reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga , ja mieszkam w UK i takie są tutaj zasady. Zgłaszasz do lekarza a on wysyła te dane do szpitala. Dostanę list z datą pierwszego usg i wizytą u położnej :yes:

reklama
Hej dziewczynki. Byłam wczoraj z młodym cały dzień na turnieju piłki nożnej, w którym brał udział. Trwał cały dzień a myślałam , że o 12 w południe będę już w domu i zjadłam jogurcik :) a w domu byliśmy przed 18. Jestem dumna z Ryśka na 12 drużyn zajęli 3 więc i medale i puchar bosko :). W czasie przerwy stali wszyscy rodzice i trener a młody do wszystkich mówi A MOJA MAMA MA 2 CM W SOBIE i ruchem rąk pokazuje kształt brzucha ciążowego. No i gratulacjom nie było końca, OZNAJMIŁ TO WSZYSTKIM JAK LEWANDOWSKI :) :), mIŁEGO TYGODNIA :) ( w tym tygodniu w piątek pobierają mi krew na PAPPE)

Ja w poprzednich ciazach normalnie chodzilam Do fryzjera ale ja od zawsze robie pasemka a niefarbuje Farba i ilu fryzjerow pytalam to mowili ze pasemka na spokojnie bo niemaja stycznosci ze skora ale Teraz duzo Farb juz bez amoniakow wiec tak Samo na spokojnie mozna. W tej ciazy jeszcze niefarbowalam tylko ze wzgledu na to ze chodze Do fryzjera u mnie w pracy a niechce zeby sie ktos dowiedzial wiec bede robila dopiero po nowym roku

Aga moja dopiero 3 latka wiec narazie dla niej takie rzeczy wazne ale napewno przyjdzie czas taki jak u twojej corki.a u dziewczynek wlasnie to jak tak obserwuje szybko sie zaczyna

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny, widze ze poprzedni tydzień dla wielu byl ciężki dla mnie tez mialam taka slabosc ze czulam sie jak bez miesni.

Ale w niedziele bylam w hm i kupilam pierwsze spodnie ciazowe moje wszystkie sa juz nie do noszenia. Wrazie czego sa przeceny spodni ciazowych na 50 zl i 75zl u mnie wszyscy sobie chwala te jeansy. Jest cos nie tak z rozmiarowka bo przed nosilam 36 a te kupilam 42 ;-\ ale troche tez na zapas luźniejsze. W ciazy wszystko mnie drazni co opina.

Pisalyscie o AngelSounds. Ja niestety tez ostatnio nie znalazlam tetna troche sie poplakalam. Sprobowalam po godzinie poruszalam troche brzuchem i chyba na 10sek zlapalam a potem dzidzius odplynal sobie jakby tego nie lubil. Jak sie odsunal to zapomnialam do ilu doliczylam i w koncu nie zmierzylam tego tetna. Po tym juz nie zlapalam na nowo. Stwierdzilam ze ponowie próby dopiero w 12 tyg. Smieszne bo w 9 zlapalam w ciagu kilku sek.

Jesli chodzi o balsamy to powiem szczerze ze nie mam nic sprawdzonego z kupnych od poczatku stosuje olej kokosowy wprawdzie rafinowany bo on nie pachnie kokosem, ale powiem wam ze efekt jest swietny. Mam baaaaaardzo sklonna do rozstepow skore i juz dawno mialabym paski a narazie odpukac nic. Uzywala tego moze ktoras z Was w ktorejs ze swoich ciaż?

Generalnie dzis mam wiecej poweru i mam ochote na ciasto zebre. Dzis sie zaslodze a co...

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty, swoja mam dopiero w piatek.
Milego dzionka

gannyx8d77f0ulzc.png

Katanka ja akurat wlosow nie farbuje w ogole ale z tego co wiem nie ma to wplywu na ciaze zreszta moja siostra fryzjerka w ciazy nie miala przewskazan do pracy jej szefowa tez prawie do 9 mies pracowala.

Truskawka takie napady glodu mialam w 1 ciazy ciagle musialam cos memlac jak sobie to wspomne:p wrr.

Aga o Boziu taki tort to bym wcisnelaaaa mniamii!

Karolina gratki dla synka no i niezle sie wygadal haha:D

010igov3fkey3mez.png

Cześć dziewczyny! Jak samopoczucie dzisiaj?Ostatnio rzadko się odzywam z powodu przygotowań do świąt.Dzisiaj mam wizytę więc trzymajcie kciuki :-)

w4sqs65g1vxl742p.png
Trzymam kciuki za wizytę
Bylam w sklepie i mam swoje pyezne swiezutkie lukrowane paczki mniam!!!

010igov3fkey3mez.png
Jak możesz mi tu o pączkach jak ja siedzę w domu uwiązana bo córka chora
Katanka ja już sie smaruje kremikiem na rozstepy 2 razy dziennie i jeszcze na wieczór zaczełam używac oliwki do brzuszka. Uzywam głównie z powodu, ze został mi cały poł litrowy krem z poprzedniej ciazy, po co ma zagracac szafkę i sie marnowac. Mnie sie w 1szej ciazy porobiły rozstepy na udach i na boczkach, ale mało wyrazne, na brzuchu nic nie mam.

Dorcia trzymam kciuki1! o której wizyta?

Maziajka same mdłosci mi nie przeszkadzaja, nasilaja sie jak jestem głodna, musze jesc co godzine, zeby ich nie miec. Troche sie martwie, bo nasielenie objawów tez moze cos zlego wrózyć :/ a tak poza tym jak napisałas wczoraj o tym pączku to mnie tez dopadło i pojechałam do sklepu przed chwila i wlasnie opucowałam swojego :D:D

Aga hihi ja juz przyjezdzam pozniej niz zwykle :D zawsze bylam przed 8 a teraz gdzies tak 8.10 strasznie ciezko mi sie wstaje. A co do ciast to hmm wczoraj jeszcze mnie wzieło na tort bezowy taki z owocami i masą z serka mascarpone moze zrobie na weekend :)
Jakim kremem się smarujesz?

Ja w pierwszej ciąży używałam rossmanowskiego kremu ale jakieś tam rozstępy niestety się porobily. Na udach najbardziej :(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Aga , ja mieszkam w UK i takie są tutaj zasady. Zgłaszasz do lekarza a on wysyła te dane do szpitala. Dostanę list z datą pierwszego usg i wizytą u położnej :yes:
Aaaa - no tak, i wszystko jasne [emoji3]
A propo fryzjera, co sadzicie o farbowaniu wlosow w ciazy? bo sa tak rozne opinie...ciekawa jestem waszego zdania
Ja farbowalam już 2-gi raz (w 5 i teraz 10 tc). Co 4-5 tyg muszę odświeżyć odrost, a odkąd jestem w ciąży jasne pasma sombre, mam pokryte na rudo. Generalnie przyciemnilam się [emoji6].
Pytałam fryzjerki w 1 ciąży odnośnie farbowania i teraz także (a mam zaufanie, bo w 1 ciąży chodziłam do salonu mojej "cioci", a teraz do kumpeli, która prowadzi od 13 lat swój salon), i to czym one mnie traktują nie ma wpływu na płód. Naczytalam sie tez w tym temacie, i jeżeli chodzi o mnie - to ja nie rezygnuje ze swoich fryzjerskich wizyt [emoji3]

Karolina - wooow - Rysiek rzeczywiście niczym Lewandowski [emoji3]. Fajnie to musiało wszystko wyglądać [emoji6] Gratuluję zdolnego sportowca [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

A propo fryzjera, co sadzicie o farbowaniu wlosow w ciazy? bo sa tak rozne opinie...ciekawa jestem waszego zdania

w pierwszej ciazy farbowałam normalnie, teraz nie farbuje, ale z powodu, ze mam juz swoje naturalne od 2 lat. Natomiast ja sie zastanawiam nad prostowaniem keratynowym, niby odradzane, ale z powodu oparów, a ja mam taki preparat który nie ma zapachu

Morela uzywam enlacyl krem i z tej samej firmy olejek. Jak sie skonczy to kupie mustele

reklama
Katanka myślę że około 16-tej będę już po wizycie.Problem jest taki że chodzę do lekarza prywatnie a on nie umawia na godziny tylko trzeba zająć sobie kolejkę.Z domu muszę wyjść już o 13-tej żeby być jedną z pierwszych.

Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy na szybkie a pyszne pierniczki.

w4sqs65g1vxl742p.png

Do góry