reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - ejjj no, fajny wypad mężowy obmyslil. Dotlenicie się, a... Z instruktorem można się nawet cenowo dogadać. Tylko kwestia ubrania... Albo znajomi, albo olx, decathlon. Wypożyczalnia to też jest opcja - tam oprócz nart/deski, butów, można się też ubrać od stóp po głowę. Ale mając termin szukałabym czegoś swojego. Więcej wiary w ten wyjazd - może być bossko z korzyścią dla całej Waszej trójki.

Aha, Pola - ja też z chęcią poczytam o tych planach i typach urlopowych. My ze znajomymi nastawilismy się na Włochy albo Chorwacje (na Chorwacji mam już 2 rezerwacje na bookingu).

Pumelova - nic nie poradzę, na ew.zazdrosc..ale pociesze, że szybko ona mija. Im bardziej maluszek robi się komunikatywny tym większe zainteresowanie budzi u starszaka. Przy układzie 4 i 2 lata to już w ogóle bajka - dzieciaki same sobą się zajmują [emoji3]. Także... Przygotowujcie się do tematu [emoji6]. Powodzenia!

Aha - brawa dla Mikołajka [emoji106]. To teraz uwaga na wszystkie kabelki [emoji6][emoji1].
Ta 40-tka to naprawdę dobry pomysł - wystarczy popatrzeć na nasze dziewczyny z forum [emoji4]. Mi się Synus marzy [emoji1][emoji6]. Ale znając nasze możliwości będzie kolejna baba, albo i 2 (sporo roślinnych imion jest do obstawienia).

Linoone - extra takie wyjazdy, praca zespołowa, i w ogóle samo grzebanie w ziemi, następnie laboratoria. Praca marzenie! szkoda, że mało opłacalna.

reklama
Emol jak egzamin ? Jak dziewczyny pisza wymieniaj sie z mezem na stoku. My tak ze starszym robilusmy :) a i termy sa z takim polrocznym juz mozna

Aha juz wakacje ? Zazdroszcze mypewnie nigdzie nie pojedziemy. Chorwacja mi sie marzyla ale Piotrek nie lubi jezdzic.

Pumelova jedzcie pociagiem :)

Ewella to masz idealnie :) do zlobka a jak chora do dziadkow :) wtedy nawet dobrze ze nie beda wychodzic :)

Aha dobrze prawi Emol. Teraz są wyprzedaże to w razie czego nawet kupić jakiś zestaw spodnie z kurtka to nie będzie duża kasa.
Moja deska tez stoi i czeka, ale my w tym roku narty nie, lecimy do Rzymu w lutym [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W to tylko różnica 2 szczepow, mało istotnych, nie martw sie:*

Aga km dzięki za pocieszenie :)) czyli jednak wracamy do tematu L4 ciazowego po powrocie do pracy[emoji23]

Abed od nas to jest 100 godzin pociagiem.. No ze 12 napewno [emoji23] ja miałam ciężko 10 lat temu wytrzymać a co taki bąbel.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha pewnie szybciej się zabije albo co gorsza skompromituje :)

Pumelova niestety spacer na płasko kończył się rykiem. Jest ustawiony na Minimalnym pochyleniu ale pediatra powiedziała ze jak mu tak lepiej to można zostawić. (Lezy jak w bujaczku i chodzimy max 1h bo tyle śpi)

Aga mam nadzieję że to normalnie wypali. Zobaczymy jeszcze ze stokiem jak to ogarniemy, jak coś to pozycze ubrania. (ale i tak byłabym pewnie max 1,5h bo nie lubię zimna :))
Co do rezerwacji oglądam blogi pewnej dziewczyny. Jest tam zwrot 50 zł, zawsze coś.
1515612944-df5136307f0e203f-aaaaaa.jpeg

Abed egzamin bhp. W czerwcu brakowało mi 1 punktami do zdania. Pod koniec marca będą wyniki. Zobaczymy co wyjdzie.

Ostatnia edycja:
Ola W ja dzis szczepilam mloda prevenarem 13 a tez jestem schizakiem szczepieniowym:) bedzie dobrze, to jest bardzo dobra szczepionka, nam ja polecila taka super-pediatra ktora jest baaardzo ostrozna ze szczepieniami (sama szczepila tak wnuczke). Wg mnie to dobry wybor.

Pumelova jak sie nazywal Wasz hotel na majorce?

Aga popieram! Piszmy o wakacjach, moze wiosna szybciej przyjdzie;)

Emol na pewno bedzie fajnie na wyjezdzie! Ja bym chetnie pojezdzila, ale widzisz kontuzja nogi nie pozwala na to:(

Pumelova jechalam nad morze z krakowa ze starsza cora (na zielone pkole) bylam pelna obaw, ale niepotrzebnie, bo jechalo sie 1000×wygodniej niz autem (kombi).

Emol a to spoko:)) myślałam że jest bardziej pochylony i wiesz ciągnie go w dol.

Pola a bagaz? Kurde dziecka i bagażu nie ogarnę bez faceta[emoji23]
Hotel Beverly Playa. Zaraz przy plazy, ma baseny i bar zaraz koło zejścia na plaze. Hotel stary, wystrój (4lata temu) jak w latach 80 ale jedzenie pyszne, Hiszpanie mega pozytywni i świetne animacje (wieczorem, w ciągu dnia nie wiem, bo my tam byliśmy na podróży poslubnej). Ale busem blisko do palmy, stolicy majorki, tam jest co zwiedzać i stamtąd bus do tego zoo to się chyba nazywało coś z aquarium. Całodniowa wycieczka. Innym razem wynajelismy samochód i zwiedziliśmy całą wyspę bo mała jest - cała zachodnia część to są góry więc przejechaliśmy serpentymy żeby dojechać na cypel na północy. Piękne widoki:) A nasz hotel jest na samym poludniu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ogladalam ten hotel tez w zeszlym roku pamietam:) wyglada bardzo fajnie:)
A z bagazem to fakt, mialam 2 torby na kolkach, ale jedna przewiezli mi autem inni rodzice z pkola (to byl wyjazd dzieci + rodzice z pkola).

reklama
Pumelova pendolino z Krakowa 6h i jestes w Sopocie. Nie jezdzi pendolino z Katowic ? Jak jechalam z Szymonem do sanatorium kolo Koszalina to jechalam pendolino do Sopotu i pozniej juz normalnym 8h nam to zajelo. Jechalam z mala walizka, reszte wyslalam kurierem, on mial 3 lata wtedy.

Do góry