reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja tak samo 17tyg.2d :)

Na poczatku używałam kremu z ziaji mamaija ale teraz sie przerzucilam na palmers i bio oil i póki co jestem zadowolona :)
A jak to wygląda ce
Ja tak samo 17tyg.2d :)

Na poczatku używałam kremu z ziaji mamaija ale teraz sie przerzucilam na palmers i bio oil i póki co jestem zadowolona :)
Bio oila uzywala kolezanka i tak zrobily sie jej rozstepy,ale to moze kwestia predyspozycji. Pozostaje mi jeszcze wyprobowac palmers:)

reklama
Katanka, ja u siebie w grupie zawsze wprowadzałam zasadę, że jak dziecko nie chce spać, to nie musi. Jednak w tym czasie nie może przeszkadzać innym dzieciom. Zazwyczaj takie dziecko siedziało na leżaczku i oglądało książeczkę albo układało puzzle na dywanie. Bawić sie mogło, dopiero jak inne dzieci zasnęły.

A czy ktos pil paste Fitolizyne? Lekarz kazal mi ja pic na oczyszczenie nerek, ale na ulotce jest napisane, ze nie zaleca sie kobieta w ciazy. Jestem troche skolowana.

Witam :)
Nie mogłam się zebrać żeby tutaj coś napisać :)
Tyle tutaj wątków do czytania, tyle wątków w których mogłabym zacząć pisać, ale znalazłam ten, więc piszę tutaj :)

To, że będę lipcową mamą dowiedziałam się pod koniec listopada, a to że będę mamą bliźniaków dopiero 2 dni temu... A czemu tak? Ach, bo mieszkam w Irlandii i tutaj jakoś wszytko na opak. Jest to moja pierwsza ciąża więc nie bardzo wiedziałam jak i gdzie, od czego zacząć, więc poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, bo tak mi kazali :) Lekarz zbadał, zmierzył ciśnienie, potwierdził, że jestem w ciąży i powiedział, że wyśle dokumenty do szpitala i mam czekać aż owy szpital zadzwoni. No ale w między czasie wyjechałam na urlop do Polski.... Wszystko było ładnie i pięknie, aż tu nagle facet nie zatrzymał się na STOPIE i przywalił we mnie całym pędem.... I tu się wszystko zaczęło... Wylądowałam na obserwacji w szpitalu w Częstochowie, bo stąd pochodzę. Ja na drugim piętrze na położnictwie, mój chłopak na 6 na chirurgii ogólnej...
Wysłali mnie na badania i usg...
Podczas usg jamy brzusznej u radiologa...
- ach, czy pani wie, że jest pani w ciąży?
- tak, wiem...
- no, to tu bije serduszko...
- pociekły mi łzy szczęścia :)
- oo-oo a tu jest drugie serduszko - mówi pani radiolog.
jest pani w ciąży bliźniaczej, wiedziała pani?
- Moje oczy wyszły z orbit bo przecież jak to możliwe, że bliźniaki :D
Zaczęłam się śmiać bo przez kilka tygodni żartowaliśmy o tym, co by było jak by były bliźniaki :)
Moje szczęście się skończyło gdy wysłali mnie na badania usg do ginekologa...
Jeździła mi bo brzuchu dobre 15 min... nie mówiąc nic... z bardzo poważną miną...
Wiedziałam, że coś jest nie tak ...
W końcu powiedziała - Nie widzę, przegrody, nie mogę jej znaleźć...
To ciąża jednoowodniowa, jednokosmówkowa... najwyższego ryzyka...
Nie wiedziałam, co to jest i dlaczego tak się stało...
Nie spałam całą noc, martwiłam się, czytałam... dlatego własnie trafiłam do was.
Na drugi dzień zadzwoniła moja mama i mówi, że zaraz po wypisie mam wizytę w prywatnej klinice...
Doktor Bińczyk przyjął mnie bez kolejki, powiedziałam mu co jest grane...
Spojrzał na mnie i spytał: a kto powiedział pani takie straszne wieści bez 100% pewności? Mówię, że w szpitalu...że małe szanse na powodzenie...
Po 30 sekundach badania znalazł przegrodę, powiedział, że wszystko dobrze, dzieciaczki szaleją i nie ma się co martwić :)
Kamień z serca.
Oto moja krótka historia :D

Pozdrawiam
Beata

Witamy cię serdecznie Mam nadzieję że tylko początek był tak nerwowy A teraz już wszystko będzie OK :)

Cześć dziewczyny,

Ja tylko się witam, niestety już z Warszawy. W górach było fajnie , ale ........ wczoraj musieliśmy wracać bo w piątek na nocnej jeździe mój kochany mąż poszalal na snowboardzie i zaliczył taki upadek, że ledwo oddycha. Oczywiście wczoraj wieczorem w Wawie szpital, rtg i dzięki Bogu tylko ostro zbite żebra ale na tyle mocno,że 3 tygodnie będzie do siebie dochodził;,a za 2 tygodnie ferie [emoji54].

Z moich planów sobotniego spacerowania, wylegiwania w hotelu i nadrabiania BB [emoji22] wyszło NIC. O tyle dobrze, że Filipkowi wzięliśmy jeszcze w sobotę rano instruktora na 2.5h to on przynajmniej pojeździl.

...może w ramach poobiedniego relaksu poczytam Was i odpiszę [emoji6]

Dużo zdrowia dla męża niech wszystko się szybciutko za bo i tak byście mogli w pełni wykorzystać nadchodzące ferie u nas Niestety dzisiaj pierwszy dzień do szkoły więc koniec laby i trzeba znów wstawać wcześnie by ogarnąć młodą :)

Kasiulka w pierwszej ciąży miałam ciągle powroty grzybka i w moim przypadku najlepiej podziałowej okłady z jogurtu naturalnego i płukanie pochwy zaparzoną korą dębu.. etui korze dębu powiedział mi owczesny ginekolog i naprawdę bardzo mi pomogło :)

Dziewczyny gotujecie takie pyszności jeszcze wstawiacie tutaj zdjęcia a ja się oprzeć ostatnio nieczemu nie mogę... mogłabym jeść i jeść staram się więc nie mieć zbyt dużo smakołyków na stanie bo jak mnie coś napadnie pochłone wszystko... :)

Cholera.. znowu mnie boli głowa.... Obciąć czy jak??

Paalinaa ładne imiona..takie nietypowe..a jak pierwsze dzieciątko ma na imię?

Ja po wizycie u połoznej..bez większych szaleństw..Po słuchałam serduszka..i dostalam skierowanie na usg połówkowe w 20tyg..muszę tylko zadzwonić i umówić się dokładnie..
Dziś już jestem pewna ze od niedawna jakbym coś wychowała..wczoraj jeszcze pewna niebylam ale dziś już mam pewność że czuję mojego brzdaca..swoją drogą aż dziwnie że z dnia na dzień się to tak zmienia..
Zdrówka chorowitym..
Odpoczynku zapracowanym..
:)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumalova w PL nie ma w zasadzie ludzi którzy bez suplementowania maja witaminę D w normie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie grzybka jestem w zasadzie przekonana, ze znowu mam.... na litość wiem ze to przypadłość kobiet w ciąży, ale ja mam juz trzeci raz!
Profilaktycznie uzywam lactovaginal i płyn pliva fem a on wraca....Czy mogę coś zrobić by zmienić sytuacje? Moze wszystkie majtki wyrzucić? Myśle jak ogrodnik jak masz strzępki w glebie to bez odkażania nie wygrasz. Czy tak samo jest w medycynie?

Co do kremow to ja chyba wszystko do 100-150 zł przetestowałam. W drugiej ciąży zaorało mi brzuch strasznie. Na razie nie mam nic.

Grzybek to moja specjalność. Meczylam się z tym badziewiem bardzo długo i mój ginekolog poradził mi myć sie płynem PROVAG i smarować cipcie tez żelem PROVAG. Nie mam już tego problemu a te preparaty można w ciąży używać. One są z kwasem mlekowym i bez recepty. Najlepiej używać po kuracji antybiotykowej i w trakcie albo caly czas. Jak mnie coś zaplecze to posmaruje kilka razy i jest ok.

Abed - powiem Ci, ze najpierw sie wkurzylam na Mlodego, ze znowu cuduje i jest niegrzeczny, ale pozniej pomyslalam sobie, zw on ma dopiero 3 lata... Panie w przedszkolu powinny miec swoje sposoby, bo co ja moge zdzialac, przeciez nie bede lezakowala z nimi?!

Ika 89 - no wlasnie tak mi sie wydaje, ze nawet na najwiekszego rozrabiake jest jakis sposob. Oskar nienawidzi spac, dla niego to jest nuuuda, wiem, ze grzecznie 1,5 h nie wylezy, patrzac w sufit, ale puzle by z checia poukladal...

@ŻonaGraja dziękuję [emoji5] wszystko juz w porzadku. Tylko teraz zalatwiania mnostwo. Troche mi ten wypadek pokomplikowal życie ale przynajmniej wiem że w drodze dwojka lobuzow [emoji5]

Musze przyznac że dzisiaj caly dzien boli mnie brzuch w okolicy pępka. Troche jakby ktos wbijal szpilke. Nie wiem już jak siedziec, czy siedziec, lezec czy chodzic [emoji52][emoji52]
No I gofrow mi się chce [emoji23]

reklama
Agniesiam - jak lekarz Ci to zalecil to moim zdaniem mozesz pic smialo. Wiekszosc lekow ma info w ulotce ze w ciazy niewskazane albo po konsultacji z lek.

Do góry