reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Beatka bab. Wiecie jak się kiedyś bawiło "w taczke"? Tyle że tutaj prawa rączka pomiędzy nogi i trzymamy dłonią klatkę/brzuszek, druga dłonią asekurujemy od boku(wkładamy rękę między biodro a reke i trzymamy na tamtej dłoni. I rączki malucha mają stać na podłodze. I czujesz czy on się utrzymuje czy nie

Aha ja polecam Bułgaria, carevo (tsarevo) my tak jedziemy na wakacje. A i kreta super, jak miałam naście lat a siostra 6 to byliśmy i dobrze wspominam te wakacje.
A mąż na rocznicę wymyślił sobie wyjazd w góry. Super ze pomyślał o wyjeździe, tylko szkoda że ja gór nie lubię, nie poucze się jeździć na niczym bo ktoś musi zostać z Arturem a mąż bierze deskę snowboardowa. Więc tak naprawdę to jest wyjazd dla niego a ja będę z Arturem chodzić na spacery w obcym miejscu. Mam mieszane uczucia. Zrezygnowalabym ale już wszystko opłacone i się ostatnio dopiero dowiedziałam.

reklama
Pola narazie patrze Bułgaria, Chorwacja, Majorka i z greckich wysp Kreta. Zaraz obadam ten hotel co pisałaś . My dodatkowo chcemy jechać z siostrą moja i z jej dziećmi , wiec trzeba spróbować wszystkim dogodzić
Aha a wynalazlas moze cos fajnego na Majorce albo Krecie? Jak tak to podziel sie prosze;) ten hotel w bylgarii jest fajny pod katem dzieciaczkow wlasnie, wszedzie blisko i jedt masa atrakcji dla dzieciakow w roznym wieku+ polski mini-klub. A dla nas bylo przede wszystkim wazne zeby bylo z dala od zgielku miast i miasteczek, ale w rozsadnej odleglosci - i tam mozna plaza dojsc do muasteczka lub busem.
Powinni mi chyba placic za reklame;)

Też chętnie poczytam jakie hotele polecacie my tez juz planujemy wakacje :) ale my chcemy wczesniej jakoś kwiecień maj najpóźniej czerwiec ;)
A na weekend majowy chciała bym Ige zabrać tutaj nad morze, może się uda ;)
Pumelova może jedziemy razem? :D we 4 a mężów zostawimy nie musi być weekend majowy ten długi ;)

Wszystkiego dobrego dla wszystkich półroczniaków! <3

Ewella no właśnie dosyć często zostawiam mamie Agatke, miała teraz dłuższe L4 to zostawała z małą i zawsze kończyło się noszeniem bo płacze. Mam nadzieję że to minie :/ jak jesteśmy obie tzn ja i moja mama to się z nią bawi itd ale wystarczy że się stracę i koniec.
jaki koncert?
daj znać czy jest coś fajnego na giełdzie kwiatowej :)
jak po szczepieniu? o juz widze ze dobrze. super waga :)))
szkoda że mamy tak daleko, ale spotkania raz w miesiącu to i tak dobry wynik :D
o kurcze to jest myśl! jak skończymy vojte to się mogę gdzieś skoczyć chętnie z Tobą i dziewczynami. tylko muszę zaoszczędzić :D długi majowy weekend odpada bo mamy wesele. w maju planjemy urlop więc maj/czerwiec. i nasze polskie morze byłoby idealne! jade, jade! o boże już się cieszę!!!

napolka moja ulewała masakrycznie ale wydaje mi się że to też na tle alergicznym bo teraz nie ulewa. ale też dojrzała już trochę, a najwięcej ulewała w 4-5 miesiącu więc może po prostu mija. trudno stwierdzić.
o, wiesz że jestem zwolenniczką vojty. zobaczysz jak szybko zdziała cuda. u nas już większość drogi za nami bo ćwiczyć mamy do spionizowania. sąsiedzi chodzili ze swoimi dziećmi do fizjo do 7 roku zycia inną metodą, więc już wolę naszego vojtę. przywykłam do tego :)

bab moja tez się pręży czasem jak siedzi w foteliku albo bujaczku. nasz fizjo nam ją kazał wtedy po prostu stamtąd :D. moja też podnosi pupcię :) fizjo powiedział że nie umie sobie jeszcze skoordynować rąk i nóg żeby stanąć w klęku ale to początek:)
no pewnie, jeszcze czas, moja jest jest miesiąc starsza a nie klęka! i ja się nic a nic nie martwię.

Pola super że udało się wam pójść do teatru :) super waga! pozazdrościć :) ale chyba wolę mniej do noszenia :D
byłam na majorce, bardzo polecam :) super wyspa! hotel fajny ale my byliśmuy bez dzieci więc nie wiem czy spasuje. przy plaży. miejscowość Paguera, blisko Pallma de Mallorca (w Pallmie jest świetne 'zoo'!) ale nie zwracałam uwagi na atrakcje dla dzieci w samym hotelu więc nie polecam. był bar i plaża, wtedy mi to wystarczało :D
na Krecie byłam ale w hotelu pod taką górkę że z dziecmi na pewno bym nie jechała xD

Karuzela ja jak pije wodę w szklance to za każdym razem wyciąga po nią łapki bo jej parę razy dałam ze szklanki :D

Ola W no co, pół roku to dobry powód żeby nie spać :D

Katja my nadal w gondoli puki się mieścimy
dziś kupiłam smoka 6-18 z lovi :)

aga km właśnie obawiam się że będę się musiała mocno pilnować przy młodej żeby nic nie mówić o nikim :D:D dobra jest ta wasza :D
fajna ta tabelka! dzięki!

kasia831 no właśnie moja mama powiedziała że jak przychodzę to agatka się tak cudnie rozpromienia <3

chybra widzę podobny staż :D extra waga!

aniek teraz przybieranie mocno zwalnia. ciekawe ile Agatka będzie miała :/ miała 6720 na niecałe 6 miesięcy więc podobnie do was.
kojec rozłożony, wszystkie zabawki w nim i trochę miejsca dla Agatki :D stoi w kuchni to przynajmniej mogę sobie tam na luzie coś porobić.

aha83 jejku pospałaś coś lepiej? też się obawiam żłobka ale nie znam w moim otoczeniu osoby która nie byłaby zadowolona więc nawet nie biorę pod uwagę innego rozwiązania, nie chciałabym niani. tylko chorób się obawiam.
cudownie że już pełza miki!
też chętnie poznam fajną miejscówkę. mieliśmy jechać w marcu na wakacje ale nigdzie w europie nie jest ciepło (25+) więc przekładamy na maj

ola W tez dawałam pneumo refundowane:p wykosztowałam się przy 6w1 i rota:/ u nas mówili że zaczerwienienie może być i mam altacetem w żelu smarować.

emol oczywiscie, stabilizacja najwazniejsza. daje poczucie bezpieczenstwa. dlatego my, mimo 12 lat razem dopiero teraz mamy bąbla bo czekaliśmy na fajny finansowy stan :)
bez przesady z tym spowalnianiem, Twoje dziecko gaworzy, uśmiecha się - robi to co dzieci w tym wieku. do siedzenia i klękania jeszcze daleko jeśli chodzi o ramy czasowe.
nie boisz się jak go wozisz w tym wózku w takiej nie leżącej pozycji że on ma cały czas napięte plecki?
kciuki za egzamin
każdy wyjazd fajny!

linoone e, ja się nie mogę doczekać następnego dzidziola :D jedyne co mnie przeraża że mój bąbelek będzie zazdrosny - czytałam o tej zazdrości, a wstępnie chciałam zajść w ciąże jak Agatka będzie miała rok i 3 miesiące.. to miałąby 2 latka jak się urodzi. jakieś porady?
gratuluję zrzucenia wagi! ja o dziwo nadal chudnę, teraz nie jem nabiału a resztę wcinam aż mi się uszy trzęsą - chyba mi służy taka dieta.
wow extra, fajną masz pracę!:o tzn zawód ;))

abed mam nadzieję ze u nas też będzie jakieś fajne dofinansowanie do żłobka. widziałam że jest ale co roku inaczej więc zobaczymy. mi żeby przytyć 2 kg wystarczy brak diety :D:D:D

te mamy które pisały że zazdrość jest - ona minęła u starszaków?

na dzień babci i dziadka robimy kalendarze. zrobiliśmy taką domową sesję i na każdy miesiąc osobne zdjęcie [np w styczniu w czapce i z białym misiem itp]
tylko musimy ich kupić hm.. 7? Agatka ma 3 pary dziadków (moi rodzice są po rozwodzie) i 3 prababcie i jedną ciocio-babcię której też sprezentujemy.. :D

reklama
Kurde Pumelova byłam pewna E Ty brałaś prevenar 13.... i nie powiem- teoche sie zasugerowałam. No ale nic. Obserwuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry