reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela, już wyżej pisałam że jak się ma wątpliwość to wystarczy przyłożyć się rękę na szyję i poczuć własne tętno i sprawdzić czy jest takie jak to co słyszysz czy inne i masz sprawę jasną :)

reklama
Mean blood pressure was significantly reduced by 5.0±2.1 mmHg (P=0.016) systolic, and in responders by 11.5±1.9 mmHg systolic and 6.3±1.1 mmHg diastolic compared to placebo (P<0.001

Wyniki mówią same za siebie że to raczej zabawa w obniżanie niż obniżanie :D

Czyli jeśli dobrze rozumiem angielski bo przyznam słaba jestem-więcej zdziałało placebo niż ten czosnek?

Przeczytaj kolejne zdanie od razu po tym zdaniu. Jest lepiej wyjaśnione. I dla mnie wychodzi, że czosnek lepiej wypadł. Orłem też z angielskiego nie jestem, ale tak mi się wydaje.

AIM dzięki, na słuch tez rozrozniam czy moje tetno czy dziecka. To teraz jestem juz spokojna, ze to napewno tetno dziecka :Dc słychac bardzo szybkie uderzenia takie jak na ktg

Inka ja mam szybkowar i nie wyobrazam sobie kuchni bez niego, dziewczyny na forum ktore to maja tez bardzo chwaliły. Ja wczoraj obiad ktory robie normalnie w piekarniku ok. godziny robiłam 10 min...takze duza oszczednosc czasu, a poparzyc to moze wtedy jak sie otwiera pokrywke, ale trzeba ją najpierw schłodzić i dzyndzelek musi opasc w dół ;p zreszta w instrukcji jest to bardzo dokładnie opisane.

Co do czosnku to w takim razie musze pod koniec zjadac chyba z głowke dziennie, ale pewnie nikt w moim otoczeniu by nie byl zadowolony z tego :D

Kasiulka - no tak 28/32..
Kurcze.. A nie udało się nic przyspieszyć? Chociaż z tydzień?

Kasiulka - ale kopia Wam coś przy budynku, czy tylko wewnątrz działają? Pisałam o zaworach, bo i przy nich będą Wam pewnie grzebać (co by sprawdzić i wyregulowac instalacje po próbach itd).

reklama
Aim, rozumiem, że pracujesz w służbie zdrowia i musisz mieć wszystko poparte badaniami itp. ale najwidoczniej tak właśnie na dziewczyny czosnek działa...
Inny przykład,
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 17 tygodniu gdzie każdy jeden lekarz wmawiał mi, że to nie ruchy, bo jest za wcześnie, a ja swoje wiem. Kolejne ciąże, takze czulam w 18 i 17tym. Trafiając na izbę nadal słyszałam, że to jest niemożliwe, że ruchy czuje się dopiero po 20 tygodniu...

Do góry