reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek aha dzieki !:) no lovi dalo rade. A smoka ma avent. Zmienilyscie juz smoki na 6-12 mscy??
Emol daje rade ta spacerówka !!
Ja tez mam spiworek i kombinezon, pod spod tylko body na dlugi rekawek legginsy i skarpeteczki :)

reklama
Ja też już jeżdżę w spacerówce, ale przodem do kierunku jazdy
Emol, mój gryzie, ale moje cycki. I jeszcze się cieszy jak krzyczę z bólu ;)

W warszawie powietrze do dupy, wczoraj jak szłam to aż w ustach czułam.. fuuuuuuj. Rano byliśmy na szczepieniu, ale już nie wychodzimy bo mimo że słoneczko, to powietrze straszne.

Ja od lipca też oddaje młodego do żłoba. W czerwcu planuje go zaprowadzać na parę godzinek żeby się przyzwyczaił. Mój podobnie jak Iga Ewelli reaguje na dzieci. Piszczy z radości, także mam nadzieję że nie będzie robił większego problemu. Za to ze mną będzie pewnie gorzej, ale muszę poszukać lepszej pracy.

Naprawdę dziewczyny nie planujecie rodzeństwa dla swoich maluchów? Ja już bym chciała drugie ;) jak znajdę lepsza pracę i się przeprowadzimy, to za jakiś rok chcemy się postarać o kolejnego bobaska :o

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone gdzie szczepiłas?
My dzis tez. Pierwsza dawka pneumo. Kur... jakie to jest drogie!!!!

Ale Kuba był mega dzielny [emoji7][emoji7][emoji7]

Ja bym chciała drugie. Ale moj poród... No boje sie kolejnego. I az mbie ściska, bo bardzo bardzo bym chciała drugiego dzidziusia... i straszliwie nie moge odżałować, ze ten poród tak wygladal. Gdybym miała juz jedno dziecko to ok. Trudno. A tak? Pierwsze dziecko i trauma... :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1515506671-6dab65927174a510-aaaaaa.jpeg

R mi właśnie wysłał i pyta się którą pozycje testujemy hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, mam nadzieję że Ci minie ta trauma. Jak nie teraz to za pare lat. Ja przy twoim to miałam lajtowy poród, ale już kilka chwil po zapomniałam o wszystkim i mogłabym znowu rodzić.. baardzo chce mieć drugiego maluszka :o musi być do pary, dwoje dzieci, dwa psy i dwoje nas ;)

Ja chodzę na nfz do przychodni niedaleko mnie, na woli. Mamy bardzo fajnego pediatre więc nawet nie szukałam gdzie indziej. My dziś 5w1, za miesiąc jeszcze żółtaczka i spokój. My braliśmy pneumo darmowe.

Etam nie gadajcie, że to Wasze jedyne dziecko:-pNie ma szans aby któraś mnie do tego przekonała po takim piekle, po którym my zdecydowaliśmy się na drugie hehe. A tak serio to spokojnie. Nikt Was do tego nie zmusza. Za jakiś rok będziecie wiedzieć na pewno czy będzie kolejne czy nie;-) ;)

Byłam z L na kolejnych rehab ehhhh nie mam siły, po raz kolejny L płakał prawie cały czas i w ogóle to przeworzenie dzieci z miejsca na miejsce i pierdzielenie się z nosidłem, no ale nic, zawsze na ten temat marudzę:-pPosiedziałam trochę u rodziców, zjadłam kopytka:laugh2: Moi mają dziś 30 rocznicę ślubu , szampana nam dali, ale na weekendzie dopiero otworzymy:blink:

No na reszcie w domu ciepło.
Jezzzu oglądam program o takich małych dzieciaczkach jak nasze , które są w inkubatorach pod rurkami i mają problemy z jedzeniem czy oddychaniem, wcześniaki. Na prawdę jeszcze nie tak dawno by mnie to nie ruszyło, a teraz ryczę jak głupia:sad:

Emol dzięki spróbuje tą sliwke może lepiej podziala niż jabłko, taką ze sloiczka już jadła sliwke :)

My byłyśmy na spacerze, ale zmarzlam masakra :p

Ola W ja pneumo tez bralam na NFZ :)

Linoone ja mimo, że poród miałam lajtowy to dziecko mi dało w kość od początku... Może jeszcze cos się zmieni za rok,dwa. Zawsze chciałam mieć 3dzieci, bo sama mam 2 rodzeństwa :)
Ja szukam jakiś spotkań w mieście żeby było więcej dzieci żeby iga miała częstszy kontakt :) albo będę częściej namawiać dziewczyny z BB na spotkania ;)

Ja miałam w miarę lekki poród, lekko przeszłam ciążę, teraz mam w miarę grzeczny dziecko, więc pewnie przy drugim będzie totalnie na odwrót

Chybra, ja ciągle rycze. Na reklamach, filmach, a na programach o bobaskach to już w ogóle. Myślałam że mi przejdzie, ale jest coraz gorzej :p

Ewella, ja szukam jakiś zajęć, ale dla takich maluchów to ciężko coś znaleźć.. bo znajomych z małymi dziećmi raczej nie mamy, więc młody okazjonalnie widzi inne dzieci

reklama
Zuza słoiczek taki mam w domu na wszelki wypadek. Byłam ciekawa jak prawdziwą śliwkę dziewczyny obrabiają [emoji1]
Linoone ja też chce już drugie, ale zdrowy rozsądek narazie bierze górę i jeszcze chwilę poczekamy [emoji1]

Ola nie wiemy co dla nas życie przygotowało, może jednak drugi bobas jest Ci pisany....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry