reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - ejjj no, fajny wypad mężowy obmyslil. Dotlenicie się, a... Z instruktorem można się nawet cenowo dogadać. Tylko kwestia ubrania... Albo znajomi, albo olx, decathlon. Wypożyczalnia to też jest opcja - tam oprócz nart/deski, butów, można się też ubrać od stóp po głowę. Ale mając termin szukałabym czegoś swojego. Więcej wiary w ten wyjazd - może być bossko z korzyścią dla całej Waszej trójki.

Aha, Pola - ja też z chęcią poczytam o tych planach i typach urlopowych. My ze znajomymi nastawilismy się na Włochy albo Chorwacje (na Chorwacji mam już 2 rezerwacje na bookingu).

Pumelova - nic nie poradzę, na ew.zazdrosc..ale pociesze, że szybko ona mija. Im bardziej maluszek robi się komunikatywny tym większe zainteresowanie budzi u starszaka. Przy układzie 4 i 2 lata to już w ogóle bajka - dzieciaki same sobą się zajmują [emoji3]. Także... Przygotowujcie się do tematu [emoji6]. Powodzenia!

Aha - brawa dla Mikołajka [emoji106]. To teraz uwaga na wszystkie kabelki [emoji6][emoji1].
Ta 40-tka to naprawdę dobry pomysł - wystarczy popatrzeć na nasze dziewczyny z forum [emoji4]. Mi się Synus marzy [emoji1][emoji6]. Ale znając nasze możliwości będzie kolejna baba, albo i 2 (sporo roślinnych imion jest do obstawienia).

Linoone - extra takie wyjazdy, praca zespołowa, i w ogóle samo grzebanie w ziemi, następnie laboratoria. Praca marzenie! szkoda, że mało opłacalna.

reklama
Emol jak egzamin ? Jak dziewczyny pisza wymieniaj sie z mezem na stoku. My tak ze starszym robilusmy :) a i termy sa z takim polrocznym juz mozna

Aha juz wakacje ? Zazdroszcze mypewnie nigdzie nie pojedziemy. Chorwacja mi sie marzyla ale Piotrek nie lubi jezdzic.

Pumelova jedzcie pociagiem :)

Ewella to masz idealnie :) do zlobka a jak chora do dziadkow :) wtedy nawet dobrze ze nie beda wychodzic :)

Aha dobrze prawi Emol. Teraz są wyprzedaże to w razie czego nawet kupić jakiś zestaw spodnie z kurtka to nie będzie duża kasa.
Moja deska tez stoi i czeka, ale my w tym roku narty nie, lecimy do Rzymu w lutym [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W to tylko różnica 2 szczepow, mało istotnych, nie martw sie:*

Aga km dzięki za pocieszenie :)) czyli jednak wracamy do tematu L4 ciazowego po powrocie do pracy[emoji23]

Abed od nas to jest 100 godzin pociagiem.. No ze 12 napewno [emoji23] ja miałam ciężko 10 lat temu wytrzymać a co taki bąbel.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha pewnie szybciej się zabije albo co gorsza skompromituje :)

Pumelova niestety spacer na płasko kończył się rykiem. Jest ustawiony na Minimalnym pochyleniu ale pediatra powiedziała ze jak mu tak lepiej to można zostawić. (Lezy jak w bujaczku i chodzimy max 1h bo tyle śpi)

Aga mam nadzieję że to normalnie wypali. Zobaczymy jeszcze ze stokiem jak to ogarniemy, jak coś to pozycze ubrania. (ale i tak byłabym pewnie max 1,5h bo nie lubię zimna :))
Co do rezerwacji oglądam blogi pewnej dziewczyny. Jest tam zwrot 50 zł, zawsze coś.
1515612944-df5136307f0e203f-aaaaaa.jpeg

Abed egzamin bhp. W czerwcu brakowało mi 1 punktami do zdania. Pod koniec marca będą wyniki. Zobaczymy co wyjdzie.

Ostatnia edycja:
Ola W ja dzis szczepilam mloda prevenarem 13 a tez jestem schizakiem szczepieniowym:) bedzie dobrze, to jest bardzo dobra szczepionka, nam ja polecila taka super-pediatra ktora jest baaardzo ostrozna ze szczepieniami (sama szczepila tak wnuczke). Wg mnie to dobry wybor.

Pumelova jak sie nazywal Wasz hotel na majorce?

Aga popieram! Piszmy o wakacjach, moze wiosna szybciej przyjdzie;)

Emol na pewno bedzie fajnie na wyjezdzie! Ja bym chetnie pojezdzila, ale widzisz kontuzja nogi nie pozwala na to:(

Pumelova jechalam nad morze z krakowa ze starsza cora (na zielone pkole) bylam pelna obaw, ale niepotrzebnie, bo jechalo sie 1000×wygodniej niz autem (kombi).

Emol a to spoko:)) myślałam że jest bardziej pochylony i wiesz ciągnie go w dol.

Pola a bagaz? Kurde dziecka i bagażu nie ogarnę bez faceta[emoji23]
Hotel Beverly Playa. Zaraz przy plazy, ma baseny i bar zaraz koło zejścia na plaze. Hotel stary, wystrój (4lata temu) jak w latach 80 ale jedzenie pyszne, Hiszpanie mega pozytywni i świetne animacje (wieczorem, w ciągu dnia nie wiem, bo my tam byliśmy na podróży poslubnej). Ale busem blisko do palmy, stolicy majorki, tam jest co zwiedzać i stamtąd bus do tego zoo to się chyba nazywało coś z aquarium. Całodniowa wycieczka. Innym razem wynajelismy samochód i zwiedziliśmy całą wyspę bo mała jest - cała zachodnia część to są góry więc przejechaliśmy serpentymy żeby dojechać na cypel na północy. Piękne widoki:) A nasz hotel jest na samym poludniu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ogladalam ten hotel tez w zeszlym roku pamietam:) wyglada bardzo fajnie:)
A z bagazem to fakt, mialam 2 torby na kolkach, ale jedna przewiezli mi autem inni rodzice z pkola (to byl wyjazd dzieci + rodzice z pkola).

reklama
Pumelova pendolino z Krakowa 6h i jestes w Sopocie. Nie jezdzi pendolino z Katowic ? Jak jechalam z Szymonem do sanatorium kolo Koszalina to jechalam pendolino do Sopotu i pozniej juz normalnym 8h nam to zajelo. Jechalam z mala walizka, reszte wyslalam kurierem, on mial 3 lata wtedy.

Do góry