reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

O widzę że już wczasami żyjecie. Fajnie...
Ja też się cieszę na wczasy, jednak my bliżej do Chorwacji i jedziemy samochodem.
U nas noce dalej kiepskie, w dzień nie źle, ząbków górnych dalej nie widać.
Pory jedzonka mamy różne, bo raz z cycusia wypije, a raz ciumknie i za pół godz znów chce. Tylko obiadek i kaszka z owockiem o stałych porach. Czasem jeszcze jakiś owoc w trakcie dnia dostanie. No i z czego się cieszę najbardziej, wczoraj pierwszy raz Majka wypiła 30ml.herbatki z butelki❤

MeryH piątka;)

Pumelova biedna Agatka, daj znać jakie wyniki.

Zdróweczka chorym mamusiom i dzieciaczkom.

My narazie żłobka nie szukamy. Posiedzę z Majką jeszcze chociaż rok. I tak muszę dopiero szukać pracy, więc tym bardziej mi się nie spieszy. A jak coś się trafi wcześniej, to teściowa w domu siedzi i chętnie się zajmie.
Majka wzywa
Cdn.

reklama
Pola Majorka super :)
Napisze nazwy jak będę w domu, bo siedzę u gina a na kartkach mam w domu oferty. Ten nasz nie jest idealny ale wystarczajacy.
U nas cenowo to szukaliśmy do 3tys za osobę za tydzień więc nie wiem czy Tobie pasuje.

Aniek Kiedy się wybieracie do chorwacji?

Nasz plan zywieniowy:
6 cyc
8 cyc
10 cyc
12 cyc
14-15 cyc z drzemka
17 cyc
18 warzywo
18:30 cyc
20-21 cyc
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A w nocy na żądanie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova jakim cudem ty masz czas dla siebie!? Co dzwie godziny karmienie!! Wow podziwiam Cie kobieto!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova jestem pod wrażeniem :) ja bym chyba nie dała rady tyle karmić. W sumie to sama nie wiem, bo mi się po dwóch miesiącach pokarm skończył. Wtedy już byłam wykończona, więc tak przez ponad 6 miesięcy, podziwiam :)

Pola, złe zrozumiałaś. Nie chodzi o ustawianie drzemki pode mnie. Zdaje sobie sprWe, ze z dnia na dzien moze Np z 2h aktywności zrobic mu sie 3. Chodzi o to, ze wczoraj widac było, ze jest zmęczony, ledwo stał, oczy mu sie zamykały, a mimo to nie był w stanie usnąć. I nie spał 7 godzin, co jak na takiego malucha to zdecydowanie za długo.

I tak jak napisałam - odłożony złe, na rękach jeszcze gorzej. Żadne smoczki itp. I o ile nie śpi prxez 4 godizny i potem najwyzej sie namecze usypiająca go, o tyle niespanie przez 7 godzin, to za duzo. Moim zdaniem. A na pewno dla mojego dziecka, ktore jest duzo bardziej ruchliwe i aktywne niz większość dzieci w jego wieku. Stad jeszcze kilka dni tenu 2 godziny aktywności i zasypiał od razu.

Linoone popieram w kwestii rozejścia mięśnia. W ogole klasyczne brzuszki sa bez sensu :) tzn jesli chce sie miec je widoczne, to ok. Ale jesli chce sie miec po prosru płaski brzuch to duzo lepiej ćwiczyć moesnie poprzeczne i skośne. One ładnie modelują. Mięśnie proste powodują tylko, ze jak juz sie zgubi tłuszcz to widac kaloryfer.

My mamy wykladzine, wiec nie wjadę zabłoconym wózkiem do jego pokoju :) do nas tez nie bardzo, Takze musze rozbierać. Przynajmniej rozpinać :/

Dziewczyny głupie pytanie, ale ja nie dodawałam mu nigdy kaszki do mleka ;)
Jak wy oddajecie kaszkę i jaka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Limoone czuje sie jak dziecko we mgle.... Mam chęci i zapał tylko mie eiem jak to ugryźć. Djete już calkowicie zmienilam dla calej rodziny. Nie jemy smażonego. Schabowe czy mielone jadlam ostatnio w ciąży :p . wszystko gotowane lub pieczone. Nie kupuje gotowego jedzenia. Wszystkie produkty powymienialam. Zamiast ryżu bialego jest brazowy. Pełnoziarniste pieczywo malarony. Dużo owoców i warzyw. Czasem sa male odstepstwa jak np placuszki z cukinni. Nie wiem spróbuję tak jak ty piszesz co dwa dni ostry trening... Zobaczymy.
Też bym sobie wyjechala do ciepełka...

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, u mnie podobny plan, co 2-3h cyc, do tego ok 10 kaszka i ok 18 coś, np. warzywo, mięsko albo makaron, w zależności co my jemy. Ogólnie jak coś jem, to mu daję zawsze kawałek ;)
Planujemy jechać pod koniec maja :)

Ola, ja to bym położyła jakąś folie i wjechała wózkiem. Jeśli chodzi o sen to zrobię wszystko żeby dużo spał :p

Pumelova to napisz nazwy, takie ceny ok, my chcemy jechac na poczatku czerwca, z krk jest malo wylotow (do grecji wlasnie jeszcze cos jest, ale np majorka to z katowic), ogolnie szukam, szukam i nie moge sie zdecydowac:)
Wow! Podziwiam Cie z tymi karmieniami!

Ola W jak smoczek nie dal rady to chyba nic nie da:) ciezko masz, Twoj synus to zywe sreberko:)
Ja robie w butelce mleko, mieszam a potem dosypuje troszke (na oko ok 1-2 lyzeczki) kaszki - np owsianka bobowita, kleik kukurydziany, ryzowy nestle - u mnie chodzi o zageszczenie zwiazane z ulewaniem, normalnie pewnie dawalabym mleko + 1x dziennie kaszka gesta (np mlecznoowocowa zgodnie z instrukcja na opakowaniu) lyzeczka

Aniek Choreacja tez super! Tylko my nie chcemy autem. Super ze Majcia wypila herbatke!

Ostatnia edycja:
Integral gdy ja miałam15 kg na plusie to zawzięłam się i zaczęłam od Chody ( wiem, że nie wszyscy ją lubią, ale ogólnie chodzi mi o takie mocno wypacające ćw) 3 x w tyg i to mnie wysmukliło. Diety jakoś szczególnie nie zmieniłam oprócz zmniejszenia porcji i nie jedzenia wieczorami. Więc jeżeli chodzi o zrzucenie wagi no to chyba tak lepiej do tego podejść. To co ja teraz robię to rzeźba , dlatego mi wystarczy to 15 min dziennie tylko.

reklama
Pumelova - też zaczynam z małym dietę eliminacyjną. Nie wiem po czym ma czerwone i suche policzki.

U nas plan dnia:
8.00 - pobudka i cyc
10.30-11.00 - kaszka manna z mlekiem mm
Po tym drzemka
13.00-13.30 - zupka z 3 warzyw, mieska i tłuszczu (oliwa z oliwek lub olej rzepakowy)
15.00 - cyc i drzemka
18.00 - owsianka z owocem
20.00 - cyc
21.00-21.30 - dwa cyce do spania nocnego
2- 3.00 - pierwsza pobudka na karmienie
5.00 - druga pobudka na karmienie, ale coraz rzadziej

I czytaj od początku:)

Do góry