reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Aga_k, nie są bardzo grube, ale też nie takie cieniutkie.
Te co kupiłam mają 60 den, ale mają też i 20, także na ciepłą wiosnę będzie trzeba się także i w te zaopatrzyć, a kosztują 15 zł, z kartą rossne dałam 13,5 :p - Jeszcze rabat po Mikołaju mam :p
Grzech nie skorzystać [emoji3]

Kasiulka - usg [emoji6]

Hymm ja czosnek tylko w potrawach w formie przyprawy przyjmuję.
Tą metodę 753 ja stosowałam i faktycznie jest , że tak powiem przystępna i łatwa, używałam laktatora ręcznego i też dawał radę:blink: Szczerze mówiąc ta metoda też mi pomogła skończyć z laktacją stopniowo zmniejszając ściąganie .
Z innej beki co rano muszę kilka razy nos opróżnić, bo w nocy mi się masa czegoś nazbiera , poprzednio też tak miałam i chyba kilka tyg po porodzie dopiero przeszło.
Przypomniałyście mi, że muszę na połówkowe się umówić, w przyszłym tyg zadzwonię.
Odkąd mi się2 trymestr zaczął mam przesrane sny ehhh. Siedzę ze srolkiem w domu i w sumie nic nie robimy, jeść mi się chcę:-p

Haha ewcia ja poszlam na porodowke ze skurczami wg mojej oceny co pol godz caly dzien stopniowo byly coraz szybciej wiec mowie ide a tam podpieli ktg i polozna wmawia oburzona po co przyszlam.przeciez to noe skurze jakby byly skurcze to bym z bolu juz nie mogla wytrzymac no i nie miala racji bo po godz. na cito robili mi cc bo juz rozwarcie bylo.ok 4 i skurcze co 5-10min a mnie dalej nic nie bolalo-ot madra pani polozna wszystkich swoja miara mierzyla, takze nie ma co czasem sluchac tylko wierzyc sobie i nie dac sie wygonic bo mnie chciala do domu odeslac

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Tak czy siak na dziewczyny ma na pewno jakiś wpływ skoro się gorzej po czosnku czują. I warto mieć z tyłu głowy, że może coś na nas tak działać :)
Co do tych rajstop to ewcia3004 masz może porównanie do rajstop z Gatty odnośnie wygody?? Bo ja akurat te nosiłam i byłam zadowolona. I o co chodzi z tą kartą rossnę ??
Chybra - ja też ostatnio miewam przedziwne sny. I przyśniło mi się, że pracowałam w wielkiej korporacji i moim szefostwem były...... chomiki.... ale to może dlatego, że ostatnio oglądaliśmy z mężem tą bajkę Zwierzogród :p

Mamusia Muminka - akurat dzisiaj rejestrowalam kartę rossne [emoji6]. Dzięki niej masz upust 3% ns produkty dziecięce i dla kobiet w ciąży. Jeżeli będziesz regularnie robiła w Rossmannie zakupy wówczas dostajesz 10% rabatu.

Kasiulka - matko.. Ja sobie wbilam ten termin 32+6 do głowy (czytam z doskoku BB), a jak byk napisałaś, że masz w 30+6 [emoji6]. Nie no o.k.wszystko masz załatwione [emoji3]

I brawo za dorwanie gazownikow [emoji3]

Wendy, no cóż...
Niektórzy wiedzą lepiej od nas...
Poczułam to dwa razy na własnej skórze z tragicznymi skutkami...
Na szczęście mam teraz lekarza, który także mówi, że intuicja mamy jest także ważna :-)
Co do skurczy, to miałam z Mikołajem planowaną cesarke i mówiłam, że skurcze mam od dwóch tygodni na co mówili, że to przepowiadajace, a jak przed cesarka podłączyli mnie pod ktg, to w szoku byli jakie mam silne

Mamusia_Muminka, nie mam porównania do gatty ciążowych, ale jeszcze tydzień temu nosiłam normalne z gatty i żadnej różnicy jakościowej między nimi nie widzę, oczywiście poza tą, że teraz jest mi wygodniej
Co do karty, jest w rossmanie od kilku lat akcja rossne, aktywujesz kartę i robiąc regularnie zakupy, co kwartał dodają ci rabat. W promocji objęte są rzeczy przede wszystkim dla dzieci, a dzisiaj okazało się, że też i dla ciężarnych. Fajna sprawa, ja mam 10% i teraz jak będę kupować pieluchy i całą resztę trochę taniej będzie. Pamiętam jak przy Mikołaju miałam zaoszczędzane po 30 zł ;-)
W sumie moja karta by przepadla z rabatem, ale dodałam siostry córę i przedłużyło mi o kolejne 3 lata irabat już pozostał ten uzbierany :-)

Ostatnia edycja:
Hej, dopadła mnie bezsenność i zasnęłam dopiero przed 3 nad ranem a budzik o 6 wzywał do wstawania. Nie mogłam otworzyć oczu,ehhh...
Za dużo myśli w głowie siedzi.

Lilith wydaje mi się, że mi tu wszystkie takie przewrażliwione, ze skaczącymi hormonami, że przeczytanie posta w innej intonacji może wywołać dym :eek::rofl2:
Bliźnięta dają znać o sobie codziennie, wieczorem bardziej rozbrykane i już od razu lepiej mi na sercu ;)
A jak Twoja Kruszynka?

Maziajka gratuluję córeczki!!!

AAggAA kciuki za wizytę :)

Pola zdrówka dla Małej.

reklama
Do góry