reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Nika słyszałam że ospe z pneumo mozna:)
Ja ospe u dziecka mam za darmo bo zlobkowe ale za siebie płaciłam ok 200zl
No dokladnie jak dziewczyny piszą, ja siebie szczepilam :D
Poczułam presję i sprawdziłam- 190zl płaciłam ale mam zniżkę nie wiem ile :D chyba max 250zl kosztowała.

Czy na świnke Odrę różyczke ktoras szczepila priorixem? Bo my mamy nią szczepic a wy tylko piszecie o mmr i się tak zastanawiam

Ostatnia edycja:
Ja miałam priorix [emoji846]
IMG_20181124_215225.jpg

Załączniki

• IMG_20181124_215225.jpg
    IMG_20181124_215225.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 318
My tez szczepimy 5w1. Podobno tych szczepionek ma juz nie byc. Moj syn ma takie opoznienia, ze ostatnia dawke bedzie mial w przyszlym roku w maju. Troche mnie to stresuje, ze trzeba zmienic szczepionke. Tym bardziej, ze ostatnio nie bylo naszej szczepionki wzw b. Dokupilam inna platna i wystapila ostra reakcja elergiczna.
Pumelova - my mamy szczepic prorixem. Jesli nie bedzie na stanie w szczepieniach refundowanych to planuje doplacic. U nas w przychodzi jest tak, ze jak nie ma danej szczepionki refundowanej to mozna kupic... Zobaczymy jak sie ulozy. Szczepienie mamy miec 12 grudnia. Taka szczepionke wybrala nasza lekarka z uwagi, ze syn wymaga szczegolnej ostroznosci przy szczepieniach. Jesli nie bedzie tej szczepionki to bede czekala az sie pojawi. My w tyle i brakuje odra, swinka, rozyczka, pneumokoki zaplanowane na pazdziernik 2019, 5 w 1 zaplanowane na maj 2019. Teraz mysle, czy nie zaszczrpic na ospe.
Ostatnio nam lekarka odroczyla szczepienie bo syn spadl na wadze 0.5 kg. Musielismy zrobic wszystkie badania. Wlasciwie to ciagle mamy odroczenia bo albo maly chory, albo maz... No, ale kiedys uda sie zrealizowac te szczepienia.

Jesli chodzi o prezenty to w ogole nie mamy pomyslow. Wlasciwie to nigdy niczego nie oczekujemy. Cieszymy sie z kazdej rzeczy, jaka dostaje syn. Wazne, ze ktos pamieta. Zreszta wychodzimy z zalozenia, ze to rodzice maja obiwiazek zapewniac dziecku wszystko. Nie liczymy na wsparcie z niczyjej strony. Wrecz wkurzaja mnie drogie prezenty bo to skutkuje tym, ze musze sie rewanzowac... Wole wydawac pieniadze na swoja rodzine, a nie... Na osoby, ktore widze tylko w swieta. Moze dziwne podejscie, ale tak mam. Co do rowerkow biegowych to trzeba je przymierzyc do dziecka. Wazne zeby dziecko nie chodzilo na paluszkach. Tak nam mowila rehabilitanka. Zakup planujemy na wakacje. W domu nie ma miejsca na takie zabawy.

Ja priorix szczepiłam ( mmr to poza nazwa drugiej szczepionki skrót od chorob wiec czasami uzywa sie tego jako nazwa samego szczepienia). Podobno priorix jest mniej bolesny [emoji848]

Dzięki dziewczyny to jestem spokojniejsza ;)

Poranna burza no my też ciągle odraczamy z powodu choroby.
A wyszło coś z badań czemu spadl z wagi? Czy taka uroda po prostu?
Super podejście do prezentów:)

reklama
Aim - o kurde! To Ci się akrobata trafił. I żaden strach, respekt po upadku mu się nie utrwalil?
Nic po żadnym, a takie, które by mogły się utrwalić ma kilka na tydzień, a codziennie coś mniejszego ;) taki typ...

Muszę ogarnąć czy ja czegoś szczepić nie muszę młodemu skoro tak piszecie!

u nas szwagierka jest w drugiej ciąży zaczyna drugi trymestr teraz więc czuję że tak jak wcześniej teściu nie mógł mi odpuścić gadania że my też mamy mieć drugie to teraz da za przykład swoją córkę inie zejdzie ze mnie... Nie ważne, że ich dziecko jest zaprzeczeniemz naszego... na szczęście w mężu mam duże oparcie, niedawno dużo rozmawialiśmy szczerze o całej naszej sytuacji jako rodziców, i obiecał że spróbuje ze swoim ojcem zakończyć tę sprawę definitywnie A jak mu się nie uda to dał mi w miarę przyzwolenie żebym to ja zakończyła (niestety grzeczne formy już zostały wykorzystane więc teraz pójdą już niegrzeczne..). no bo w końcu żeśmy zdecydowali że w ogóle się już na pewno nie będziemy decydować na drugie dziecko Nie ważne czy młody zacznie spać jutro czy nie, podsumowaliśmy te ok półtora roku i uznaliśmy że dla dobra całej naszej trójki po prostu absolutnie nie mogę więcej zajść w ciążę.

Do góry