reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

U mnie różnie, ale m/w tak:
7 - 180ml mleka

10- kaszka lub kaszka i owoce

13- mleko

16 -obiad

18- mleko

20:30 - mleko

Ale tak naprawd to bardzo ruchome odkąd wprowadzam mu inne pokarmu (przypomnę ze miał przerwę ok 2 tyg po wprowadzeniu na nowo zwykłego mleka - wtedy dostawał tylko mleko, zeby zobaczyc czy je dobrze znosi)
No i w ogole mi sie rozregulował ze snem.
Dzisiaj przeszedł samego siebie.... od 13:30 nie spał do 20:20.... raz na spacerze przysnął, ale musiałam wracac do domu. Niestety próbując go rozebrać obudził sie i juz nie zasnął, bo maz wrocil z pracy. A nie mogłam go zostawić w kurtce w wózku, bo by sie spocił jak wieprz.
Próba usypiania „na sile”
Kończyła sie wrzaskiem i piskiem, ze az zaczęłam panikować, ze moze za mocno złapałam k nie daj Boze zrobiłam mu krzywdę.
A odkładanie do łóżeczka to albo marudzenie albo szaleństwo. Takze masakra :)
No ale o 20:15 dostał mleko i padł od razu. A myslalam, ze bedzie miec problem z zasnieciem.
Nie wiem jak to rozegrać, zeby spał jak juz maz wroci. Jest za ciemno i za zimno, zebym z nim spacerowała ok godziny, zeby sie zdrzemnął w wózku. A w domu No nie idzie ;/ nie wiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie miałam jak odpisać i zleciało prawie 10 stron:D
Popełniłam klasyczny blad przy alergiach- podałam w sobotę morele, w niedzielę gruszke(miała zaparcia i chciałam ruszyc) i we wtorek była krew i wysypka, a ja nie wiem po czym[emoji85] byłyśmy u Gastroenterolog, mamy odstawić te owoce, podać królika indyka jagniecine potem cukinię i znów możemy owoce np sliwke i spróbować z gruszką znów bo gruszki rzadko alergizuja. Robili nam badanie krwi w kier alergii na mleko i ryz, wyniki jutro. I usg brzuszka z którego wynikło tylko że Agatka ma mnóstwo gazow.
Zdarzyło się Agatce podnieść brzuch więc zaczyna kumac co dalej:D
A z jedzeniem dramat, przestała otwierać buzię do łyżeczki:/ zamiast coraz więcej to coraz mniej probuje..
Do żłobka idziemy się dziś zapisać, u nas chyba 600zl już nie pamiętam. Nawet o tym nie myślę bo mi się chce płakać że z nią nie będę cały dzień:D
Dziś mąż ma wolne więc ja mam dentysta gina brwi a potem jedziemy wykupić wakacje [emoji7]
Łóżeczko mamy na środkowym poziomie bo szarpala karuzele.

Zdrówka dla chorujących!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Beatka ja tak zageszczam troche, ze w sumie wychodzi jak y jadla jedna gesta kaszke w ciagu dnia;)

Ola W dzieci to nie roboty i ciezko bedzie ustawiac drzemki tak jak Ty chcesz. Czasem daje sie to troche regulowac podaniem smoczka jak dzieci sa smoczkowe.

Pumelova kurcze, biedna Agatka z ta alergia, trzymam mocno kciuki za wyniki.
Gdzie jedziecie na wakacje? Ja dalej nie moge sie jeszcze zdecydowac gdzie..

Integral, co do problemu z brzuchem. Sprawdziłaś czy nie masz rozejścia mięśnia prostego? To najważniejsza kwestia. Ja bym na wszelki wypadek standardowych brzuszków nie robiła, rób tylko ćwiczenia na skośne mięśnie brzucha. Ćwiczenia znajdziesz w necie. Poza tym to rób cardio, tzn np bieganie, orbitrek, rowerek, idź na basen. Tak minimum 30-40 min. Takie ćwiczenia poprawiają ogólny stan ciała. Ujędrniją. A jak nie masz możliwości to alternatywą są zestawy ćwiczeń, np chodakowskiej, czy te co Chybra poleca. Ćwicz co 2 dzień, ale tak porządnie, trzeba się pocić ;) i podstawa to dieta. Brzuch robi się w kuchni. Ja go nie ćwicze w ogóle, ćwiczę inne partie ciała + aeroby + dieta. Jeśli brzuch boli cie tyle dni, to albo naderwalaś sobie mięsień i trzeba to przeczekać, albo masz problem z rozejściem. Sprawdziłaś sobie? Generalnie najlepiej jakbyś poszła na siłownię, bo ćwiczenia siłowe jednak są najlepsze, ale nie wiem czy masz możliwość [emoji6]

U nas dziś 2 pobudki, tzn w sumie to 3, ale jadł 2 razy :) do tego rano jak go wzięłam do łóżka to przesikał pieluche w efekcie czego zasikał nam łóżko...... [emoji23]

Ola, ja po spacerze jak zaśnie w wózku, to wstawiam go do sypialni, otwieram okno i śpi w wózku normalnie ubrany. Mój potrafi tak przespać 2h ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola chcieliśmy wyspy kanaryjskie, ale w koncu poszliśmy na skroty, żeby było jak najbliżej a ciepło- rodos. Najbliżej samolotem, z lotniska 15 km. To i tak pewnie będą stresujące wakacje[emoji23] więc nie chcieliśmy sobie dokladac. O ile ta oferta jeszcze będzie w biurze w maju się wybieramy:)

Agatka miała dziś w sumie 2 pobudki! Ale nie śpi od 6. Nie cieszę się, bo takie noce zdarzają się raz na miesiac[emoji23] a wczorajszy dzień ja wykończył, 4h w przychodni a potem fizjo[emoji23]

Ooo pumelova, my też planujemy Rodos. Albo krete. Chcieliśmy gdzieś dalej, ale boję się poza Europe lecieć z dzieckiem. ;) Ja bylam na Rodos z 10lat temu, jeszcze z rodzicami, to była masa rodzin z małymi dziećmi. ;)

Ooo pumelova, my też planujemy Rodos. Albo krete. Chcieliśmy gdzieś dalej, ale boję się poza Europe lecieć z dzieckiem. ;) Ja bylam na Rodos z 10lat temu, jeszcze z rodzicami, to była masa rodzin z małymi dziećmi. ;)

A kiedy? Może się spotkamy [emoji23] ja byłam tylko na krecie. Super hotel znaleźliśmy na krecie ale 100km od lotniska z dzieckiem na kolanach to nie dla mnie:D

A kiedy? Może się spotkamy [emoji23] ja byłam tylko na krecie. Super hotel znaleźliśmy na krecie ale 100km od lotniska z dzieckiem na kolanach to nie dla mnie:D

Pumelova podzielisz sie nazwa hotelu tego z krety i rodos?
Ja szukalam na majorce, ale nie ma idealnych hoteli dla nas w normalnych cenach niestety:) dlatego chyba cos z wysp greckich poszukam.

Beatka ja podaję ten naturalny z naturalnym skladem. Mój plan dnia:
8:39-9 mleko+ kaszka manna 2 łyżki 210ml
12-12;30 zupka ( wczoraj i dzis pomidorowa z ryżem)
15 mleko 180ml
17-18 dostaje albo serek,jogurt albo gotowanego ziemniaczka i galke z indyka specjalnie dla niej robione. Je sama. Taki podwieczorek blw. Jak zje to zje a jak nie to nie.
20:00 210 mleko z kaszka
Między czasie dostaje banana, chrupek albo cos innego tak do pociumkania..

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To nas godziny są ruchome + 1 :
7 cycus i śpi jeszcze godzinkę
9 Kaszka z owocem, jogurt
11 cycus bo drzemka
13 obiadek i na spacer
16 cycus
18 kolacja, Kaszka, owocki, jogurcik
21 cycus do snu
W nocy 1 lub 2 jak wszystko dobrze, jak coś boli to częściej :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry