reklama
Mumusia_Muminka
Fanka BB :)
Aim - Znalazłam taki oto artykuł, gdzie podają,że dokładnie trzeba zjadać 1,2 mg allicyny zawartej w czosnku i mniej więcej tyle zawiera tej substancji 1,2 g ekstraktu z czosnku. Badanie randomizowane z liczbami.
Link do: The effect of aged garlic extract on blood pressure and other cardiovascular risk factors in uncontrolled hypertensives: the AGE at Heart trial. - PubMed - NCBI
Link do: The effect of aged garlic extract on blood pressure and other cardiovascular risk factors in uncontrolled hypertensives: the AGE at Heart trial. - PubMed - NCBI
Mean blood pressure was significantly reduced by 5.0±2.1 mmHg (P=0.016) systolic, and in responders by 11.5±1.9 mmHg systolic and 6.3±1.1 mmHg diastolic compared to placebo (P<0.001
Wyniki mówią same za siebie że to raczej zabawa w obniżanie niż obniżanie
Wyniki mówią same za siebie że to raczej zabawa w obniżanie niż obniżanie
Mumusia_Muminka
Fanka BB :)
Przeczytaj kolejne zdanie od razu po tym zdaniu. Jest lepiej wyjaśnione. I dla mnie wychodzi, że czosnek lepiej wypadł. Orłem też z angielskiego nie jestem, ale tak mi się wydaje.
D
Deleted member 134305
Gość
AIM dzięki, na słuch tez rozrozniam czy moje tetno czy dziecka. To teraz jestem juz spokojna, ze to napewno tetno dziecka c słychac bardzo szybkie uderzenia takie jak na ktg
Inka ja mam szybkowar i nie wyobrazam sobie kuchni bez niego, dziewczyny na forum ktore to maja tez bardzo chwaliły. Ja wczoraj obiad ktory robie normalnie w piekarniku ok. godziny robiłam 10 min...takze duza oszczednosc czasu, a poparzyc to moze wtedy jak sie otwiera pokrywke, ale trzeba ją najpierw schłodzić i dzyndzelek musi opasc w dół ;p zreszta w instrukcji jest to bardzo dokładnie opisane.
Co do czosnku to w takim razie musze pod koniec zjadac chyba z głowke dziennie, ale pewnie nikt w moim otoczeniu by nie byl zadowolony z tego
Inka ja mam szybkowar i nie wyobrazam sobie kuchni bez niego, dziewczyny na forum ktore to maja tez bardzo chwaliły. Ja wczoraj obiad ktory robie normalnie w piekarniku ok. godziny robiłam 10 min...takze duza oszczednosc czasu, a poparzyc to moze wtedy jak sie otwiera pokrywke, ale trzeba ją najpierw schłodzić i dzyndzelek musi opasc w dół ;p zreszta w instrukcji jest to bardzo dokładnie opisane.
Co do czosnku to w takim razie musze pod koniec zjadac chyba z głowke dziennie, ale pewnie nikt w moim otoczeniu by nie byl zadowolony z tego
Kasiulka - no tak 28/32..
Kurcze.. A nie udało się nic przyspieszyć? Chociaż z tydzień?
Kasiulka - ale kopia Wam coś przy budynku, czy tylko wewnątrz działają? Pisałam o zaworach, bo i przy nich będą Wam pewnie grzebać (co by sprawdzić i wyregulowac instalacje po próbach itd).
Kurcze.. A nie udało się nic przyspieszyć? Chociaż z tydzień?
Kasiulka - ale kopia Wam coś przy budynku, czy tylko wewnątrz działają? Pisałam o zaworach, bo i przy nich będą Wam pewnie grzebać (co by sprawdzić i wyregulowac instalacje po próbach itd).
reklama
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Aim, rozumiem, że pracujesz w służbie zdrowia i musisz mieć wszystko poparte badaniami itp. ale najwidoczniej tak właśnie na dziewczyny czosnek działa...
Inny przykład,
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 17 tygodniu gdzie każdy jeden lekarz wmawiał mi, że to nie ruchy, bo jest za wcześnie, a ja swoje wiem. Kolejne ciąże, takze czulam w 18 i 17tym. Trafiając na izbę nadal słyszałam, że to jest niemożliwe, że ruchy czuje się dopiero po 20 tygodniu...
Inny przykład,
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 17 tygodniu gdzie każdy jeden lekarz wmawiał mi, że to nie ruchy, bo jest za wcześnie, a ja swoje wiem. Kolejne ciąże, takze czulam w 18 i 17tym. Trafiając na izbę nadal słyszałam, że to jest niemożliwe, że ruchy czuje się dopiero po 20 tygodniu...