reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka,

Emol losie biedny Artur, ale i dzielny

Dziewczyny u mnie czasu brak, non stop coś załatwiam i co najgorsze szukam sukienki na komunie starszaka hmmm 5 juz zamówiłam i oddałam, wymiekam

Byliśmy w Kielcach na dwa dni majowkowe, teraz wesele w sobotę a na sukience mam plamę fuck [emoji21] jeszcze dziś ostatnia szansa, może mydełko z rosmana pomoże

Warszawskie lale [emoji6][emoji23] ja gotowa na spotkanie

reklama
Kasia mądrze mowisz.
I ja to wiem. Szkoda tylko, ze nie umiałam zastosować jak byłam w ciazy.

I S sumie moge tez byc takim przykładem - bałam sie cc i miałam cc... z 2 str moznaby pow „miałam przeczycie”. Wiec to tez takie na dwoje babka wróżyła ;)

Kasia u nas też tragedia ze snem. Ciągle pobudki co godzinę, 1,5h. Chyba dzieciaczki z 28 tak po prostu maja ;) dodatkowo wczoraj wróciliśmy z mazur i młoda po powrocie mega marudna, wieczorem była masakra z usypianiem, dziś od 5.50 hardcore, przeciwból nie bardzo pomógł więc lekarz no i ponownie mamy zapalenie ucha ale jest tylko trochę zaczerwienione także znacznie lepiej niż za pierwszym razem.
Jesli chodzi o dzieci to mi zdecydowanie jedna sztuka wystarczy ale chłopak chciałby chyba dwójkę więc mu ciągle powtarzam że musi inna zaplodnic haha

Aim sama wiem, że można się zarzekać i zarzekać i można mieć przeje*ane z jednym dzieckiem i być pewnym tego, że następnego nie będzie, aż tu nagle jak u nas gdy pierwsze miało rok zdecydowaliśmy się na drugie:p Hehe także no. Tyle z zarzekania wyszło.

Ola bardzo ciężki temat, chyba nikt Wam tak nie doradzi abyście byli w 100 % pewni, a gdy się zdarzy to się zdarzy i nic się z tym nie zrobi. Szkoda tylko, że się tak zadręczasz.

Ja nadal mam strach przed kolejną ciążą, dwie mi starczą, i itak biorąc regularnie tabsy zawsze czekam na @ jak nastolatka:p

Ostatnia edycja:
My wczoraj pojechaliśmy do Otwocka, pochodzilismy trochę, Artur mniejszy apetyt ma ale wodę pije. Nauczył się przechylac niekapek. [emoji16] ciągle obcym ludziom robił papa. A sobie brawo. [emoji39] [emoji23] potem pojechaliśmy 16.30-19.30 do meza chrzestnej i babci. I potem do domu zanim dojechaliśmy pociągiem była 20.10, kolacje zjadłam, ogarnelam kapiel, i spanie. Artur spał 21-7. Chyba teraz ma ciekawsze dni więc i odsypia. A i tak ma długie drzemki w ciągu dnia, bo tak 2x 1,5/2h [emoji4]
Dzisiaj ściąganie szwów. Także zaraz się szykujemy. Mąż zaczyna dzisiaj w jelonkach czyli cała Warszawa do przejechania, więc dużo wcześniej musi pojechać do pracy.

Chwilebplakal jak musiał lezec, daliśmy rade bo szybko poszło. Potem poszłam do parku, następnie do galerii północnej kupiłam bluzkę i sukienkę na rosnący brzuch bo jednak cała ciąża w ciepłych miesiącach. Arturowi kupiłam cienką bluzę za 6 zł w pepco. Taka do zabrudzenia przy jedzeniu na "miescie" :) oraz koszyk na leki bo już się nam wysypuja. I wracamy do domu ale jeszcze po jedzeniu się przejdę na spacer z nim.

Ola moja tak piszę bo to oparte na moich doświadczeniach, w ostatniej dekadzie mnóstwo się działo w moim życiu no i tak doszłam do takich oto wniosków hehe
Bab moja od dwóch nocek też się często budzi a dziś do południa to była jakaś masakra, tak strasznie ryczała o wszystko aż cała czerwona i normalnie spazmów dostawała i przy butli, i jak pieluche zmieniałam, i jak ją odkładałam.40 min mi spała na rękach bo nie dało się jej odłożyć.Chyba zęby się znów odzywają bo trudno jej było ciągnąć z butli.Dałam paracetamol i się trochę uspokoiła, tzn na 1,5 gdz bo tyle byłyśmy na spacerze.Teraz przy usypianiu znów było to samo ...ehhh biedna ona i biedna ja:) ......... No i 20min spania, zwariuję chyba...
Emol czyli Arturek zaliczył już jazdę pociągiem:) my będziemy jechać z młodą z Polski do Austrii w lipcu do siostry R-R już tam będzie na nas czekał bo on z Uk samochodem będzie jechał.A z powrotem zahaczymy chyba o Białkę Tatrzańską.

Kasia_831 - my podróżujemy pociągiem. Mamy trasę z przesiadka do moich rodziców 2 razy po 20 min pociągiem. Teraz pod koniec miesiąca jedziemy pociągiem do Gdańska. Pociągi pendolino maja 3 przedziały rodzinne dla rodzin z dziećmi do 6 roku życia i kobiet w ciąży. Przedziały są 4 osobowe. Nasza pdróż będzie trwała 2 godziny 40 min plus 20 min dojazdu do Warszawy. Mam nadzieję, że damy radę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry