reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

O widzę że już wczasami żyjecie. Fajnie...
Ja też się cieszę na wczasy, jednak my bliżej do Chorwacji i jedziemy samochodem.
U nas noce dalej kiepskie, w dzień nie źle, ząbków górnych dalej nie widać.
Pory jedzonka mamy różne, bo raz z cycusia wypije, a raz ciumknie i za pół godz znów chce. Tylko obiadek i kaszka z owockiem o stałych porach. Czasem jeszcze jakiś owoc w trakcie dnia dostanie. No i z czego się cieszę najbardziej, wczoraj pierwszy raz Majka wypiła 30ml.herbatki z butelki❤

MeryH piątka;)

Pumelova biedna Agatka, daj znać jakie wyniki.

Zdróweczka chorym mamusiom i dzieciaczkom.

My narazie żłobka nie szukamy. Posiedzę z Majką jeszcze chociaż rok. I tak muszę dopiero szukać pracy, więc tym bardziej mi się nie spieszy. A jak coś się trafi wcześniej, to teściowa w domu siedzi i chętnie się zajmie.
Majka wzywa
Cdn.

reklama
Pola Majorka super :)
Napisze nazwy jak będę w domu, bo siedzę u gina a na kartkach mam w domu oferty. Ten nasz nie jest idealny ale wystarczajacy.
U nas cenowo to szukaliśmy do 3tys za osobę za tydzień więc nie wiem czy Tobie pasuje.

Aniek Kiedy się wybieracie do chorwacji?

Nasz plan zywieniowy:
6 cyc
8 cyc
10 cyc
12 cyc
14-15 cyc z drzemka
17 cyc
18 warzywo
18:30 cyc
20-21 cyc
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A w nocy na żądanie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova jakim cudem ty masz czas dla siebie!? Co dzwie godziny karmienie!! Wow podziwiam Cie kobieto!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova jestem pod wrażeniem :) ja bym chyba nie dała rady tyle karmić. W sumie to sama nie wiem, bo mi się po dwóch miesiącach pokarm skończył. Wtedy już byłam wykończona, więc tak przez ponad 6 miesięcy, podziwiam :)

Pola, złe zrozumiałaś. Nie chodzi o ustawianie drzemki pode mnie. Zdaje sobie sprWe, ze z dnia na dzien moze Np z 2h aktywności zrobic mu sie 3. Chodzi o to, ze wczoraj widac było, ze jest zmęczony, ledwo stał, oczy mu sie zamykały, a mimo to nie był w stanie usnąć. I nie spał 7 godzin, co jak na takiego malucha to zdecydowanie za długo.

I tak jak napisałam - odłożony złe, na rękach jeszcze gorzej. Żadne smoczki itp. I o ile nie śpi prxez 4 godizny i potem najwyzej sie namecze usypiająca go, o tyle niespanie przez 7 godzin, to za duzo. Moim zdaniem. A na pewno dla mojego dziecka, ktore jest duzo bardziej ruchliwe i aktywne niz większość dzieci w jego wieku. Stad jeszcze kilka dni tenu 2 godziny aktywności i zasypiał od razu.

Linoone popieram w kwestii rozejścia mięśnia. W ogole klasyczne brzuszki sa bez sensu :) tzn jesli chce sie miec je widoczne, to ok. Ale jesli chce sie miec po prosru płaski brzuch to duzo lepiej ćwiczyć moesnie poprzeczne i skośne. One ładnie modelują. Mięśnie proste powodują tylko, ze jak juz sie zgubi tłuszcz to widac kaloryfer.

My mamy wykladzine, wiec nie wjadę zabłoconym wózkiem do jego pokoju :) do nas tez nie bardzo, Takze musze rozbierać. Przynajmniej rozpinać :/

Dziewczyny głupie pytanie, ale ja nie dodawałam mu nigdy kaszki do mleka ;)
Jak wy oddajecie kaszkę i jaka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Limoone czuje sie jak dziecko we mgle.... Mam chęci i zapał tylko mie eiem jak to ugryźć. Djete już calkowicie zmienilam dla calej rodziny. Nie jemy smażonego. Schabowe czy mielone jadlam ostatnio w ciąży :p . wszystko gotowane lub pieczone. Nie kupuje gotowego jedzenia. Wszystkie produkty powymienialam. Zamiast ryżu bialego jest brazowy. Pełnoziarniste pieczywo malarony. Dużo owoców i warzyw. Czasem sa male odstepstwa jak np placuszki z cukinni. Nie wiem spróbuję tak jak ty piszesz co dwa dni ostry trening... Zobaczymy.
Też bym sobie wyjechala do ciepełka...

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, u mnie podobny plan, co 2-3h cyc, do tego ok 10 kaszka i ok 18 coś, np. warzywo, mięsko albo makaron, w zależności co my jemy. Ogólnie jak coś jem, to mu daję zawsze kawałek ;)
Planujemy jechać pod koniec maja :)

Ola, ja to bym położyła jakąś folie i wjechała wózkiem. Jeśli chodzi o sen to zrobię wszystko żeby dużo spał :p

Pumelova to napisz nazwy, takie ceny ok, my chcemy jechac na poczatku czerwca, z krk jest malo wylotow (do grecji wlasnie jeszcze cos jest, ale np majorka to z katowic), ogolnie szukam, szukam i nie moge sie zdecydowac:)
Wow! Podziwiam Cie z tymi karmieniami!

Ola W jak smoczek nie dal rady to chyba nic nie da:) ciezko masz, Twoj synus to zywe sreberko:)
Ja robie w butelce mleko, mieszam a potem dosypuje troszke (na oko ok 1-2 lyzeczki) kaszki - np owsianka bobowita, kleik kukurydziany, ryzowy nestle - u mnie chodzi o zageszczenie zwiazane z ulewaniem, normalnie pewnie dawalabym mleko + 1x dziennie kaszka gesta (np mlecznoowocowa zgodnie z instrukcja na opakowaniu) lyzeczka

Aniek Choreacja tez super! Tylko my nie chcemy autem. Super ze Majcia wypila herbatke!

Ostatnia edycja:
Integral gdy ja miałam15 kg na plusie to zawzięłam się i zaczęłam od Chody ( wiem, że nie wszyscy ją lubią, ale ogólnie chodzi mi o takie mocno wypacające ćw) 3 x w tyg i to mnie wysmukliło. Diety jakoś szczególnie nie zmieniłam oprócz zmniejszenia porcji i nie jedzenia wieczorami. Więc jeżeli chodzi o zrzucenie wagi no to chyba tak lepiej do tego podejść. To co ja teraz robię to rzeźba , dlatego mi wystarczy to 15 min dziennie tylko.

reklama
Pumelova - też zaczynam z małym dietę eliminacyjną. Nie wiem po czym ma czerwone i suche policzki.

U nas plan dnia:
8.00 - pobudka i cyc
10.30-11.00 - kaszka manna z mlekiem mm
Po tym drzemka
13.00-13.30 - zupka z 3 warzyw, mieska i tłuszczu (oliwa z oliwek lub olej rzepakowy)
15.00 - cyc i drzemka
18.00 - owsianka z owocem
20.00 - cyc
21.00-21.30 - dwa cyce do spania nocnego
2- 3.00 - pierwsza pobudka na karmienie
5.00 - druga pobudka na karmienie, ale coraz rzadziej

I czytaj od początku:)

Do góry