reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie powiem Ci dokładnie ile spada, bo ciśnieniomierz mam u babci, i tylko kontrolnie u niej kilka razy sprawdzałam.
Nie mniej.. Wiem, że jeżeli nie czuje się zbyt pewnie, to najgorszym dla mnie rozwiązaniem jest zjedzenie czosnku - wówczas przeżywam to samo co przy mega migrenach.

Jak długo to trwa? Biorę tabsa i idę spać, modląc się, że jak już wstanę to będzie ok.

Ja z tych co po 5 kawach mają ciśnienie 110-150/70-80.

reklama
A ja mam zawsze 90/60 i tez sprawdzilamze po dawce czosnku sos czosnowy lub cos umieram z bolem glowy, a robie tak jak Aga zazywam tabsa i do ciemnosci spac jak sie uda i oby do rana przeszlo :)mozliwe ze to nie obniza tylko wywoluje jeszcze gorszy bol choc czytalam ze czosnek obniza cisnienie jak szukalam alternatywy tab.na nadcisnienie dla M.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Ewcia - cieszę się, że z Mikołajem już lepiej [emoji5].

Dzięki za info dot.rajstop. A one sa takie grubsze?

No właśnie a mi chodzi o konkrety, bo takie rozmyte to ja szanuję że ty to czujesz oczywiście jednak wartości realnej to przyznaje nie ma dla mnie. Bo jest różnica czy coś obniża ciśnienie o 1-5 mmHg czy 10-50. Takie 1-5 to można sobie w tyłek wsadzić bo minimum wiedzy jak się robi badania i możesz udowodnić wszystko co wymyślisz :D i ten artykuł bez podanych danych liczbowych jakichkolwiek ma właśnie taką wartość -żadna :p

Wendy czemu odpuszczasz? Wydaje mi sie, ze to ważne USG badane są przepływy, stopień dojrzałości łożyska i jego ułożenie, czy nie cech odklejenia...
najbardziej efektywna metoda pobudzenia laktacji jest co 3h w nocy tez, naprzemienne ściąganie mleka (lub ciągniecie nawet pustych piersi) 7min z jednej pózniej z drugiej, po 5min i 3min. Wpisz w Google metoda pobudzenia laktacji 753, możesz poczytać o tym w poradniku medali z tego co kojarzę jest PDF na necie. Lakatator musi ciągnąć dobrze i miarowo czyli musi byc elektryczny.
Nie ma w zasadzie kobiet ktore nie maja mleka, jest jakis mikro odstek ktore maja problem z kanalikami. Musi byc pobudzaną pierś żeby mleko sie tworzyło im będzie więcej tym więcej mleka. Wiec jeżeli którejś na prawdę zalezy to mleko będzie miała przez wiele miesięcy. W każdym momencie można ja pobudzić czy dziecko ma 4 tygodnie czy 4 mce a nawet i 15 miesięcy. Możliwa jest nawet relaktacja. Ale to mówię mama musi na prawdę chcieć bo odrobinkę wysiłku to kosztuje.
Polecam przetczyac poradnik medeli dla chcących wiedzieć więcej jest hafija na fb. Grupa poświęcona kp. Skarbnica wiedzy

Aga 10.04 to wypada u mnie 30+6 (teraz mam 22+2) pózniej wypada poniedziałek wielkanocny, a lekarz przyjmuje w poniedziałki. Nie wiem czy 32+6 nie jest za późno. To usg jest 28-32 tc

Co do gazowników nie problem z zaworami tylko jakaś grubsza sprawa w całym bloku. Zapytam sie naszego gospodarza co słychać.

No właśnie a mi chodzi o konkrety, bo takie rozmyte to ja szanuję że ty to czujesz oczywiście jednak wartości realnej to przyznaje nie ma dla mnie. Bo jest różnica czy coś obniża ciśnienie o 1-5 mmHg czy 10-50. Takie 1-5 to można sobie w tyłek wsadzić bo minimum wiedzy jak się robi badania i możesz udowodnić wszystko co wymyślisz :D i ten artykuł bez podanych danych liczbowych jakichkolwiek ma właśnie taką wartość -żadna :p
Co nie wyklucza, że czosnek ma działanie obniżające ciśnienie i robią jednak jakieś w tym kierunku badania.

Odpuszczam bo mogdy go nie robilam nigdy nie mialam.z nizym problemu z przeplywami lozyskiem itp.moja gin ma bardzo dobry sprzet jalby cos widziala to zleci ale nie sadze zeby bylo to mi potrzebne :)
Dzieki za poradw poczytam o tej metodzie do 3 razy sztuka jak mowia :)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Co nie wyklucza, że czosnek nie ma działania obniżającego ciśnienie i robią jednak jakieś w tym kierunku badania.
No już nawet w podręcznikach to jest podane jako fakt ale właśnie z takim przymróżeniem oka bo ile by trzeba było zjeść tego żeby realnie obniżył to tego nie wiadomo bo"standardowe"ilości tego nie robią :)

Aga_k, nie są bardzo grube, ale też nie takie cieniutkie.
Te co kupiłam mają 60 den, ale mają też i 20, także na ciepłą wiosnę będzie trzeba się także i w te zaopatrzyć, a kosztują 15 zł, z kartą rossne dałam 13,5 :p - Jeszcze rabat po Mikołaju mam :p

reklama
Do góry