reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela, już wyżej pisałam że jak się ma wątpliwość to wystarczy przyłożyć się rękę na szyję i poczuć własne tętno i sprawdzić czy jest takie jak to co słyszysz czy inne i masz sprawę jasną :)

reklama
Mean blood pressure was significantly reduced by 5.0±2.1 mmHg (P=0.016) systolic, and in responders by 11.5±1.9 mmHg systolic and 6.3±1.1 mmHg diastolic compared to placebo (P<0.001

Wyniki mówią same za siebie że to raczej zabawa w obniżanie niż obniżanie :D

Czyli jeśli dobrze rozumiem angielski bo przyznam słaba jestem-więcej zdziałało placebo niż ten czosnek?

Przeczytaj kolejne zdanie od razu po tym zdaniu. Jest lepiej wyjaśnione. I dla mnie wychodzi, że czosnek lepiej wypadł. Orłem też z angielskiego nie jestem, ale tak mi się wydaje.

AIM dzięki, na słuch tez rozrozniam czy moje tetno czy dziecka. To teraz jestem juz spokojna, ze to napewno tetno dziecka :Dc słychac bardzo szybkie uderzenia takie jak na ktg

Inka ja mam szybkowar i nie wyobrazam sobie kuchni bez niego, dziewczyny na forum ktore to maja tez bardzo chwaliły. Ja wczoraj obiad ktory robie normalnie w piekarniku ok. godziny robiłam 10 min...takze duza oszczednosc czasu, a poparzyc to moze wtedy jak sie otwiera pokrywke, ale trzeba ją najpierw schłodzić i dzyndzelek musi opasc w dół ;p zreszta w instrukcji jest to bardzo dokładnie opisane.

Co do czosnku to w takim razie musze pod koniec zjadac chyba z głowke dziennie, ale pewnie nikt w moim otoczeniu by nie byl zadowolony z tego :D

Kasiulka - no tak 28/32..
Kurcze.. A nie udało się nic przyspieszyć? Chociaż z tydzień?

Kasiulka - ale kopia Wam coś przy budynku, czy tylko wewnątrz działają? Pisałam o zaworach, bo i przy nich będą Wam pewnie grzebać (co by sprawdzić i wyregulowac instalacje po próbach itd).

reklama
Aim, rozumiem, że pracujesz w służbie zdrowia i musisz mieć wszystko poparte badaniami itp. ale najwidoczniej tak właśnie na dziewczyny czosnek działa...
Inny przykład,
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 17 tygodniu gdzie każdy jeden lekarz wmawiał mi, że to nie ruchy, bo jest za wcześnie, a ja swoje wiem. Kolejne ciąże, takze czulam w 18 i 17tym. Trafiając na izbę nadal słyszałam, że to jest niemożliwe, że ruchy czuje się dopiero po 20 tygodniu...

Do góry