reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith, tak, Mikołaj skorzysta. W sumie mała zmiana planów i już dziś mnie nie było w pracy, bo z Mikołajem do lekarza musiałam pojechać.
Co do ciasta, jeszcze nie próbowałam, ale K.sie zachwyca :-)

Aga_k_m my też M.myjemy niveą sensitive+to samo mleczko. Zdaje swój egzamin, a ze skórą od malutkiego wiecznie coś...

Katanka, z tego co wiem, to w obecnych farbami nie ma już szkodliwych substancji, które mogłyby przeniknąć do bobasa.

Mafu, nie tylko z Samotnaja wizytujecie, bo i jeszcze ja :-)
Choć zapewne jako ostatnia, bo wizytę mam dopiero o 21:20

Aim, a mi w ciąży z Mikołajem pomagało mówienie samej sobie, że wszystko będzie dobrze ;-)

Co do kremów, to te typowo na rozstępy, jak dobrze pamiętam są dopiero od 2 trymestru.

reklama
Katanka - najlepszy na świecie :) u nas w rodzinie tradycja na "50 tki" i "30 tki" dostaje się porządny zegarek :) nie mogłam się doczekać aż i mi mąż sprawi ale teraz to dostanę lepszy prezent :D :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ale dyskusja rozgorzala w koncu cos sie dzieje:-)

Mafu zazdroszcze Ci juz trojeczki ja glupia bylam trzeba bylo sie brac od razu do roboty a nie takie przerwy...

Morela ja tez w tej ciazy jestem bezsilna i marudna ...starosc chyba:p

Ja nie mowie mialam duzo szczescia bo dostalismy od rodzicow pietro i moj R spokojnie z 1 wyplaty mogl nas utrzymac dlatego tak szybko nam to poszlo:p Ale zdaje sobie sprawe ze niewiele osob ma takie mozliwosci.

Wg mnie macierzynstwo w ogole "pokazuje" nam kto tak na prawde jest naszym przyjacielem ode mnie sie kilka osob odwrocilo jak dowiedzieli sie o mojej ciazy w tak mlodym wieku..

010igov3fkey3mez.png

Aaa i powiem Wam ze na instagramie obserwuje dziewczyny ktora jest na 5 roku medycyny i ma 2 dzieci!! Z roznica 20 mies!! Jak dla mnie pelen szacun i podziw.
Mama i stetoskop jej nick.

010igov3fkey3mez.png

A jeszcze a propo macierzynstwa i zmian... to w sumie mam mase znajomych ktorzy stawiaja na zwiedzanie swiata...Ja mowilam do 30 chce miec 2 dzieci, a oni ze chca jechac tam czy siam. Oczywiscie nie neguje tego, samej czasami mi zal du*** sciska, jak slysze o wyjezdzie np na srilanke i mi sie marzy wtedy:p a tu zaraz przylatuje moj maly mezczyzna i pyta czy bede jego zona?! i od razu wiem co dla mnie najwazniejsze:p

Katanka czyli forum na móc oddziaływania :)
ŻonaGraja witaj rówieśnico :)
Moi znajomi podróżują po całym świecie, że studenckich znajomych to może że cztery pary mają dzieci, ci z liceum bardziej. Ale powiem wam że mam mnóstwo znajomych singli z wyboru, ale i też dużo koleżanek samotnych. Albo nie mogą znaleźć drugiej połówki, albo są po rozstaniach.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mafu widzę ze sporo jest nas z tego rocznika na forum :D

Katanka zawsze można jeździć z dzieckiem, są rodzice którzy juz kilkumiesięczne dzieci wyciągają za granice do Grecji czy Chorwacji. U nas przy dwójce wyjazdy sie napewno na dłuższy czas skończą te zagraniczne ale mamy super miejsca tez w kraju nawet na kilka dni można sie wybrać w góry czy w Bieszczady :) ja lubię zagraniczne podróże ale milion razy bardziej cieszę sie z ciazy niż gdyby maz mnie teraz zabrał na jakiś wypasiony wyjazd.

Truskawka widze, ze tez jestes fajnka Bieszczadow ;-)
Z dwujka dzieci za granice to juz bogaty wydatek;-) ale mysle sobie, ze w Pl tez mamy sporo pieknych miejsc;-)
Swego czasu bylam wielka fanka mazur ;-)

Truskawka widze, ze tez jestes fajnka Bieszczadow ;-)
Z dwujka dzieci za granice to juz bogaty wydatek;-) ale mysle sobie, ze w Pl tez mamy sporo pieknych miejsc;-)
Swego czasu bylam wielka fanka mazur ;-)

Mazury tez uwielbiam, kiedyś jak nie byliśmy z m jeszcze małżeństwem i mieliśmy terenowy samochód to zrobiliśmy sobie off road po mazurskich drogach miedzy PGRami :) było super, tylko ilośc komarów odstrasza :D

reklama
Kurcze ... chyba nie mogę się odzywać:):-D Jak tylko nie mam czasu piszecie jak szalone :) :D i nadrobić Was nie mogę - jak niemal cały czas zaglądam na BB to cisza :):rolleyes2::p

aaaaaaaaa do usg jeszcze 8 dni ! zwariuję !

Do góry