reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka tylko jak biorę Ige to ona je tak jakby nie jadła z 3h a jadła godzinę temu..

Linoone powodzenia :) no to dzisiaj spróbuje z wodą bo u nas smoczka nie ma. wizja stania przy lozeczku nawet 40min nie jest zachęcająca bo wiem jaki będzie wrzask ale może dam radę ;) chyba, że ona naprawdę jest głodna ? Chociaż czytalam, że w tym wieku juz całą noc może spać bez jedzenia...
My na spacer po 13 pojdziemy na razie pocwicze :)

reklama
Ewella no to ciezko moze w dzien ja bardziej dokarm.Moja lepiej spi jak w dzien wiecej zje.Jak znow mniej zje to wlasnie ciagnie cos z cyca.A wvzoraj jadla konkretnie co 3h w dzien i glodna w nocy nie byla.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Joannaa ja mam ciągle łóżeczko na samej górze, bo moja Zuzia jest mało ruchliwa. Póki co zaczęła się obracac na brzuszku o prawie 180 stopni. Do wstawania jest daaaleko. Ale jak Twoje dziecko jest bardziej ruchliwe to ja bym opuściła na środkowy, o ile masz 3 poziomy. Na ten dolny to dopiero jak zacznie stać.

Kurcze dziewczyny noc masakra. Co usnal z trudem to się budził. Od 4 do 5. 30śpiewał. Za to wstalismy o 10. Cis mu ewidentnie było. Ja Grzesia biorę do nas i jak chce to daje cyca. Wiem, że nie robi tego specjalnie, bo jak wszystko jest ok to śpi 8 godzin (np ostatnie 3 noce). Podejrzewam zęby znowu. Na górze nic nie widzę ale dół chyba czerwony.
Wszystkim niedospanym współczuję i życzę całych przespanych nocek w końcu.
Kurcze co to za sezon, wszyscy smarkaja, kaszla . Zdrówka wszystkim potrzebującym.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też w nocy jadł jakby faktycznie był głodny. A jadł co godzinę... a w dzień je co 3-4h. Wg tego co czytałam, to dziecko często budzi się z przyzwyczajenia, a nie z głodu.

Ja mam łóżeczko na środkowym poziomie. Opuścimy na dół jak zacznie wstawać.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ja też zostaję w domu aczkolwiek myślę jakby tu przykombinować trochę kasy, w kwietniu macierzyński się skończy i będzie gorzej.Mój R też nawet ok zarobi i spokojnie nam to starcza na opłaty, życie i jakieś przyjemności ale nic a nic z tego już nie odłożymy a tak myślimy żeby za 4lata kupić tu jakieś mieszkanko i osiąść w jednym miejscu a nie non stop na wynajmie, no i Emilka też będzie potrzebować swojego pokoiku.
Misia moja uwielbia metki i wszelkie sznurki, wstążeczki które teraz są przy maskotkach.

Madzik najpierw spróbuj się dowiedzieć o co chodzi z tym przedszkolem, na pewno jest jakiś problem i dlatego tak reaguje.

U nas dziewczyny wczoraj był koszmar, znów wpadłam w jakąś histerię bo ta ryczała cały dzień, ani dotknąć jej nie mogłam bo mnie odpychała, myślałam że jestem najgorszą matką na świecie:( w dodatku było chyba z 10 kup które zaczęły ją odparzać i to ją bolało ehh na szczęście noc ok ale dałam paracetamol.

Bab moja też już non stop przewraca się na brzuch i też zaczyna nóżki podginać.

Ewella moja jak widzi w nocy butle to aż wrzeszczy, a jak je to jakby z tydzień nie jadła.Tylko że mm jest inaczej bo my mamy karmienie przed spaniem czyli 20, 20.30 a później o 2 i nad ranem koło 6 także nie jest źle.

Misia pewnie zęby, jak u większości hihi

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Filip jest straaaasznie ruchliwy. Już ma od 2 miesięcy na środku łóżko. I właśnie ciąga się za szczebelki jak siedzi i tak pupą skacze.

Dziewczyny którym dobrze idzie rozszerzanie diety-jaki macie plan posiłków wraz z mleczkiem?

Dziewczyny którym dobrze idzie rozszerzanie diety-jaki macie plan posiłków wraz z mleczkiem?

7 cycus
9 kaszka
12 zupka
13:30 cycus
15 owoc/ jogurt/ biszkopt/ chrupek kukurydziany zależy od humoru
18 kaszka
20 cycuś na dobranoc
Potem jeszcze zwykłe koło 23 i 4 pobudka na cycusia

reklama

7 mleko
10 jajko/jogurt/ bułeczka z szynką drobiową
11 mleko (do drzemki potrzebuje się napić jakieś 80-100ml)
14 obiad
16 deserek
19 mleko
23 mleko

Do góry