reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jenny teraz już tak ciągle będzie, jak się skończy jedno to wyskoczy nastepne:D

Aniek a nie masz kogoś kto by mogl Cię odwiedzić i wesprzec w ciągu dnia jak jesteś sama? Do mnie wpada mama i mi to trochę pomaga chociaż psychicznie:-) tak mysle, że u mnie już psychicznie lepiej. Cały tydzień było dobrze, ostatnio peklam w weekend. Tak jak pisałaś wylam pod prysznicem. Więc Tobie też minie. A za miesiąc się umówimy na spacer na paprocany, co?:-)

Ja nadal pomykam w podpaskach ale nawet nie wiem ile kiedy miałam tych odchodow, wygląda to u mnie jak koniec okresu. Byle na wizycie u gina było wszystko ok.

Katja ja chodzę w bluzkach które są się podnieść czyli bardziej luźne bawełniane i dzwigam nad pierś po prostu bo karmię na poduszce. W hm kupiłam jedna rozpinana do karmienia niby i jedna po prostu rozpinana na wyprzedazy:-) wystarczy że jest napisane że do karmienia i od razu cena 2x wyzsza.

Misia a zwykły t-shirt nie możesz mieć do karmienia? Wystarczy podnieść nad biust:-) gratuluje kupy!

Liluli minie :*

Przyszła mamusia też mam prysznic więc my kapiemy na takiej lawie do kawy która jest w pokoju Agatki i tam kładziemy wszystkie rzeczy do pielęgnacji i przewijak:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś jest dużo lepszy dzień. Byłam nawet na 10 minutowym spacerze :p na razie jednak samej mam zakaz znoszenia wózka-położna powiedziała że póki funkcje zwieraczy nie wrócą nie mogę dźwigać. Także spacery tylko z mężem jak on zniesie i wyniesie.

U mnie 2 tygodnie i cały czas dość mocno krwawię.

Ubrań mam trochę do karmienia-od kilku miesięcy śledzę olx i kupiłam kilka rzeczy do tego przeznaczonych. Ja osobiście wolę te specjalne niż zwykłe.

Aaa no i my mamy dość dużą łazienkę i mamy stojak pod wanienkę i uważam że bez tego dla mnie ani rusz.

My kąpiemy w sypialni. Stawiamy wanienke na przewijaku, który leży na łóżeczku, a umyte dziecię wycieramy i ubieramy na naszym łóżku [emoji4]

Ja tak jak Aim, wolę ubrania przeznaczone do karmienia. Tak samo jak kupowałam specjalne na ciążę. Mam dwie bluzki i ubieram je na wyjście z domu, a po domu chodzę w takich sportowych, rozciągliwych bluzkach/topach, które po prostu zsuwam z danego cycka jak karmie. Nie wyobrażam sobie podnoszenia całej koszulki, wywalając brzuch na wierzch..

My mieliśmy całkiem dobry dzień. Z rana kolejna wycieczka do zusu, potem spacerek, potem zakupy. Mały wcale nie spał, ale był super grzeczny. Za to padł jak wróciliśmy i mogłam odsapnąć, ogarnąć mieszkanie i zrobić obiad. Teraz wisi na cycku i czekamy na powrót tatusia z pracy [emoji4] jako że dziś piątek, to pewnie sobie coś obejrzymy. Jak mały będzie wyrozumiały [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przynosze dwa krzesełka z kuchni i kładę na nich wanienke. A na przewijaku wysuszam dziecko i mam przybory pielęgnacyjne.

Ja nie mam ubrań do karmienia. I ogólnie coś muszę kupić ale po prostu coś z zamkiem albo z guzikiem normalne. ;)

Mały ciągle na cycku albo marudzi lub przysypia na 10 min i marudzi. Obiad jadłam zimny na 3 tury. Frytki na szybko zrobiłam. I kurczaka. Mam nadzieję że mu Nie zaszkodza. Bo gazów mi do tego brakuje ;(

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Przyszła_Mamusiaa my mamy stojak do wanienki :) mąz się uprał że nie będzie się schylał i muszę przyznać że miał rację :) fajna sparawa :) wanienka stoi stabilnie i nie trzeba się schylac, teraz kąpiemy w sypialni, ale maż twierdzi że jak będzie większy to będzie go tak kąpał... zobaczymy :) ale polecam :) koszt to ok 60 zł na allegro

My wanienke stawiamy na stole w pokoju bo mam zbyt mała łazienkę żeby się w niej zmieścić jeszcze z wanienka

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova wczoraj miałam po prostu zły dzień już nie ogarnialam i płakałam . .. Ale dzisiaj mimo że się nie wyspałam jest lepiej :) wyszłam do kosmetyczki a mąż z Iga pojechali do Katowic coś załatwić :D i nawet jak wrócili to grzeczna była poszłam nawet do biblioteki jeszcze ;)
Ale że pisałam tego posta od godziny 13 to o 16 godzinie wszystko się zmieniło bo płacze i nie da jej się uspokoić a pojedzona jest .... oczywiście jak tatuś bierze na rączki to jest cisza ale chciał się wyspać przed pracą i jak mi ją daje to ona płacze...

Ja ubrać specjalnych nie mam do karmienia chodzę w koszulach z krotkim rozpinanych a po domu w staniku ale jeszcze nigdzie nie karmilam na mieście.

Ja robię okłady z tej kory dębu.

Pumelova fajnie że trafiliście na dobrego lekarza :)

Wanienke stawiamy na stole w salonie i później na przewijaku ubieram.

A my jesteśmy na spacerze bo się nie uspokoila w domu ale tutaj nie jest lepiej...

Bab, gratuluję [emoji4][emoji4][emoji4]

Katja, noszę normalne rzeczy sprzed ciąży tylko rozpinane, nie pomogę z typowymi do karmienia bo nic nie mam...

Aha83, śliczne zdjęcie[emoji4][emoji4]

W szpitalu mała była smarowana oliwką hipp i jej służy, więc w domu to samo. Co zauważyłam, że nie lubi zbyt chłodnej wody.
W ciepłej lubi się kąpać, bo nie płacze i jest spokojna [emoji6]

Paninka, kciuki zaciśnięte [emoji110] [emoji110]

Aim, u nas też ostatnio ciężkie noce. Mała śpi po 1,5 do max 2 godzin i budzi się na karmienie, które znowu trwa niemal 2 godziny[emoji26][emoji26] Dziś udało się nam sprzespać 2,5 godz nad ranem jak wzięłam mała do łóżka i miałam dłoń przy jej twarzy, wystarczyło że przestała czuć ciepło i był płacz... Sama już nie wiem co robić. Obawiam się, że się nie najada z piersi (chociaż pokarmu jest chyba sporo, bo mleko "sika" jak lekko ścisnę pierś). Na kryzysowe chwile mam kupione mm.

Karuzela, Antosia od ponad tygodnia płaczę normalnymi łzami - jestem zaskoczona, że tak szybko się pojawiły[emoji6]

Przyszła Mamusia - mam stojak do wanienki i nie wyobrażam sobie kąpać bez niego, dla mnie mega wygodny. Kąpię w pokoju małej obok komody z przewijakiem.

Mamy dziś 2 tygodnie[emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Do góry