reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja priorix szczepiłam ( mmr to poza nazwa drugiej szczepionki skrót od chorob wiec czasami uzywa sie tego jako nazwa samego szczepienia). Podobno priorix jest mniej bolesny [emoji848]

reklama
Co do prezentów, to ja na początku się wkurzałam, że teściowa jakieś badziewie zawsze kupuje. I nie to że nie ma kasy, po prostu woli wydać na siebie. ;) Ale teraz mam to w nosie. Jak mi na czymś zależy to kupuje sama, albo mówię mojej mamie czy siostrze i one kupują. Od innych nic nie wymagam, chcą kupić ok, nie to nie.

Aim, współczuję. Mam nadzieję że mąż to ogarnie i dadzą wam spokój..

Ja szczepiłam mmr i młody jakoś specjalnie nie płakał, żadnych akcji po tym też nie miał. :)

Czy wasze dzieci wychodzą już same z łóżeczka? Tzn czy mają wyjęte szczebelki czy większe łóżka? Bo mój dalej "uwięziony" i się zastanawiam kiedy to zmienić. ;)

Mój dalej uwięziony, boję się go puścić na wolność jak śpimy a on np.się obudzi, bo tak jak u Aim ma instynkt wspinaczkowy... ostatnio pcha się na wszystko czym da się podwyższyć i np zadziera nogę na grzejnik i próbuje się podciągać na parapet...

My na mmr szczepilismy Provax, nawet nie wiedziałam że jest jakaś płatna. Ale jak narazie przechodzi bezobjawowo, dziś 5 dzień. N szczęście nawet marudny nie był. Tylko pielęgniarka kazała nam 2 tyg unikać z Kubą miejsc publicznych.

Pumelova - taka uroda. Raz troszke przybiera, a raz chudnie. Badania ma dobre, ferrytyna w normie, ale w dolnej granicy. Moje dziecko nie je miesa wiec i tak nie jest zle. To nie jest moj wybor, sam odrzuca mieso. Czasami zje w spagetti, a tak to nie ma mozliwosci zeby zjadl. Na poczatku przybieral super, a odkad skonczyl 5 miesiecy walczymy o kazdy gram zeby przybral. Tylko my tez jestesmy bardzo szczupli wiec sie nie przejmuje.

U mnie K był szczepiony Pentaximem, a L Hexacimą, a na Odrę,świnkę, różyczkę oboje Priorixem, i na szczęście u obu nie było żadnych skutków ubocznych:)

A tak w ogóle to teraz czyli jak chłopaki wyzdrowieją mają dostać ostatnią dawkę pneumo, później, chyba w styczniu wypada Leonkowi ostatnia Hexacima, no i też zdecydowałam, że obu zaszczepię na ospę, ale pieron wie jak długo będzie się to odwlekało . A ostatnio usłyszałam, że w szkole w gminie obok jest ospa...

Aim niefajnie, ale to norma że najmniej istotne w naszym życiu osoby mają najwięcej do powiedzenia. Oby wam się to udało rozwiązać bez konfliktu. Mam też takie osoby, na szczęście nie dużo, które pytaly o drugie jak mnie jeszcze wagina bolala;)

Linoone ja do drzemki jak z nią jestem w domu to wyciągam szczebelki i jak się budzi to przychodzi. W nocy nie bo bym zawalu dostala jakby przyszła do sypialni. Ostatnio w dzień ja położyłam (próbuje nauczyć ja samodzielnego zasypiania) i wróciłam do kuchni, po chwili słyszę taki swiszczacy oddech i to chyba parę minut, w końcu wychodzę z kuchni a ona stoi w progu swojego pokoju z pluszowym szczurem i kocykiem pod pachą [emoji85] i już się wystraszyłam haha

Linoone u mnie wieksze łóżeczko. I teraz mamy taki problem ze artur gdy byl zablokowany szczebelkami to nawet jak sie wybudzal to nie umial wyjsc wiec kladl sie spac. Teraz jak wychodza mu na raz 4 czworki (3 sie juz przebily) przebudza sie o 3-5 i przylazi nam do lozka. Szczebelki go ograniczaly, a teraz on musi z nami zasnac to go odkladamy :/

reklama
Wiecie co? Jeśli chodzi o to odrzucenie mleczka o którym kiedyś pisałam to to nie to! Emi po prostu pokłóciła się z butelkami hehe pije ale tylko ze słomki no i ewentualnie w nocy wypije ale tylko z butelki Tommee Tippee.Jak widzi MAM to ucieka i płacze hehe No ale ze słomki pije połowę tego co piła z butli.
W środę byłyśmy u dentysty.Na szczęście z ząbkami wszystko ok.Używacie pasty z fluorem czy bez?
Co do szczepień to muszę zerknąć czym była szczepiona ale przez 6 tyg Emi nie była sobą i dalej widzę skutki.
Dziś kupiliśmy jej pierwsze buciki, musi te ścięgna w łydce rozciągać i stać na płaskich stópkach bo na razie to tylko na paluszkach drepta.

Do góry