reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
U mnie jest tak , że jeśli umawiasz się telefonicznie - to oczywiście terminy 2-3 tygodniowe. Jednak jeśli potrzebujesz wcześniej, czy coś się dzieje, to spokojnie można iść rano na codzienną rejestrację ( od 7:30) i z reguły nie ma problemu by się dostać ... mi się chyba nigdy nie zdarzyło by mnie nie przyjął ... nie mówię tu o przypadkach ciąży- tylko ogólnie - nawet na wizytę kontrolną :)

ps. mamy tu może jakąś mamusię z Lublina?

O Boze dziewczyny jak mi dzis zle...leb mnie boli musialam poratowac sie apapem...do tego odrzuca mnie od wszystkiego wszystko smierdzi mdli mnie jak 150 ..i bekam jak stara kobyla ....!!

A co u Was !!

Hop Hop jak wyniki bet??

Hajmal co tam w szpitalu?

Maziajka mnie tez dziś mdli cały dzień, pod koniec pracy to juz nie dawałam rady i skończyłam godzinę wcześniej. Wczoraj juz obiadu nie dałam rady zjeść bo zaczynało mnie brać na wymioty,
Czuje sie w ogóle jakbym była przeziębiona :(

U nas pierwsza wizyta w 7-8 tygodniu. Właściwie wcześniej nie ma po co, chyba ze coś sie dzieje.

Kotek super wiadomości :-)
Ja na wizytę do ginekolog tez nie musze długo czekać ale na usg lepiej trzy tygodnie wcześniej się zapisać.
Mnie dopadły delikatne mdłości, mam nadzieje że nie będzie gorzej bo juz teraz mnie to meczy.
Hajmal daj znać co u ciebie?

W koncu mam chwilke.. dopiero siadlam i zjadlam pierwszy posiłek.. bigos..

Kotek super wiesci, gratuluję! to który to tydzień obecnie?

My też po wizycie.. w kartę ciazy wpisana data 26.06 dzis 7+1. nie uznają terminu z takiego szybkiego scanu, ewentualnje z tego w przyszłą środę. mam kg na plusie, ech szybko.. waga 51kg.
Czuje sje super jak na ten okres ciąży, w porównaniu do poprzednich. trochę mnie to martwi ale nie dam się zwariować.

Poznałam nowa lekarke.. tak sobie mi się spodobała.. będzie robić cc. Ona się nie przejmowala co może być a czego nie na kolejnym scanie i wyjaśniła jak się ma sprawa z blizniakami. mam przepisana aspiryne 75mg.

Z ciekawości sprawdzalam dzis serducho na detektorze i hmm widzę na monitorze 120-135. na pewno nie może to być moje i tak się głowie czy to juz.. zaraz sprawdzę znowu..
W poprzednich ciazach 8+2 było wyraźne ale słyszalne chyba od 9. wcześniej nie przyszło mi do głowy sprawdzać. ciekawe..

Co tam u Was?

Witam wszystkie przyszłe mamy. Nawet nie wiecie jakbym chciała do Was dołączyć. To pierwsze starania o dzidziusia bo w październiku jak zaczęły mi się dni płodne to od razu i zapalenie oskrzeli się przyplątało i musiałam odpuścić. Marzę o tym aby zobaczyć 2 kreseczki. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić test. Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację ale cykle mam regularne 27-28 dni. Starania były intensywne więc zobaczymy :)

Sprawdzalam raz jeszcze i lapie od razu.. myślę, że ja takiego tętna mieć nie mogę haha.
IMG_20161108_180312.jpg

Załączniki

• IMG_20161108_180312.jpg
    IMG_20161108_180312.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 533
reklama
Marta tulam :*:(

Ja byłam u gina wczoraj. Nie chciał zlecić bety :( powiedział, ze za tydzień będzie 5tc wiec zrobi mi usg zeby zobaczyc czy pęcherzyk jest na miejscu. Padł tekst - testy pozytywne to jesteś w ciazy po co się kłuć?!

Do góry