reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzięki Aim nie zauważyłam tego posta. Nie jestem pewna ale jak zrobiłam doplerem w okolicy serca to było dużo wolniejsze. Także pierwszy raz udało mi się złapać dziś tętno mojego malucha :)

Przyznaje dziewczynom , które mają i zachwalają posiadanie takiego Angel Care. Dziś mnie to bardzo uspokoiło. Pewnie nie będę mierzyć codziennie ale przynajmniej raz na jakiś czas sprawdzę co i jak i mnie uspokoi oczekiwanie na wizytę :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Linoone witaj :) jesteśmy w jednym wieku, tez moje pierwsze dziecko
oo jak fajnie :)

AAggAA88, trzymam kciuki za wizytę! :)

Linoone - Witamy nową Koleżankę! Zadałaś pytanie odnośnie wysokiego poziomu żelaza w ciąży. Napisz jeszcze proszę na jakiej podstawie stwierdzasz ten wysoki poziom ?? Robiłaś może poziom żelaza lub ferrytyny z krwi ? A może stwierdzasz to na podstawie ilości czerwonych krwinek, hematokrytu lub hemoglobiny ??
Anemia w ciąży nie oznacza, że jest ona w wyniku zbyt niskiego poziomu żelaza (chociaż w pojedynczych przypadkach może), ale jest to związane ze wzrostem objętości krwi w naszym ciążowym krwiobiegu nieproporcjonalnym w stosunku do wzrostu ilości krwinek "zanurzonych" w tej krwi. Czyli innymi słowy masz dużo krwi a mało krwinek i stąd te fizjologiczne anemie w ciąży i jest to normalne jeżeli Hemoglobina nie spada Ci poniżej 11mg/dl.
Co do suplementacji żelaza jest tak, że zapotrzebowanie na żelazo wraz z wiekiem ciąży wzrasta i to, że Twoje teraźniejsze zasoby starczają dla Ciebie i dziecka nie oznacza, że za kilka tygodni te zapasy będą nadal wystarczające. Skoro lekarz nie widzi w tym problemu to na kolejnej wizycie dopytaj się go o ten poziom żelaza bo może coś mu umknęło albo po prostu nie widzi żadnego problemu i wszystko jest w normie.
dzięki za odpowiedź! po prostu miałam badane żelazo, miałam 156, a norma to 37-145 wg tego labo. Niby niewiele więcej, ale wiadomo, zaczęłam panikować trochę ;) z tego co teraz sprawdzałam, hemoglobinę mam w normie. Może faktycznie nie ma co się tym stresować, aczkolwiek strasznie panikuję jak coś odbiega od normy ;)

Chybra, ja też mam co noc jakieś chore sny. W ogóle nie mają sensu, na szczęście nie są związane z ciążą, także tylko mnie śmieszą z rana. ;)

Hehe, to forum jest cudowne, właśnie dowiedziałam się że istnieje coś takiego jak siara. Ostatnio właśnie siedzę sobie już w pidżamie, bez stanika i czuję że coś mi spływa po brzuchu.. wiem, że to głupie, ale zaczęłam panikować czy to nie mleko :p nawet sprawdziłam czy na staniku coś jest, i faktycznie były jakieś ślady. Czy to się będzie pojawiać już do końca ciąży? Muszę chyba więcej poczytać o przebiegu ciąży, bo wychodzi na to że niewiele wiem..

Witam Was. Ja od kilku dni cierpie na ciagle zmęczeni e, nie wiem czy to pogoda czy to normalne. Moje sny tez odbiegaja od normy, niestety zwiazane sa z ciaza i zawsze jest w nich cos nie tak.
Dziewczyny powiedzcie mi, czy na polowkowych opis dostaje sie od reki czy tak jak na pierwszych badaniach trzeba czekac?

Cześć dziewczny :)

Witam się popołudniowo ...jeszcze chwila w pracy i zmykam do domu. Już połowa tygodnia za nami ...
Dziś wykurzyła mnie jedna koleżanka w pracy. Denerwuje mnie bo ona już "wie" na 100 % ze będę teraz miała synka itd.... tylko tego nawet ja nie wiem ...a to jej gadanie w stylu " jak się czujesz Ty i mały " ..już mnie dobija ...
to się wyżaliłam na koniec dnia w pracy ...

idę na obiad do mamusi :)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy na polowkowych opis dostaje sie od reki czy tak jak na pierwszych badaniach trzeba czekac?
agniesiam86, chyba zależy gdzie robisz, ja zawsze dostaję opis od ręki

Zazdroszczę wam, które znacie już płeć!
Ja mam połówkowe 23.02 i już się nie mogę doczekać! Liczę na chłopaka <3 mam nadzieję, że intuicja mnie nie zawiedzie ;)

Jenny współczuję.. ja o ciąży powiedziałam bardzo niewielu, bliskim osobom, przez co mam w miarę spokój. Jakoś nie chcę się chwalić, nie znoszę odpowiadać ciągle na te same pytania itp. Wychodzę z założenia że jak zobaczą to się dowiedzą. Szczególnie, że na razie niewiele widać brzuszka bo chodzę raczej w luźniejszych ciuszkach :)

A propos mówienia ludziom o swojej ciąży ja w sumie powiedziałam tylko najbliższym osobom, ale już cała wieś wie, wiedziałam, że tak będzie i nienawidzę tego uczucia, a już najbardziej gadania przez sprzedawczynie w sklepach ehhh:hmm: Niby pierdoła, ogólnie jestem impulsywna, a w ciąży to już w ogóle wszystko mi się wzmaga. Pozabijała bym.

Agniesiam, połówkowe powinno już być od ręki ;-)

Linoone, pierwsze prenatalne niektóre z nas robiły razem z testem pappa, a na ten wynik trzeba było czekać i stąd opis dostawalysmy później

Mnie wkurza jak mnie pytają znajomi "jeny gdzie Ty ten brzuch masz, czy ty w ogóle w ciąży jesteś?" Jakbym była conajmniej w 8 msc !!! A co ja wieloryb jestem żeby być o tyle większa w tym tyg ciąży ?! Wkurza mnie to. Poza tym duży brzuch nie jest wyznacznikiem żadnym.

Ok laski skończyłam :)
Chustecznik 100%
Pudełko na gumki i spinki córki
Listownik/dlugopiśnik

1486569702-aaaaaa.jpeg
1486569707-aaaaaa.jpeg
1486569711-aaaaaa.jpeg

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Pola zdrówka dla małej.

U nas remont naszego pokoju podobają mi się wnętrza takiej skandynawskiej prostoty:) mam nadzieję że uda się mi znaleźć odpowiednie dodatki:) jest bałagan ech..młody ma ferie będę musiała mu zaplanować je żeby nie zwariować :)

Dzisiaj nagrzeszyłam bo upiekłam sernik echhhhh także będzie później próba cukru:)

Kupiłam dziś wiaderko kapusty kiszonej i podjadam między posiłkami bo to obniża cukier:)

Czosnek kiedy miałam problemy z wysokim ciśnieniem to jedzenie czosnku pomagało zrezygnowałam całkowicie z picia kawy przeżuciłam się na inke z cykoria:) mam nadzieję że nie będę się musiała zmagać z tym w tej ciąży.

Ruchy dziecka czuje je już codziennie jakoś ostatnio malutkie takie :) także dziewczyny oby się udało.

Do góry