reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone samego porodu (do znieczulenia, bo potem spałam) i cc tez jakos spoko. Bardziej sie boje wlasnie komplikacji, lrwotokow. Bo samo dojście do siebie po cięciu poszło mi szybko i łatwo. No nic. Bedzie co ma byc. Ja tam wierze, ze każdemu jest cos pisane. I jesli ma sie zdarzyć to i tak sie wydarzy. Jak nie w tej to w innej formie. (Mam tu an mysli problemy zdrowotne, a nie dziecko :p )

Aaaa widzisz, myslalam, ze moze blizej mnie ;p

Aim święte słowa.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Katja. dziś byłam na zakupach i zastanawiałam się nad zakupem tych smoczków, ale odpuściłam na razie

Linoone mój robi tak samo, grysie jak mówię nie, to boli to się śmieje, traktuje jak zabawę... wogóle jak krzyczałam kiedyś na starszego to mały zaczął śmieć się w głos :) mój jest rodzeństwem dla starszego :) i mi dwójka wystarczy :)

Ola W. płatne w koncu wziełas ? oby nie było goraczki :) wiesz ale drugi poród po twoich przejsciach bedziesz miec cc, nikt cie nie zmusi do sn. chyba ze sama ciaza moze byc juz zagrozeniem dla ciebie? ja szybciej doszłam po drugiej cc do siebie, bo nie byłam zmęczona naturalnym

ewella90 teraz miałas te gorsza wersje ;) mysle ze jeszcze gorsza trafic sie nie moze ;) ja pierwszego syna miałam duzo spokojniejszego, teraz drania mi sie trafiła ;) sasiadka moja dwóch luz, a ten trzeci jak nasze ;) chyba to taki rocznik ;)

Monti ja sliwke gotuje z jabkiem i rozdrabniam i przecieram przez sitko :) jeszcze morele planuję tak robić. Kupuję nie siarkowane, mam fajne źródło jak byście chiał zamówić to podam, ja zamawaim dla siebie do owsianki

ja dziś byłam z małym na zakupach w galerii :) nawet spoko ;) kupiłam najwięcej dla dzieci :)

Abed płatne pneumo. No poki co jest ok. Bez goraczki, bez marudzenia itp. Zobaczymy pozniej ;)

Ale ja bym wlasnie chciała sn. Mi sie marzy sn. Zreszta cały ten krwotok itd wiąże wlasnie z powikłaniem po oxy, znieczuleniu i cc...
Sama ciaza tez jest większym ryzykiem, ale bardziej pod katem dziecka niz moim. No ale przede wszystkim poród przeraza...

Linoone ja też się tego obawiam ciąża lajt, poród szybki dziecko grzeczniutkie drugie będzie totalnym przeciwieństwem [emoji14]

Chybra ja też ryczę jak głupia jak widzę że coś się dzieje z bobaskiem. Ale sie zmienia..

Abed gdzie kupujesz fajne owocki suszone?

Mamusie półroczniaków na mm! Zmieniacie na dwójki już? Jak tak to jakieś rewolucje? Nowe rzeczy do jedzenia podczas zmiany mleka będziecie podawać?

Chybra unikam takich programów ale wystarczy, że sobie wyobraże, że coś złego dzieje się mojej niuni a rycze jak bóbr.
Linoone ja też już.myślę o drugim bo mi się podobało bycie w ciąży ale mam wewnętrzny konflikt bo czuję potrzebę posiadania drugiego dziecka ale przeraża mnie bycie cały czas samej...
Ewella w uk jest mnóstwo tzw Play groups dla dzieci ale starszych.Byłam też raz na takim.spotkaniu żeby kogoś poznać ale pomimo tego że jestem kontaktowa to ciężko mi z obcokrajowcami znaleźć wspólny język.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone niby powietrze słabe ale i tak wyjść musiałam bo młody by mi nie dał spokoju. Na zdjęciu już zasypial a dopiero co wyszłam na zewnątrz.
Chciałabym rodzeństwo dla młodego i aby dużej różnicy wieku nie bylo ale nie wiem czy podolam studia + dwoje dzieci i do tego mieć normalna pracę aby dzieci utrzymać i mieszkanie (chce pójść na swoje bo jakbym zaszła znowu w ciążę a miałabym jeszcze dłużej wynajmować od tego debila właściciela to chyba w psychoatryku bym wylądowała) :( jak nic różnica będzie jeśli już 5 lat a jak dla mnie to już duża różnica.
Więc pewnie skończy się na jednym aby zapewnić mu normalne warunki bytowe. Nigdy nie rozumiałam rodziców co "produkuja" dzieci i nie mogą im zapewnić dobrego życia, nawet jak nie piją ale ledwo wiążą koniec z końcem (myślą że dzieci tego nie widzą ze nie przelewa się i to na nie nie wplywa)
A co do Leszka to również tak samo mam z Arturem i z porodem (drugie pewnie też byłoby przeciwienstwem) ale tak jak wyżej pisałam w lipcu zostaje bez pieniędzy i nie mam pojęcia jak to ogarne, będę musiała szukać pracy i aby to nie było 1500 zł bo raczej na życie ciężko będzie :/

Judith ja zmieniłam i jest ok, brzuch nie boli :b

Emol, no ja też spacerkiem poszłam na szczepienie, więc trochę się "dotlenił" oczywiście w wózku zasnął, tak jak twój

Też uważam że trzeba mieć ogarnięte życie zanim się zabierze za dzieci..
Dlatego ja najpierw chce zmienić pracę, a raczej do niej pójść, bo teraz to mam swoją firmę ale wolę mieć umowę, bo ten macierzyński to jest kpina. Nie wiem w jakim celu płace zus skoro potem tak to wygląda... także najpierw praca i przeprowadzka, potem druga ciąża. Trochę mi przykro że muszę go wysłać do żłobka, no ale inaczej się nie da..

Chwale się, że od nowego roku udało mi się zrzucić 1.5kg! To oczywiście woda że mnie zeszła, ale i tak poprawia humor. I wreszcie ogarnęłam jedzenie i jem na prawdę zdrowo :o

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ewella ja mojej dalam sok jablkowy i za pol godziny kupsko po pachy;D

Co do dzieci to spokojnie sie zmieni byc moze jeszcze nie ktorym.Ja tez nie chcialam drugiego juz mi tak wygodnie bylo z jedynakiem .Dopiero rok temu po 6 latach nam sie zachcialo drugiego.
Na prawde dziewczyny moj Jasiu tak kocha Jagode nie raz mam az lzy w oczach jak on do niej mowi albo sie opiekuje.
Roezenstwo to najlepsze prezent ktory mozna podarowac swojemu dziecku.

Zreszta zobaczycie jak Wam to wszystko przeleci ....nawet sie nie obejrzycie... zaraz juz beda duze te dzieciaki i zapomnicie o kolkach, nieprzespanych nocach itp.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone a co to za firma jeśli mogę wiedzieć, czym się zajmujesz (jak mowilas na spotkaniu a nie pamiętam to wybacz ale mam dziurawy mozg) fajnie że schudlas ja po świętach przytulania 2,5 i jestem załamana i mam depresyjny nastrój ze jestem do tego gruba, że nie mam normalnej roboty, że chciałabym mieć lepsze życie i aby się o nic nie martfic ale aż zły Cisna się do oczu bo mam wrażenie że nie nadazam i tracę grunt pod nogami :(

reklama
Zamawiałam już dwukrotnie bakalie z Link do: → Sklep ze zdrową żywnością, zdrowe mąki, kasze i bakalie • Sklep Naturalnie Zdrowe - Naturalnie Zdrowe trzeba zamówić więcej żeby sie opłacało, ale jak się przeliczy to się okazuje że wcale nie jest tak drogo.

Co do żłobka to mój starszy poszedł jak miał 1,5 roku, chorował dużo... właściwie to bywał w żołbku przez pierwsze dwa lata :( i to jest poważny minus... płaciłam jakieś śmieszne pieniądze za żłobek bo był z funduszy europejskich, dlatego nie rezygnowałam... ale dla niego to było cudowe :) bardzo się rozwinął :) nawet najlepsza opiekunka nie jest w stanie zapewnić takich atrakcji i doznań :) tylko pierwsze dwa tygodnie był problem zostawieniem :) teraz to jest problem z odebraniem ;) o której bym o niego nie przyjechała to i tak zawsze za wcześnie i on jeszcze nie skończył coś tam ;)

Maziajka ładnie to napisałaś :) mój też strasznie za bratem :) wystarczy że powiem do Piotrka że go wyrzucę jak mi tak daje w kość, to Szymon od razu reaguje :) "możesz bo to mój mały braciszek " :)

Emol w tv śniadaniowej, którą teraz namiętnie oglądam ;) mówili żeby przytyć 2 kg to trzeba jeść ponad miesiąc ponad miarę... po świętach jak widzisz większą wagę to resztki pokarmowe zalegające w jelitach i woda która zatrzymuje się pod wpływem soli której więcej jemy przez święta :) pij dużo i będzie lepiej :) a co do lepszej pracy to chyba po to studujesz żeby mieć lepszą pracę w przyszłości więc głowa do góry :) będzie dobrze :)

Linoone mówisz że słaby macieżyński na własnej firmie? a ja myślałm że to uzależnione od składek jakie się płaci. Po za tym słyszałam o tych wysokich macierzyńskich, jak laska zapłaciła tylko największy zus raz... więc już nie wiem jak to jest... wiem pewnie jak płacisz uczciwie to masz gó...o a jak jesteś nie uczciwy to ci płacą ...

Do góry