reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone właśnie weszłam na wagę ale chyba zepsuta bo ważę 0kg hehe
Dałam Emili sok marchwiowo jabłkowy-tak się na mnie patrzyła z pytającą miną ale wyduldała wszystko:)
Maziajka masz rację... już mi się zapomniało że przez 3 miechy nie spałam hehe
Emol kochana, nie załamuj się.Jesteś młoda, wszystko przed Tobą:* Mi stuknęło 34, przez to że się zakochałam, wyjechałam i zaszłam w ciążę całkowicie wypadłam z rynku pracy a niby w tym wieku powinnam być już ustabilizowana:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga_k_m - ja kupowałam z tego linku Link do: FOTOKALENDARZ FOTO KALENDARZ MAGNES A4 - KREATOR tanio i dobrej jakości. Podoba mi się efekt końcowy. PS. Wyobrażam sobie minę teściowej He He.

Kasia_831 zawsze myślałam, że to właśnie jak się odbija to się później mniej ulewa… muszę kiedyś też spróbować nie podnosić do odbijania. Też myślałam o tym kalendarzu ze zdjęciami na każdy miesiąc ale trochę drogo cenowo dla mnie, chciałam coś bardziej symbolicznie

Maziajka- to Jagoda sama już je łyżeczką czy Ty ją karmisz?

Aim- drugie dziecko mogłoby być odwrotnością więc może nie było tak źle

Aniek42 – jak po zakupach??

Aha83- jak wstanę do Asi w nocy to też długo usnąć nie mogę. Były takie noce (jeszcze niedawno) że wstawałam do niech ze 6-7 razy to później byłam wrak człowieka, cały dzień na kawie byłam żeby jakoś funkcjonować a ja mam ten problem jeszcze że choćby Niewinem co to w dzień i tak nie mogę usnąć nawet jak padam zez męczenia L u nas słoiczki więc mięsko codziennie. Żółtka jeszcze nie jadła. My mamy kostki sensoryczne też bardzo je lubi

Emol- u nas na kupy nic nie pomaga, wody pije sporo, daje jej śliwki suszone, jabłko bardzo często, próbowałam też sok śliwkowy i malinowy ale nadal kupy to twarde plastelin ki. Pediatra powiedziała że taki jest jej „urok” i żeby się nie martwić póki robi często te kupy ale ja bym wolałą żeby się tak przy tym nie męczyła L

Katja u nas nadal smoczek 0+. Jak zmieniłam na 3m-ce + to się tak krztusiła, że od razu musiałam zmienić na ten mniejszy,

Linoone- ja też mam momenty że chciałabym już od razu drugie, ale my się wstrzymamy ze dwa lata minimum. Chciałabym żeby była przerwa 3 lub 4 lata. Gratulację utraty wagi. U mnie jest odwrotnie. MasakraL chyba ze 2 kg do przodu….

Monti – mi ciotka męża „wywróżyła” z obrączki że będę miała 2 dzieci dziewczynkę najpierw a później chłopca więc zobaczymy może się sprawdzi hehe

Judith- my od dziś zmieniamy mleko. Chciałam przez 3-4 dni sypać 4 łyżeczki mleka początkowego i 1 tego następnego i co kilka dni zwiększać ilość tego następego, ale mam mało już Bebilonu1 i nie opłaca mi się kupować następnego opakowania więc przyspieszyłam akcję zmieniania, już dziś wsypałam 3 łyżeczki bebilon1 i 2 łyżeczki bebilon2. Jak na razie nic się nie dzieje. Pije chętnie tak jak i poprzednio. Zobaczymy za kilka dni. 2 dni już dałam porcję kaszki z glutenem. Krostek niby nie ma ale jej skórę wysuszyło więc nie wiem czy można to łączyć z jakąś alergią na gluten…

Emol- u mnie tak samo kiepsko z pracą. Umowa do 30 czerwca. Nie wiem czy tak od razu znajdę. Tyle że u mnie już studia odeszły a wydawałam na nie mnóstwo kasy. Chciałabym jeszcze tylko kurs zawodowy jakiś zrobić.

Byliśmy dziś u fizjoterapeuty. Ta przynajmniej bardzo konkretna. Najpierw zrobiła porządny wywiad, a później powiedziała nam swoje spostrzeżenia. No więc tak: po pierwsze stwierdziła u Asi „brak szyi” co potwierdza wcześniejsze stwierdzenie o wnm obręczy barkowej, po drugie bardzo słaby brzuszek, po trzecie asymetrie prawostronną, po czwarte podpór brzuszkowy jak u 3 miesięcznego bobasa. Poćwiczyła z nią i nauczyła nas wykonywać 4 ćwiczeń które musimy włączyć do codziennej zabawy. Malutka całą godzinę przepłakała w sumie to mało powiedziane wrzask był niesamowity. Na szczęście Wg fizjo wszystko jest do nadrobienia tylko trzeba duuużo zaangażowania Asi w ćwiczenia. Najgorsze jest to że ona stosuje metodę wojty- mój mąż ogarnia ja dużo gorzej…. No zobaczymy jak to będzie. Za dwa tygodnie kontrola i zmiana ćwiczeń. Zaskoczyło mnie to, że podobno jak prawidłowo będziemy ćwiczyć to powinien minąć problem kupkowy, że to co jest teraz to wina słabego brzuszka. Od jutra postaram się przyłożyć do tych ćwiczeń

Wczoraj zrobiłam smaczne ciasteczka – z porcji 57 sztuk przy moim mężu łasuchu nie zostały nawet okruszki J No to by było na dziś tyle. Przy moim kompie- który się zawiesza właśnie na str bb najpierw napisałam wszystko w Wrodzie bo bałam się że mi skasuje wszystko. Miłej nocy dziewczyny. Oby dzieciaczki grzecznie spały.

Napolka je sama ale metoda blw tzn daje jej do raczki albo sama bierze sobie z tacki jak to mialo miejsce z brokulem.Ogolnie mieszamy po trovmchu blw po trochu ja karmie zalezy co je.
Powodzenia w cwiczeniach na pewno szybko Asia nadgoni.

Abed o tak ja nie raz jak mala niegrzeczna mowie w zartach Jasiowi ze moze ja oddamy to wrzeszczy wtedy ze absolutnie nie.Na zaboj jest w niej zakochany;p albo mowi ze jej zadnemu chlopakowi nie odda.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, znowu mam jakieś 20-30 stron do nadrobienia wiec powolutku sobie czytam co tam u was ale mam pytanie.
Mianowicie Zosia zaczęła się prężyć (wcześniej tak nie miała). Wygina się do tyłu jak trzymam ja w pozycji pół siedzącej a jak kładę ja na brzuchu to podnosi tyłeczek do góry. Oczywiście przy tym płacze i zazwyczaj jest zmęczona ale nie chce zasnąć. Robi tak od 2-3 dni. Czy wasze maluchy też miały / mają coś takiego ? Wiecie czym to może być spowodowane?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, branża archeologiczna.
Też mam co jakiś czas takie stany jak ty, także wiem co czujesz.. ja przerwałam studia parę lat temu i cały czas mam rozkmine czy jednak nie wrócić. Szczególnie że tylko praca do napisania mi została..

Bab, mój tyłek też podnosi do góry będąc na brzuchu. Dzieci tak robią zanim usiądą/staną na czworaka. I też się pręży, u mojego to znaczy że chce zmienić pozycje :o

Mój też sam je rączkami. Tzn na razie bardziej się bawi i ogląda, ale coś tam zjada bo znajduję dowody w kupie. ;)

Napolka, powodzenia z ćwiczeniami :o

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Bab mój miał problem z tym ze chciałam dać mu prowizorke "cycka' i też się trochę wyginal. Teraz go kładę i chwilę leżę koło niego aż się wyciszyć i usypia. Mój nie podnosi Tylka jest trochę cofniety w porównaniu do rówieśników w sprawie rozwoju. Mam nadzieję że zabieg na kanalik lzowy (9.02) spowoduje ze organizm przestanie z nim walczyć i skupi się na rozwoju bo mam nadzieję że to go spowalnia

Emol- Twoj syn rozwija sie w swoim tempie. Mysle, ze za 20 lat to nie bedzie istotne, czy podnosil pupe jak mial 6 miesiecy, czy 7. Moj syn dopiero dzisiaj wykonal probe trakcji, a ma prawie 6 miesiecy. Wczesniej w ogole nie podnosil glowy, a dzisiaj podniosl z latwoscia do siadu. Potrzebowal zrozumiec o co chodzi...

Bab - pupe podnosi do gory.

Antek42 - Moj syn przez 5 tyg przybral tylko 200 g, a przez ostatnie 2 tyg - 380 g. Na piersi dzieci rosna skokowo. Dodatkowo mial infekcje z ktora walczymy 2 miesiace.

Poranna burza ale ja wiem że to nie jego tempo rozwoju. Jak się urodził zawsze wszystko robił 2 tyg wcześniej niż widelki wiekowe pisały. I to się zatrzymało gwałtownie od 2,5-3 miesiąca jak miał. (zaczął mu kanalik się zapachach) i jak rozmawiałam z fizjo to się pytała czy clprzechodzil choroby bo to nienaturalne aby tak gwałtownie przestać się rozwijać.

reklama
Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odniosę do żadnej wypowiedzi teraz, ale na szybko:
Kubus po żadnej szczepionce do tej pory-nawet bcg- nie miał zadnego odczynu.
Wczoraj miał pierwsza dawkę pneumo prevenar 13 i teraz tak: nie miał
Goraczki, spadku apetytu ani nic. Wczoraj wszystlo ok.
Dzis poki co tez wsYstko ok poza takim zaczerwienieniem:
1515572823-1a7c85574e29380b-aaaaaa.jpeg
1515572837-c23aa41901d060ff-aaaaaa.jpeg

Czy to jest ok? Na wszelki wypadek zrobiłam mu teraz okład z sody. Nie wyglada zeby go bolało. Ale czy tak mzoe byc? W ulotce doczytałam sie, ze zaczerwienienie/obrzęk moze byc od 2 do 7cm po dawce przypominającej.
Generalnie chodzi mi o to, ze spodziewałam sie ewentualnego zaczerwienienia wczoraj. A nie dzis ;) stad pytanie czy któraś tak miała/czy to jest ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry