reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

HEHE też kupiłam wczoraj w C&A pudrowy róż z biała koszulką wystającą na dole :) W piątek mam igilię firmową
A widziałam go - fajny [emoji106] [emoji3] - ale rozmiaru nie było. Ja wzięłam ciemno szary, taki jakby 2-warstwowy (ale bez wstawek koszulowych) i długi. Można potraktować jako sukienkę ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Mamuśki :* u mnie raz lepiej raz gorzej.
Wczoraj wróciłam ze zjazdu ledwo żywa, siedzenie po kilka godzin dziennie przez 3 dni nie jest dobre :( juz mega mnie z tego brzuch bolal.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam mocne &&&&&& za dzisiejsze i kolejne ;) sama jutro wizytuje i juz stresa łapie..jutro zaczynam 11 tc ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny jaa cały weekend poza domem, dzisiaj w pracy, nie ma chwili dla siebie. Alle powiem wam że ogólnie czuję się już lepiej. Czasem mam jakieś napady złego nastroju... Mdłości męczą mnie wieczorami i wieczorami wywalaa mi brzuchol :-)

Jutro mam wizytę u tego lekarza co mi tyle nagaadal ciekawe co powie. Mam nadzieję że da mi skierowanie na badania bo to już poraa. U mnie dzisiaj już 7ti3d więc 8 tydzień :-) czas leci :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka Katanka tak mam mlodych rodzicow mama brata urodzila w wieku 20l mnie 22l a siostre 24l wiec hardcore ale sa tego duze plusy:-).Szybko nas odchowali i maja czas dla siebie:p . A posiadanie mlodych rodzicow tez jest ekstra zawsze mielismy dobry kontakt nie ma tak duzej bariery.Sama zawsze chcialam mlodo miec dzieci z pierwezym mi wyszlo bo 21l mialam a teraz bedzie juz 28 jak urodze wiem ze na dzisiejsze lata to i tak malo ale ja mam troszke inne zdanie na ten temat:)

010igov3fkey3mez.png

Ja też mam młodych rodziców moja mama miała 19 lat jak mnie urodziła, a 39 jaak została babcią :-) miałam 20lat jak urodzilAm synka, teraz bede. Miała 29 ;-) duża różnica.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale super, 39 i zostac babcia;-) niezle!!!
Super, na pewno zupelnie inny kontakt z rodzicami, mniejsza roznica pokoleniowa, duzy plus;-) kurcze, jak sobie pomysle 20 lat, taka mloda siuska bylam- pierdoy w glowie mialam, nie wiem jakbym sie jako matka sprawila....ale macierzynstow tez zmienia, fakt...
W sumie tak jak maziajka pisze, dzieci odchowasz i masz czas dla siebie...Jak jestes w szczesliwym malzenstwie czy zwiazku to juz w ogole super, bo pewnie wiekszosc znajomych odpada, zwazywszy na fakt, ze teraz dziecko pierwsze glownie po 30stce;-)

Maziajka to jestesmy w tym samym wieku :)
Ja tez zawsze chcialam mlodo dzieci urodzic i ze wszystkimi "wyrobic" sie przed 30 :p. Teraz bedzie 3 i chyba na 3 juz zostaniemy :) wczesniejsza 2 rodzilam jak mialam 23 i 24 dla mnie to i tak wtedy za pozno bylo hehe ;)

Samotnaja- to jutro razem wizytujemy ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mafu - ja to Cie podziwiam z tymi studiami. Ja swoją J miałam na końcówce mgr-ki, i generalnie ostatni rok był w miarę lekki. Koleżanki ze studiów , które wcześniej zaszły i urodziły musiały przerwać studia, brały dziekanki, ale szczerze mówiąc mało która z nich ukończyła to co zaczęła. Dużo Ci jeszcze zostało?

Między mną i moja mamą jest 20 lat różnicy, a pomiędzy tatą 24 lata. Gdy zaczynałam technikum miałam 15 lat, moja mama 35, czyli tyle ile będę miała gdy Bobo się urodzi. Najlepsze jest to, że gdy miałam te 15 lat, to moja mama mi się wtedy taaka staaara wydawała [emoji3][emoji6][emoji3] (a już na myśl, że moi rodzice mogą że sobą "ten tego" to mnie na wymioty brało), a teraz proszę...
Czasy sie zmieniają. Ludzie młodziej wyglądają niż ich rówieśnicy w latach 80 i 90.

Maziajka trafne spostrzeżenie przekazała - młode macierzyństwo ma spore plusy, można szybko odchowac dzieci, i nadal korzystać z życia i młodości.
Jest to idealne rozwiązanie gdy masz to zabezpieczenie, że poradzisz sobie sama z partnerem przy jakimkolwiek problemie. Ja nie mogłam się zdecydować wcześniej na dziecko (pomimo, iż w wieku 22 lat zostałam mężatką) - studiowałam, kasa szła na naukę, mieszkanie, itd. I zwyczajnie nie było mnie stać na przywilej posiadania dziecka. A o proszeniu sie Rodziców o pomoc nie było mowy - to byłoby bez sensu. Dla mnie wszystko musiało mieć swoje miejsce i czas.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolina wrzuc linka tej bluzki, ja tez mam wigilie firmowa i czegos szukam.

Kurcze bylismy na szybko w galerii po prezent dla mnie pod choinke i jeszcze zajrzałam do mathercare, ale nie specjalnie mi sie chciało ogladac bo strasznie wysokie te pasy ciazowe, najlepiej bym chciala cos bez pasa ciazowego tylko bardzo rozciągliwego w pasie wlasnie.

Aim ja jak kupiłam w 1szej ciazy na samym poczatku spodnie tak do konca juz w nich chodziłam, a przytyłam mocno, nie ma sie co przejmowac, najczesciej spodnie sa z rozciągliwego materiału.

Co do młodego macierzynstwa to wlasnie zgadzam sie z Agą, tak naprawde zalezy jaka sie ma sytuacje finansowa i zyciowa oraz czy w ogole sie chce miec dziecko w wieku 20 lat. Moja mama miała 25 jak mnie urodziła i ja miałam dokładnie tyle samo z młodym :) Teraz urodzę jak bedę miała 28 :) według mnie w sam raz.

reklama
Moja mama urodziła mnie jak miała 25 lat ja urodziłam pierwsze jak miałam 23 teraz jak urodzę to stuknie mi 30 stka :)

Już widzę, ze inaczej znoszę ta ciążę i jestem bardziej marudna niż jak miałam 22/23 lata :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Do góry