reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga dobrze ze wszystko w.miare ok odpocznij troche i bedzie w ogole cacy! Ty czolgu nasz:p
.Ja jasiowi przewaznie reeboki kupowalam mial chyba z 5 par i zawsze bylam zadowolona nigdy sie nic nie dzialo.A dawalam tez max 70-80zl.

Ola W ja tez mam takie ostatnio w sb nialam 100/50 .

Truskawka my z R nosimy New Balance Jasiowi tez chcialam mielibysmy rodzinne ale wlasnie mlody ma 27.5 rozmiar wiec jeszcze troche:p

My dzisiaj w Ikea bylismy ale nic ciekawego jakos dla mnie nie bylo a chcialam jakies fajne ramki, obrazki, plakaty..kupilismy tylko lustro do przedpokoju.Potem jeszcze wyprzedaze zaliczylismy ale nie mialam tez weny moj za to kupil sobie spodnie i bluze .

010igov35ye70zfx.png

reklama
Dziewczyny, jak u Was z ciśnieniem?
Ja dzis cały dzien, co bym nie robiła mam ok 96/60.... a puls 80.
Wiem, ze w ciazy lepiej niskie niz za wysokie, ale no az tak?!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dopóki nie spada poniżej 90 to w ogóle i kompletnie nie ma czym się przejmować :) a i są osoby które "całe życie" mają 85-90 i mają się super bo taki ich urok :) także nie ma co się doszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma :)

Dobrze wiedziec, ze tak duzo z Was ma podobne ciśnienie :)
Szkoda, ze pogoda nam nie pomaga ;) i słońca brak.... gdyby było słońce, to pewnie bym az tak tego ciśnienia nie odczuła :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pola gratulacje udane wizyty :)
Aga - a często ci sie ten brzuch napina ? I jakie to jest dokladnie uczucie ? Bo mi wlasnie ta macica sie stawia . biore megnez i luteine i nie wiem teraz jak to odróżnić ..bo czesto mam tak np dzisiaj przez dluzszy czas jak stałam to czułam jakby ktoś mi ciągnął w dół brzuch tak od srodka , nie wiem jak to nazwać byl taki ciężki i wyobrazilam sobie to tak ze dzidzia lezy bardzo nisko , że skora mi sie napina[emoji14]czy to jest okej bo jestem szczupla i mam maly brzuch a tam wszystko sie rozciąga i jeszcze ten maly szaleje :) ? Bo jak macica sie zaczela stawiac akurat podczas usg u lekarza to chyba to bylo inne odczucie .. Moze zapytac o to jutro jeszcze tego lekarza u ktorego bede na prenatalnych ? Bo u swojego mam wizyte 1.03. Nie wiem czy ktos mnie zrozumial bo ostatnio nie mam glowy do niczego ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan ja też nie mam pojęcia skąd mam wiedzieć czy mi się stawia :D zawsze mam twarda macice, jak dotykam, czasem się dziwnie czuje się to albo mam wzdęcia albo pełny pęcherz np rano. Czytałam tyle opisów tego zdarzenia i nie wiem :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga_k_m będziemy Cię teraz forumowo pilnować żebyś się nie przepracowała i dużo odpoczywala;)
Ale ja odpoczywam nawet w pracy... Piszę z Wami - a w przerwie coś tam nawet popracuje (przynajmniej dzisiaj tak miałam) [emoji6][emoji23].
Ale fakt.. Siedzenie 8h na tyłku średnio jest dla mnie przyjemne [emoji19], i to wstawanie o 5:00 [emoji6]

Megann - u mnie to takie twardnienie całego brzucha. To ciągnienie od środka w dół i takie ściskanie brzucha to miałam na basenach - a ledwo weszłam do wody (ciśnienie swoje zaczęło robić). Stad pytałam gin o baseny - i odradzila mi je od razu. Raz, ze ryzyko infekcji, a dwa.. Już mi się sam organizm wzbrania.
Dodatkowo czuje też od kilku dni dyskomfort jak wchodzę po schodach - brzusio daje się we znaki.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny -melduję, że żyję... Staram się wszstko jakoś ogarnąć i nie zwariować. Wybaczcie moje milczenie, ale naprawdę nie miałam do niczego głowy... Niektóre sprawy musiałam przemyśleć, poukładać... Mam nadzieję że ruszę z miejsca i zaczniemy żyć... Normalnie żyć...

W międzyczasie byłam na usg. Synek jajka ma nadal, co bardzo mnie cieszy. Ma 19cm i już 400g/ Nadia w tym czasie dla porównania miała 17,5 i 320g... Mam nadzieję że wielkolud mi nie rośnie...
A u mnie na plusie 2,5kg licząc od początku.
Mój Brzuszek już wyraźnie widać, zaczęło się nawet ustepowanie miejsc i zapraszanie do kasy bez kolejki... A ja sama przez to wszystko tzn:wszystkkie ostatnie wydarzenia nie czuje się najlepiej... I fizycznie i psychicznie...

Mam nadzieję że u was w porządku, ale o tym poczytam bo Postaram się was nadrobić, choć przede mną niemal 100 stron!!! Produkujące Na masę!! Lecę was poczytać i obiecuję poprawę...

Megan ja też nie mam pojęcia skąd mam wiedzieć czy mi się stawia :D zawsze mam twarda macice, jak dotykam, czasem się dziwnie czuje się to albo mam wzdęcia albo pełny pęcherz np rano. Czytałam tyle opisów tego zdarzenia i nie wiem :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie a u lekarza mi sie , ze tak powiem ładnie stawiła ale lezalam na plecach i wydaje mi sie ze to co mi sie dzisiaj dzialo i wczoraj to co innego :D ehh dziwne to wszystko[emoji14]zostaje mi czekac do srody[emoji14]

reklama
Pola gratulacje udane wizyty :)
Aga - a często ci sie ten brzuch napina ? I jakie to jest dokladnie uczucie ? Bo mi wlasnie ta macica sie stawia . biore megnez i luteine i nie wiem teraz jak to odróżnić ..bo czesto mam tak np dzisiaj przez dluzszy czas jak stałam to czułam jakby ktoś mi ciągnął w dół brzuch tak od srodka , nie wiem jak to nazwać byl taki ciężki i wyobrazilam sobie to tak ze dzidzia lezy bardzo nisko , że skora mi sie napina[emoji14]czy to jest okej bo jestem szczupla i mam maly brzuch a tam wszystko sie rozciąga i jeszcze ten maly szaleje :) ? Bo jak macica sie zaczela stawiac akurat podczas usg u lekarza to chyba to bylo inne odczucie .. Moze zapytac o to jutro jeszcze tego lekarza u ktorego bede na prenatalnych ? Bo u swojego mam wizyte 1.03. Nie wiem czy ktos mnie zrozumial bo ostatnio nie mam glowy do niczego ..

Megan ja bardzo czesto mam takie uczucie, ze brzuch ciagnie w dol, jakby wazyl tone (a jeszcze nie jest duzy), wystarczy ze chwilke pochodze. Z pierwsza coreczka takie odczucia mialam dopiero w bardzo zaawansowanej ciazy z wielkim brzuchem. Takze ja tez jestem bardzo ciekawa co to jest, jak dowiesz sie cos od swojego gina to daj znac

Zonagraja jak sie ciesze, ze sie odzywasz:) mam nadzieje ze wszystkie sprawy u Ciebie rozwiaza sie pomyslnie i bedziesz mogla cieszyc sie spokojnie ciaza.

Ostatnia edycja:
Do góry