Ja pracuje w szklarni i jednak dziennie troche tych kg przerzucam .

Tea 80 też przezylas w swoim życiu ;(
Truskawka ja też poroniłam ok 4 mc temu
Maziajka witaminy hmmm to zależy od lekarza ja np biorę większy kwas foliowy 0,5 a w witaminy mam zamiar brać pregna dha one są bardzo drogie w aptekach ale można je zamówić w aptece internetowej gemini za jakieś 30 zl
Lilith można w prezencie zagrawerować coś np ⌚ breloczek do kluczyków od auta pióro lub np. życzenia na szkle wygrawerować.

Nie było mnie kilka dni a tutaj tyle pisałyscie szok ja mam mega mdłości czuję się okropnie cycki mnie bolą gdybym nie miała młodego to spała bym jak zabita non stoper;)

Lilith tez mi sie tak wydaje ze to corka bedzie zreszta wysnilo mi sie juz...beta tez na to wskazuje i teraz tetno plodu tez bylo wysokie jak na tc.A to podobno dzioszki maja wyzsze tetna.Pozayjemy zobaczymy:p
Jak nie umre z wycienczenia w tym 1 trymestrze.Mam nadzieje ze plamienia Cie juz nie beda az tak nawiedzac..co do podbrzusza mnie totalnie nie boli nic.Raz na kilka dni zaboli mnie jak na @ a poza tym spokoj i napuchniete tez nie jest w 1 ciazy tez tak mialam.

Dorota ja juz 2 tyg bez kawy i odziwo nawet jakos bez niej funkcjonuje a nie bedac w ciazy bylo mi bez niej mega zle:p

Vicarika zdecydowanie nie powinnas dzwigac w ciazy.Ja jestem na l4 ze wzgledu na choroby ktore mam od poczatku ciazy ale nawet jakbym nie byla to nie wyobrazam sobie jakbym miala w takim stanie jakim jestem teraz prwcowac.Ale np w pierwszej ciazy czulam sie fantastycznie .

010igov3fkey3mez.png

Lilith tez mi sie tak wydaje ze to corka bedzie zreszta wysnilo mi sie juz...beta tez na to wskazuje i teraz tetno plodu tez bylo wysokie jak na tc.A to podobno dzioszki maja wyzsze tetna.Pozayjemy zobaczymy:p
Jak nie umre z wycienczenia w tym 1 trymestrze.Mam nadzieje ze plamienia Cie juz nie beda az tak nawiedzac..co do podbrzusza mnie totalnie nie boli nic.Raz na kilka dni zaboli mnie jak na @ a poza tym spokoj i napuchniete tez nie jest w 1 ciazy tez tak mialam.

Dorota ja juz 2 tyg bez kawy i odziwo nawet jakos bez niej funkcjonuje a nie bedac w ciazy bylo mi bez niej mega zle:p

Vicarika zdecydowanie nie powinnas dzwigac w ciazy.Ja jestem na l4 ze wzgledu na choroby ktore mam od poczatku ciazy ale nawet jakbym nie byla to nie wyobrazam sobie jakbym miala w takim stanie jakim jestem teraz prwcowac.Ale np w pierwszej ciazy czulam sie fantastycznie .

010igov3fkey3mez.png
A ja mam pytanie: jak poznajesz po becie, że to dziewczynka?

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Przyjaciolka mi tez odradza prace , jeszcze tydzień temu brygadzistka mnie się pytala czy może w ciąży jestem , a ja oczywiście ze nie :-D .

Przy dziewczynkach jest większa beta i tętno.
Przy wcześniejszych chyba czułam coś podobnego, sama niemwiem.. ja nie plamie, brudze na brązowo.. Teraz po aspirynie jakby się zaczęło bo 2 tyg.cisza była.

Kawy nie pije odkąd się dowjedzialam o ciąży czyli od 17.10 przeszłam na bezkofeinowa, z herbata tak samo..

Tymuniek dziękuję za odpowiedź, ty jedyna podpowiedzialas. powiem Ci, że akurat cześć z tego ma a np.zegarka nie nosj.. ciężko mi coś wymyslec..

W ciazy nie powinno się nic dźwigać, jak można ksc na l4 lepiej iść, bo później łatwiej nie będzie..

Morela to sa takie gdybania i nic na 100% nie potwierdzone ale w stanach juz sa na ten temat badania ze przy dziewczynkach pierwszt przyrost bety jest bardzo wysoki i w ogole beta jest wysoka.U mnie w 24 dc bylo 33 a po 47 h 118 co daje przyrost prawie 280% a norma 68% ale tak jak mowie to gdybanie.I trzeba wlasnie sprawdzic te pierwsze bety bo pozniej beta rosnie juz roznie.W tym momencie nawet bardziej bym synka chciala bratu urodzil sie syn w czerwcu w styczniu rodzi moja siostra tez synka no i wiadomo byli by tacy trzej muszkieterowie.Ale jednak czuje ze to cipka bedzie z Jasiem w ciazy ani przez chwile nie pomyslalam ze to dziewczynka teraz tez mam takie przeczucie zobaczymy jak bedzie.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Do góry