reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

koszulki bardzo lubię:) piżamki też ale teraz mi się nie sprawdzają, cisną mnie.

Poddałam się :( znalazłam jeszcze jakąs czekoladę w szafce i sobie ją roztopiłam z mleczkiem i mam gorącą czekoladę. Ehh ta moja silna wola. Ale patrzyłam i już naprawdę nic a nic słodyczy nie mam. SErio.

reklama
Dziewczyny, jak u Was z ciśnieniem?
Ja dzis cały dzien, co bym nie robiła mam ok 96/60.... a puls 80.
Wiem, ze w ciazy lepiej niskie niz za wysokie, ale no az tak?!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja na razie nosze spodenki, ale jednak do szpitala najlepsza koszula, nawet przy badaniach nie trzeba z gołym tyłkiem paradować tylko jest ta koszula i hop na fotel w niej ;) poza tym nie uciska i rana czy to na brzuchu czy na kroczu sie łatwiej goi

Ola w. Tez mam niższe ostatnio ale to na zasadzie np. 111/68 dla mnie to juz skrajnie niskie, u mnie na bank od pogody.

No dzis tez zwalam na pogodę. I wiem, ze w ciazy bywa niższe. Ja normalnie mam książkowe 120/80. Ale dzis to nie miałam siły sie ruszyc :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie brzuszki :)

Melduje się dopiero teraz..za oknem szaro buro że aż nic się niechce..A czeka mnie jeszcze pakowanko bo w piątek jadę w końcu na tydzień do Polski ;)

U mnie powrócił problem strasznie przesuszającej się skóry na brzuchu..mimo tego że smaruje się 3 razy na dzień to na całym brzuchu skóra się bardzo wysusza, piecze, i pojawiają się czerwone rysy jakby zadrapania..boję się że zapowiada się na rozstępy..

Aga faktycznie pytałaś mnie o to czy zostaje imię Sara i gdzieś to przeoczyłam..Przepraszam..Tak zostaje to imię.. :) podobają mi się także inne..ale jak kiedyś wspominałam partner mój nie jest Polakiem a to imię jest uzywane jak i u nas tak i u nich także jak dla mnie bardzo dobry argument a imię niczego sobie :)
Powodzenia na wizycie..Pola tobie również życzę powodzenia :)

Kasiulka torty cudne mmm to mi smakow narobilas ;)

Pumelova mój to mi powtarza że jak córcia nam podrosnie to będę miała z nim problem.. Niechce ani sobie tego wyobrażać..mam nadzieję że do tego czasu zmieni nastawienie.. ;)

AAggAA pewnie niepowiem nic nowego..ale uważam że szczera rozmowa i przedstawienie swoich oczekiwań a także zamieszkanie osobno to pierwsze kroki jakie najlepiej podjąć by coś zmienić..Życzę Ci powodzenia..Oby partner się obudził nim będzie już za późno..Myślę że wcale niezasmiecasz forum..po to tu jesteśmy..a kto cię tak zrozumie jak druga kobieta..Pamiętaj że ludzie docierają się połowę życia jak nie całe..Każda pewnie przechodziła przez różne sytuacje..Ja z moim obecnie 9lat ale też bywało różnie i były momenty kiedy byliśmy bliscy rozstania..na szczęście dogadaliśmy się..i teraz niezapeszając jest dobrze..Oby i u was zaświecilo słonko..

Nika u mnie dokładnie dziś jakoś takos wyskoczy brzuszek i zrobił się naprawdę spory..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny u mnie USG wyszło bardzo dobrze:biggrin2: doktor nie widzi nic niepokojącego (ufff.....):) Piszę dopiero teraz, bo po USG wybrałam się z radości na dluuugi shopping:) i kupilam dla córeczki fajne butki (balerinki) geoxy w tk maxx, takie:
Link do: Baleriny GEOX - J Piuma Bal F J11B0F 03902 C9999 Czarny
Ps. Oczywiście nie dałam za nie prawie trzech stów, tylko 90zl:)
Maziajka, Ewcia3004 śliczne macie butki dla chlopakow:)
Z butkow dla dzieci ja najbardziej chyba lubię superfit i geox. Zimowe zawsze kupuję superfit, ale w tym roku za radą koleżanek kupiłam buty zimowe z deichmanna. To miała być druga para, miałam dokupić superfity, ale zaczęło się z moim lezeniem i nie miałam już głowy do kupowania butów, a o dziwo te butki z deichmanna też okazały się świetne i wygodne :)
Zaszalalam też i kupiłam śliczne rzeczy dla dzidziusia (też te piękne opaski z hm -te z naszego wątku zakupowego;). Nie zapomniałam oczywiście o sobie i mam piekne kozaczki zimowe z przeceny już na przyszły rok;) także wróciłam zmęczona ale szczęśliwa, z ciężkimi siatkami i pustym portfelem;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny melduje sie po dentyscie.
Pociesnelam bez znieczulenia! [emoji1]
130zl zaplacilam i tak zapisalam sie prywatnie, stwierdzilam ze nie bede tej wizyty odwolywac, szukac gdzie nie skasuja mi za plombe i czekac na nfz...I w sumie dobrze zrobilam. Bo reszte zebow mam gites i poki co dentysta moze mi naskoczyc[emoji1]
Gorzej jakby zebow bylo wiecej do robienia...wtedy na pewno bym szukala za darmola!

Maz dzis mnie nawiedzil, skonczyl wczesniej prace, przywiozl pączki, pogadalismy, jeszcze jutro bedziemy gadac jak wroce do tesciow.
Smialam sie pod nosem bo widac bylo, ze nikomu tak jak mi sie wygadac nie mogł. W rozmowe o naszych powaznych tematach wplatal jakies codzienne newsy.
Ogolnie to tak jakby wyczul co tutaj dla niego szykujemy, bo nie sadzilam, ze sie w ogole pojawi...
No nic z czasem zobaczymy jak to bedzie!
Dziekuje Wam jeszcze raz za wszelka pomoc! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aaggaa88 super! Rozmowa jest najważniejsza, z tego co piszesz widać że mu zalezy:) zastanów się tylko na ile ważna jest dla Ciebie kwestia zamieszkania oddzielnie (wynajęcia mieszkania), bo takie sytuacje kryzysowe sa dobrym momentem na przeprowadzenie zmian (i naklonienie do tego drugiej osoby;)) moja mama zawsze mi mówiła, że najważniejsze dla młodych jest zamieszkanie osobno (bez rodziców) chocby mieli mieszkac w jakiejś norce (i to się chyba często sprawdza);)

Aga_k_m mam nadzieję że wszystko jest w porzadku, pewnie dostaniesz podwójną dawkę magnezu, moze L4? Cały czas w ruchu jesteś, a godzina o której wstajesz-kosmos;)

Kasiulka jakie pysznosci!!!:biggrin2: wszystkiego naj naj dla synka!

Mamusia Muminka cieszę się że czujesz się troszkę lepiej, oby już wszystko wróciło do normy:)

Ewella 90 może do lekarza lepiej się przejść jak coś cię kłuje (po co się stresować, a lekarz uspokoi)

Dziewczyny, miałyście przeżycia z mężami/partnerami (Lilith- podziwiam naprawdę...) Mężczyźni czasem są jak dzieci;)

Pumelova, Integral ja też rozpoczęłam już dzisiaj tłusty czwartek;)

Ola W. Ja zawsze mam bardzo niskie cisnienie, dlatego ciaza jest dla mnie ciężkim okresem, bo normalnie z pięć kaw dziennie wypić muszę;) bez kawy zasypiam na stojąco (w ciąży jestem cały czas taka "śnieta")

Ostatnia edycja:
Ola W. - też miewam takie ciśnienie :), dzisiaj np. miałam 102/64 i też czuję się taka "rozmemłana" :D

Pola@ - gratuluję udanych zakupów, u mnie bitwa z myślami jest czy już co kupować dla malucha czy się wstrzymywać do bardziej zaawansowanej ciąży... a korci, żeby coś kupić bardzo :)

AAggAA88 - pamiętaj tylko o stanowczym podejściu. To, że jest miły na dany moment nie znaczy, że mu się upiecze bo zmiany jakieś muszą nastąpić, żebyś Ty czuła się szczęśliwa w tym związku.

reklama
Hej dziewczyny.
Japo ostatniej wizycie u mojej wstretnej ginki. Hihihihi
Nawet nie zdaje sobie sprawy ta baba ze to byl ostatni raz. 3 marca ide do nowego doktorka :-)

Co do koszul nocnych -- nie lubie ale jak mus to mus. Tylko czemu wiekszosc tych do karmienia jest taka paskudna....
Ika- ja tez mam takie pojedyncze pukniecia czekam na serje kopniaczkow.

Kasia_831 zostalo ci wybaczone :-)

Ola W. Ja tez mam dziwne cisnienie :-/

Pola@ gratulacje!!! Nie ma to jak shopping :-D

AAggAA88- ciesze sie ze powoli sie uklada..... widac ze dla twojego "barana" (bo kazdy facet co sie z zona sprzecza to baran bo zona zawsze ale to zawsze racje ma) jestes niezbedna do zycia. Bo kto go tak rozumie jak nie ty.

Mamusia Muminka - ja na kolke dostalam nospe forte razy 3 i spazmoline tez dodatkowo. Wyniki mam dobre czyli cos pewnie uciska po prawej stronie. Dzis juz nic mnie nie boli..... dziwne.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry