reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed - dzięki za przepis [emoji3], ja imbir uwielbiam, więc ta mikstura może być strzałem w 10.

Alex - są u nas mamy, które czują już delikatne kopniaczki, część czuje smyranie bądź motyli trzepot, a część cierpliwie czeka.
Ja mam córe i nie ukrywam, że bardzo chciałabym mieć parke, jednak na badaniach prenatalnych w 13+4 tc doktorka zaryzykowala stwierdzenie, że będzie dziewczynka, więc.. Czekamy do 20 tc na kolejne prenatalne, i albo się potwierdzi dziolcha, albo pokażą się jajeczka [emoji6].

Inka - jeżeli masz ochotę kupić bodziaka, to go kup [emoji3]. Serio. Nie możemy wszystkiego się obawiać, a bodziak to nie wózek - a radość prawie taka sama [emoji6].
Też zaopatruje sie w c&a, a dzisiaj nawet zamówienie wysłałam do sklepu online (co by wykorzystać kupon i skorzystać jeszcze z wyprzedaży [emoji6]).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova spojrzałam tylko są jakieś świecące a ja będę źle się czuła w takich... bo mam tłuste nogi ale będę śledzić co tam mają. Nie miałam nigdy nic z h&m i ciekawa jestem jak tam z rozmiarami. W c&a prawie zawsze trafiam. W najbliższym czasie będę jechać do galerii bo zbliżają się urodziny męża a obiecałam mu spodnie w prezencie to i zajrzę do h&m. Buziaki ☺

Mi dziś przyszła paczka z zakupami z c&a, udało się ustrzelić bardzo fajne spodnie beżowe chinosy z pasem za... 29zł :-) a jak zapiszecie się do ich newsletter'a to dają jeszcze na całe zakupy 10%:-) zamówiłam jeszcze kilka bluzek ciążowych z wyprzedaży, narazie nie mam brzuszka, to trochę śmiesznie wiszą, ale na wiosnę będą idealne :-):-):-)

Też nie potrafiłam się powstrzymać przed pierwszymi zakupami dla malucha, w smyku wpadłam w dział dziecięcy i wyszłam z kilkoma sztukami uniwersalnych ubranek, mają śliczną kolekcję z Kubusiem Puchatkiem :-)

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie witamin. Czy w drugim trymestrze powinnam brać jakieś specjalne? Od początku ciąży brałam Vitaminer prenatal, miałam na ostatniej wizycie zapytać moją gin, ale tyle było tematów do omówienia, że całkiem mi to z głowy wyleciało... I kupilam falvit mama, mogą być? Moja morfologia jest podobno wzorowa

Mamusia Muminka - no co Ty..
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
Bolesławiec jest miastem ceramiki - więc My jako rodowite mieszkanki uczymy się tego rzemiosła od podstaw. Także bierzemy surowa gline, tworzymy z niej coś, a później wypalamy (najpierw na biskwit w temp. Ponad 1000 st.), później szkliwimy, ew.zdobimy szkielkami i ponownie jest to wypalanie w temp.1250 st.
Czasami uda nam się kupić gotowe biskwity (kubki, talerze, itp.) to wtedy bawimy się w stempelki. Za gotowy swój wyrób płacimy 10 zł / kg.
Gdzie ja teraz znajdę piec co osiągnie mi 1000 lub więcej st. :( Także nie ma wyjścia trzeba do Was jechać :p

Dzień dobry bardzo.... ja też jestem przeziębieniona a raczej mam bardzo czerwone gardło. Wzięłam dziś dzień wolnego bo nie ma co kusić losu.
Jak mi nie przejdzie to w pn idę do lekarza. Niestety służba zdrowia w Irlandii jest płatna i do... kitu.
W tamtym roku miałam dwa razy angine i teraz się boję żeby jej znowu nie mieć...
emoji33.png

A może cały następny Tydzień już siedzieć w domu i odpocząć? Boszzzz problemy ściętej głowy...

Znacie jakieś sposoby na bolące gardło?

Właśnie miałam pytać jak wygląda tamtejsza służba zdrowia.....
Na bolące gardło tak jak aga k_m pisała jedynie co mogę dodać płukanie gardła rumiankiem i picie rumianku (tylko nie na noc bo działa moczopędnie!)

Co do ubranek to na razie również się wstrzymuję tym bardziej, że pewnie od rodziny coś się podostaje po innych dzieciach :)

Mamusia Muminka - na szczęście w pracowni mamy 2 takie piece [emoji6].
Zapraszam w sierpniu na Bolesławieckie Święto Ceramiki (zaczyna się bodajże od 16.08) [emoji3].

Rumianek, no właśnie! Zapomniałam o nim [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry