reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha super wypoczynek udanego urlopu :)
Aga wow sliczne te Wasze wyroby :)haha Twojego M troche rozumiem ;) w nowym domu zrobta sobie pracownie ;)i garaz na wyroby;)

Ika i Megan. Morela Niewa zdrowka

Inka 1985. Nika. Angorka popo abed. Alex witajcie milo slyszec ze u nas fajowo :)

Truskawka oby choroba Cie ominela.

Pola zetez wytrzymalas w czekani sama ...najwazniejsze ze wszystko ok super gratuluje spijbjuz spokojnie i kolejna coreczka w naszej grupie trzeba bedzie jaka tabele uzupelnic zeby zobaczyc coz u nas gora babiniec czy nie.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Właśnie miałam pytać jak wygląda tamtejsza służba zdrowia.....
Na bolące gardło tak jak aga k_m pisała jedynie co mogę dodać płukanie gardła rumiankiem i picie rumianku (tylko nie na noc bo działa moczopędnie!)

Co do ubranek to na razie również się wstrzymuję tym bardziej, że pewnie od rodziny coś się podostaje po innych dzieciach :)

Tutaj służba zdrowia w rankingu europejskim jest 3... ale od końca hahaha [emoji23]
Oni w ciąży do 1 trymestru nie robią nic, bo uznają że to pozostawia się matce naturze... albo poroni albo nie... jak za króla świeczki prawda?
Pierwsze badanie na jakie kobieta w ciąży może iść to 10 -11 tydzień.

Nie mam żadnego badania dopochwowego czy np. nie ma nadzerki czy infekcji, nie ma też czyszczenia po ciąży.
Niektórzy lekarze nie mają problemów z poleceniem szczepień dla kobiet w ciąży czy przepisywaniu antybiotyków.
Bo dla nich ciąża to nie choroba...

Pójście na L4 to niecałe 50 % wypłaty.
Zaś macierzyńskie trwa pół roku ustawowo... I też nie jest to 100 % wynagrodzenia tylko około 70-80%.

Irlandia to ciemnogród medyczny.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj służba zdrowia w rankingu europejskim jest 3... ale od końca hahaha [emoji23]
Oni w ciąży do 1 trymestru nie robią nic, bo uznają że to pozostawia się matce naturze... albo poroni albo nie... jak za króla świeczki prawda?
Pierwsze badanie na jakie kobieta w ciąży może iść to 10 -11 tydzień.

Nie mam żadnego badania dopochwowego czy np. nie ma nadzerki czy infekcji, nie ma też czyszczenia po ciąży.
Niektórzy lekarze nie mają problemów z poleceniem szczepień dla kobiet w ciąży czy przepisywaniu antybiotyków.
Bo dla nich ciąża to nie choroba...

Pójście na L4 to niecałe 50 % wypłaty.
Zaś macierzyńskie trwa pół roku ustawowo... I też nie jest to 100 % wynagrodzenia tylko około 70-80%.

Irlandia to ciemnogród medyczny.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
W Holandii podobnie..pierwsze usg ok 10tyg..to co dzieje się wcześniej pozostawiają matce naturze..Przez całą ciaze 3 x usg -2 to polowkowe i jeden raz pobierają 8fiolek krwi matki do ogólnego przebadania..2usg jest po to by sprawdzić czy dzieciątko ma 2raczki, nóżki, 10 palców..itd i czy niema któregoś z syndromow typu Down..Porod jesli niema przeciwskazan preferuja w domu..jesli zdecydujesz sie inaczej to kosztuje..Po porodzie,po połogu wizyta kontrolna u ginekologa wyglądala u mnie tak że niezbadal mnie lekarz tylko zapytał jakiej antykoncepcji chce używać..to wszystko.. No ale cóż wszystko do przezycia..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Sorrki dziewczynki ze tak uciety post ale padal mi tel i musialam szybko wyslac zeby go nie stracic :)
Nadrobilam wszystko choc przerazacie mnie zwolnijcie troche plisss bo nie nadarze niedlugo :(
Faktycznie wysyp jakich malo ale fajnie tylko nie pisac za duzo [emoji13]zart oczywiscie.
Mamusia no wiesz zeby tak kusic babe w ciazy i to o tej godzinie.mniam sliczne i tez uwielbiam nad mozem z fruzelina i bita smietana mniam.
A mnie w koncu glowa przestala bolec po tabletce i polecielismy na zakupy ale do Leroya wiec remontujesz budujesz urzadzasz u nas poki co ;)
Lilith widze ze jeszcze Cie nie bylo oj bedziesz miala co robic wieczorem milej postowej lektury hihi ja juz ide spac spokojnej nocy mamuski ;)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Wendy haha dziękuję! Ale dziś nie nadrabiam jak zawszs.
Miałam maaasakrycznie męczący dzień.
Pierw sprzątanie jak na święta, szorowanie wszystkiego, potdm duże zakupy i zaczslismy przdmeblowanie. Dużo noszenia, wiercenia, gracenia.
Połowa za nami.
Na wieczór boli dostałam, wiec na chwilkę usiadłam ale zaraz wstaje, pranie jeszcze powkesic musze i kolejne wstawić.. Taki dzień.. Wiec nie mam już siły na typowe odpisywanis.

Pola ogromnie gratuluję dobrych wyników.

Dużo zdrówka dla reszty.

Mała dala popalić, 5 dni ciszy to jednak sporo.. Ale dziś tez juz fika.

Witam nowe mamy :)

Kasiulka juz w poniedziałek, jak to leci. Ja w następny po Tobie :)

Syn się rozchorowal do tego wszystkiego ech..

Inka, ja zamówiłam spodnie z c&a online bo nie było mojego rozmiaru w promocji. Dzisiaj przyszły i są super. Też skorzystałam z rabatu. Kupiłam dżinsy i jedne letnie. Bluzek mam dużo różnych oversaizow. Na ciążowy może się skuszę z jakimś śmiesznym nadrukiem.
Alex u mnie 17 tydzień, mam sporo tłuszczu, do tego pierwsza ciąża i czasem już czuję. Nie codziennie i jak trochę dzidzia przygniote noga to mi oddaje.
No i zaczęłam robić listę rzeczy do kupienia.
Jak tak można o tej porze takie goferki piękne wrzucać. Ślinka mi cieknie.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry [emoji3]

Lilith - Kobieto.. Nie możesz się tak przemeczac. Tydzień temu już miałaś podobną sytuację,
i też cierpiałas. Macie jakiś znajomych, którzy mogliby Was wspomóc w tych akcjach remontowo - wykonczeniowo - meblarskich? Wystarczylaby 1 dodatkowa para rąk zamiast Twoich, a Ty w tym czasie mogłabyś zrobić ciacho dla nich (na deserek) [emoji6]

Pola - Matko.. Nie odpisałam Ci [emoji15]. Rzeczywiście masz nerwy Kobieto, że tak wszystko sama przeżywałas. Pytanie o nifty pamiętam jakby było zadane na dniach (a tu taki dramat się za tym kryl).
Bardzo się cieszę, że jest wszystko w porządku. I gratuluję drugiej księżniczki [emoji3][emoji3][emoji3]

Mamusia Muminka - mniammmm, pychota [emoji3].
Na 1-2 nawet bym się skusila, pytanie tylko przed czy po moim cieście (biszkopt, waniliowy serek homogenizowany z galaretka, a na wierzchu truskawki i maliny (niestety mrożone) z dużą ilością galaretki truskawkowej [emoji14].
Takie tam ciacho do kawy (jedziemy do szwagra, a tam słodkości mile widziane [emoji6]).

Nika - ja od początku brałam femibion 1, później 2, a teraz zamówiłam sobie feminovit z dha. Rozwazalam też vitaminer - bo i Maziajka wczoraj o nim pisała, ale w mojej aptece kosztował on ok. 30 zł, a feminovit 19 zl,więc skusilam się na ten tańszy. Skład jest zbliżony we wszystkich 3 suplementach, więc rzeczywiście nie ma sensu przepłacać. W Falvit mama masz dha? Bo to jednak o te kwasy od 2 trymestru chodzi.

Pumelova - gratuluję Fanko [emoji323][emoji122]. Pierwsze 100 postów za Tobą [emoji3]

No nic.. Nadrobilam raz jeszcze wczorajszy dzień - duuuuzo się tu działo (dobrego rzecz jasna) [emoji6]. Zaraz lecę się kąpać, i szykować do wyjazdu. O 10:30 Młoda zalicza jeszcze w szkole spotkanie z autorką piosenek, które często śpiewają, i zaraz po tym lecimy na Kraków [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

@aga_k_m dzięki:D

Dziewczyny, jak sobie radzicie z badaniami moczu? Kurczę dzis bylam na morfo i crp i miałam oddać mocz ale jak na złość sikalam o 3 nad ranem i o 6 ten mocz byl za świeży. Codziennie sikam w nocy to jak mam to zrobic żeby bylo miarodajne?:// jak wy sobie z tym radzicie?

reklama
Pumelova - no to trzeba było łapać ten o 3:00. A przed 3:00 o której w wc byłaś?
Może staraj się też za dużo płynów nie pić przed snem.. I maksymalnie wydłużyć czas do wizyty w kibelku.

aim - o 18:00 zostawiamy młode przed Arena, a sami lecimy na gokarty (w sensie ja będę tylko obserwować zmagania ekipy). Jutro pewnie popołudniu będę buszowac w galerii Bronowickiej - to co? Jakiś soczek? Ciacho mam [emoji6][emoji14]

Nasz prosiak zaraz jedzie do Teściów (w poniedziałek go odbierzemy, więc pewnie przez 2 dni będzie focha strzelał [emoji23]). Mąż jeszcze musi zrobić objazdowke za szpinakiem (wczoraj nigdzie nie mogliśmy znaleźć, a wieprz uwielbia szpinak na równi z natką i koperkiem) , by oslodzic mu rozlake [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry