reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wlasnie leciala reklama allegro z dziadkiem...yyyy chwyta za gardlo, faktycznie hehe niesamowite:p ah te hormony...

A wlasnie mialam pytac, jak tam u Was z dbaniem o siebie....bo dopadlo mnie cos, ani w lustro mi sie nie chce patrzec:-/
A jak juz sie zmobilizuje to musze sluchac gderania M- po co sie malujesz?! ble, ble, ble.. wasi tez sie tak czepiaja, czy to jakis ewenement?:-/

A podobno przy drugiej czy kolejnej ciazy, prawdopodobienstwo pojawienia sie rozstepow jest wieksze?! faktycznie? nienawidze sie balsamowac..:baffled:

Ja przez pierwsze 10 tygodni to byłam jak cień - masakra- mówię Wam. Co prawda ze względu na pracę włosy mam zawsze ogarnięte. ale moj make up był bardzo oszczędny... :) a teraz mi się zachciało ładnie wyglądać , bo sobie przypomniałam jak w pierwszej ciąży miło mi było słysząc od położnej w przychodni, że milo się patrzy na taką zadbaną przyszłą mamę ... sama też zawsze zwracałam uwagę na zadbane ciężarne... A jeszcze wczoraj na zakupach widziałam jedną dziewczynę - w zaawansowanej ciąży z przetłuszczonymi włosami i w pomiętych ciuchach ( co z tego , że markowych , kiedy wyglądała jak fleja)... ja nie chcę tak wyglądać - nawet dla samej siebie :)

Już ciii z tymi słodkościami [emoji14]. Od rana czytam o kostce rochera, maziajki pączku, a jeszcze ewella o cieście francuskim wspomniała.... A mi się przypomniał spory kawał tortu (z kremem toffi z mascarpone) który moja córa wczoraj dostała od koleżanki. Miałam wziąść kawałek do pracy.. I zapomniałam [emoji19].
Za to pamiętalam żeby zabrać paluszki do pracy i mini wafle ryżowe z buraczkami.. Skleroza

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

slodkie ,,, bosz dziewczyny- u mnie jest tyyyle słodyczy a ja patrzeć na nie nie mogę - w związku z czym korzysta mój mąż no i Córeczka ( ale w jej przypadku oczywiśćie w logicznych dawkach )

Ja jak myślę o słodyczach od razu mnie mdli.... bleeee

w pierwszej ciazy farbowałam normalnie, teraz nie farbuje, ale z powodu, ze mam juz swoje naturalne od 2 lat. Natomiast ja sie zastanawiam nad prostowaniem keratynowym, niby odradzane, ale z powodu oparów, a ja mam taki preparat który nie ma zapachu

Morela uzywam enlacyl krem i z tej samej firmy olejek. Jak sie skonczy to kupie mustele

Ja także w pierwszej ciąży malowałam , rozjaśniałam i w ogóle - teraz staram się dojść do swojego koloru- chodzę więc z odrostami :) na szczęście nie wyglądają na typowe odrosty- tylko raczej jak sombre :) Tylko coś mi teraz włosy powoli rosną...

reklama
Bardzo czasy sie zmieniają, u nas w "paczce" pół na pół singli i w związkach małżeńskich. Przez to wydaje mi sie, ze super młoda jestem. Moje najbliższe przyjaciółki singielki ze zwariwanym życiem towarzyskim, z reszta my tez. Gdyby nie zmieniające sie ciało czułabym sie dalej jak studentka. A tu po studiach 9 lat.

Cześć dziewczyny.
Tak tu pisałyście o dbanie o siebie że zrobiło mi się wstyd i ostatnie 2 godziny były moje. Peelingi, maseczki, balsamy, odżywki - wszystko poszło w ruch :) teraz jeszcze wysuszyć włosy i makijaż. A potem prasowanie : P słabo się czułam w weekend i nic produktywnego nie zrobiłam a święta coraz bliżej. Mam plan do końca tygodnia ogarnąć kuchnie, wszystkie szafeczki i szuflady i salon-mam zamiar wywalić wszystko dotyczące pracy- i tak do nie nie wrócę.
Wy tu o ciachach a ja muszę na cukier uważać, moje zadanie na święta różne wariacje sernika na zimno. Na wigilię idziemy z moimi rodzicami do cioci, będzie 25osob, a potem do tesciow, gdzie teściowa super piecze. Ja przyznam się szczerze nie bardzo bo u mnie nie jadalo ciast i nie piekło zbyt czesto.
O Kasiulka ja też jestem z Warszawy.
Dobrych wizyt życzę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie Kasiulka [emoji3]

Mój M ma kilku kumpli, którzy dobiegają 40-stki, lub ja przekroczyła, i nadal wiodą życie singli. Patrząc na nich - przypominają mi szczyli sprzed 15 lat. I podobnie nawet wyglądają. Wątpię czy uda im się jeszcze stworzyć jakiś wartościowy związek, o rodzinie nie wspominając - to takie typy samotnych wilków, które żyją pojedynczymi wzniesieniami. Druga sprawa, że..każdy z nich chciałby (jak już) Kobietę z klasą, bez przejść, itd (czyt. Nie z "demobilu") ... A takich to już ze świecą szukać [emoji6]
Ja staram się nie myśleć i uplywajacym czasie. Mój czas także zatrzymał się na czasach studenckich, a jeszcze jak spotkam się ze znajomymi z inżyniera bądź mgr-ki, to.. Jakbyśmy się rok temu rozstali [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mama urodziła mnie jak miała 25 lat ja urodziłam pierwsze jak miałam 23 teraz jak urodzę to stuknie mi 30 stka :)

Już widzę, ze inaczej znoszę ta ciążę i jestem bardziej marudna niż jak miałam 22/23 lata :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Marudna powiadasz ? skąd ja to znam :eek:;)
W ogóle ta ciąża jest zupełnie inna, w tamtej pełna energii - w tej brakuje mi sił ..
Nadię urodziłam jak miałam 24 ( i pół ) - teraz urodzę jako 32 latka !!!!!:szok:
Ło matko- codziennie uświadamiam sobie , że stara jestem :angry::wink:
Ale się na swój wiek nie czuję więc tym sobie wszystko tłumaczę :-) :):p

W weekend zaszalałam- tak dałam sobie popalić , że dziś czuję się tragicznie... Miałam jakiś przypływ energii więc uznałam, że wysprzątam- wszystko co się da... łącznie ze zmianą zasłon, firanek, pościeli, praniem, wieszaniem i w ogóle. Jak zaczęłam o 9 - tak skończyłam po 16, a na 16 55 z dzieckiem na basen- wróciłam więc po 19:30... i myślałam , że umrę- bolało mnie WSZYSTKO..

Wczoraj też zamiast usiaść to w biegu - szybkie zakupy prezentu dla maluszka znajomych odwiedziny, i znow w domu byłam po 22 .
Dziś nie żyję - strasznie źle się czuję , jest mi niedobrze, boli mnie brzuch i okropnie kręci mi się głowie a do tego jakoś ciężko mi oddychać ... Niestety ja z tych które nie usiądą w miejscu - tylko żeby z tego żadnego problemu nie było ..:surprised::unsure:

Aga- ostatni rok :) prace pisze. Jest tego duzo ale mam nadzieje ze jak pojde na l4 to sie wtedy ogarne. Oligofrenoped. robie wiec kierunek na bycie w ciąży niezachęcający bo cały czas praktycznie czytam o niepełnosprawnosciach..ale generalnie jestem zadowolona. I musze je skonczyc bo i tak juz przerwe po licencjacie miałam.

Co do mlodego macierzynstwa to jest super ale czlowiek sie duzo starzej czuje niz rowiesnicy i to chyba taki główny minus ;)

Truskawka - kolejna rowiesnica widze ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry