reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jestem po wizycie pęcherzyk ma 9 mm jest tez ciałko żółte.
Za 2 tyg na kolejna wizyte.
Ciąża starsza o 5 dni.
Powiedział ze musial zajść przed lub zaraz po miesiaczce Haha
Ale sie ciesze :)
No to super wieści :) ja już nie moge sie doczekać swojej wizyty :) pierwsza ciąża , pierwsza wizyta ahh czuje stres , radość , przerażenie co mnie czeka , podekscytowanie i wgl wszystko naraz :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W koncu mam chwilke.. dopiero siadlam i zjadlam pierwszy posiłek.. bigos..

Kotek super wiesci, gratuluję! to który to tydzień obecnie?

My też po wizycie.. w kartę ciazy wpisana data 26.06 dzis 7+1. nie uznają terminu z takiego szybkiego scanu, ewentualnje z tego w przyszłą środę. mam kg na plusie, ech szybko.. waga 51kg.
Czuje sje super jak na ten okres ciąży, w porównaniu do poprzednich. trochę mnie to martwi ale nie dam się zwariować.

Poznałam nowa lekarke.. tak sobie mi się spodobała.. będzie robić cc. Ona się nie przejmowala co może być a czego nie na kolejnym scanie i wyjaśniła jak się ma sprawa z blizniakami. mam przepisana aspiryne 75mg.

Z ciekawości sprawdzalam dzis serducho na detektorze i hmm widzę na monitorze 120-135. na pewno nie może to być moje i tak się głowie czy to juz.. zaraz sprawdzę znowu..
W poprzednich ciazach 8+2 było wyraźne ale słyszalne chyba od 9. wcześniej nie przyszło mi do głowy sprawdzać. ciekawe..

Co tam u Was?
No z moich obliczeń to 4 tydz 1 d a z giną 4 tydz 6 d.

No to super wieści :) ja już nie moge sie doczekać swojej wizyty :) pierwsza ciąża , pierwsza wizyta ahh czuje stres , radość , przerażenie co mnie czeka , podekscytowanie i wgl wszystko naraz :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam mega zestresowana i dluzyly mi się godziny , a poxniej sie spocilam cała jak robil usg

Kotek u mnie też 4 to 1 d :) dzisiaj miałabym dostać miesiączkę. Na szczęście jej nie ma! Do lekarza idę za 2 tygodnie, już coś powinno być widać. Przeziębienie na szczęście mija, tylko kaszel mnie męczy. Piję mleko z miodem a ochotę mam na ogórki kiszone :D moje jelita tego nie przeżyją. Czy czujecie jakieś lekkie bóle, ciągnięcia, rozpierania w podbrzuszu?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kotek u mnie też 4 to 1 d :) dzisiaj miałabym dostać miesiączkę. Na szczęście jej nie ma! Do lekarza idę za 2 tygodnie, już coś powinno być widać. Przeziębienie na szczęście mija, tylko kaszel mnie męczy. Piję mleko z miodem a ochotę mam na ogórki kiszone :D moje jelita tego nie przeżyją. Czy czujecie jakieś lekkie bóle, ciągnięcia, rozpierania w podbrzuszu?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Do dnia terminu @ czułam cały czas. Teraz tylko ucisk.

Lilith no na.pewno.ktoregos dzidzia serduszko:-) a kiedy bedziesz.miala sprawdzane czy drugie serce bije??ja bigos jadlam na poczatku ciazy ale takie rewolucje po nim mialam ze podziekuje poki co:p

Kotek ekstra wiadomosci!!

Iza jutro nasz dzien!! Ale jakos nie umiem sie nawet stresowac wiem na 100% ze bedzie serce:p

Ja zjadlam budyn waniliowy i troche mi lepiej:-)

Niedługo przydałoby się zrobić ta listę wizyt, łatwiej zapamiętać, która kiedy wizytuje.

Na którą macie?

Maziajka bekam po nim paskudnie. dziś tylko bigos i znowu te candy sticksy jem ech.

Kotek 87 super wiadomość ;) teraz czekamy na serduszko

Megan22 ciesze się że u Ciebie tez wszystko w porządku ;)

Lilith fajnie ze możesz posłuchać serduszka bez wychodzenia z domu :)

Witam nowe mamy!

Cały dzień mnie mdli wszystko śmierdzi co chwile odruch wymiotny nie mogę patrzeć na jedzenie . Tylko jogurty jeszcze jako tako. A reszta na siłę.
No i wszystko mi się odbija tak jak Tobie mi Maziajka ale dopiero jakoś od godziny. A propo chyba musze wypróbować te miętowki

Zaraz chyba pójdę spać bo zasypiam na stojąco.

Dziewczyny powodzenia jutro na wizytach :)

0d1y3e3khzfk90a2.png

Dorota ja to bez mietowek zyc juz nie moge bo caly czas mam taki dziwny posmak w ustach ..a nic mi pragnienia nie potrafi ugasic..woda gazowana ktora tak kocham teraz przysparza mi mdlosci.Od kawy mojej ukochanej to juz mnie totalnie odrzucilo i na sama mysl mi nie dobrze.

Lilith na 14.45 wiec tyle dobrze:-)

reklama
jak tak was czytam to nie mam zielonego pojęcia o ciąży i boje się ze sobie nie poradzę ze coś zle jem albo nie wiem jeszcze tak się boje tej wizyty u ginekologa ze będzie coś nie tak :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry