reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab gratulacje! Jaka kruszynka :)
Aim u nas też było wczoraj trudno tyle że największy hardcore od 20 do 1. Później w miarę i od 8 do 10 już w łóżku że mną przy cycu. Myślę że są po prostu dni że nasze maluszki potrzebują więcej bliskości po prostu.
Ola my podajemy espumisan od ukończonego 2 tygodnia-lekarz pozwolił, położna też.
Kupki nadal brak :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bab gratulacje!
Ciekawe jak Kasia...
Chybra Twoje podejście bardzo mi się podoba, super w domku najlepiej!!!
Chyba nie ma ograniczeń na Tantum, ja mam jeszcze płyn z korą dębu z Białego Jelenia.
Słoneczko wyszło wow...

Pumelova no wczoraj 3 tyg skonczylysmy :) sab zaczelam od wczoraj podawac regularnie przed kazdym karmieniem 15 kropli. Mam nadzieje ze to sie uspokoi wszystko, chociaz wiem ze z synem trwalo do 3 miesiecy wiec i tu sie na to poprostu szykuje.

Widzialam na hm ze jest dział mama, ogolnie idą upaly ktoych sie boje :(

Hej dziewczyn

Dziś mija 7 doba od porodu a ja od wczoraj nie mam żadnego krwawienie?

Czy któraś tak milala? Chce po południu dzwonić do położnej. ..ale boję się ze bede musiała jechac do szpitala a.nie wiem co wtedy z malutka

Normalnie jak się z malutka trochę uspokoiło. ...to znów coś się musi dziać. ...

Aha83 delicol podawałam przed każdym i pomagał na swój sposób ale teraz jest lepiej po tym sabie ale ona też jest większa więc się zmienia. U nas ulewanie jest okropne bo bardzo dużo ulewa i po każdym jedzeniu i płacze przez to więc to większy problem.

Emol minie za parę dni:* ja mam normalnie sielanke bo mąż ma dziś wolne i powiedziałam że on usypia ja w nocy no i się wyspalam:D

Chybra cieszę się że tak dobrze się zaczyna :-) oby tak zostalo! Szczerze Ci życzę żebyś nie miała powtórki z rozrywki
Ja nie używalam tantum

Katja to ja miałam takie najgorsze w moim życiu:D 2 dni i to były ostatnie 2 dni 3 tygodnia. Coś w tym musi byc. W hm są fajne rzeczy do karmienia.

W ogóle byliśmy u fizjoterapeuty. Genialny czlowiek. Przebadal młoda pod kątem napięcia mięśniowego z uwzględnieniem tego krwiaka. Po zbadaniu pytał czy dużo płacze (tak) czy ulewa (tak) czy na spacerach się uspokaja (tak) - ma słabe napięcie na brzuszku na srodku, ma taki rozlany, to powoduje że przepona niewłaściwie współpracuje z pozostałymi miesniami a to powoduje lykanie powietrza przy jedzeniu, ulewanie, problemy z kupa i płacz ogolnie, bo dziecko czuje się ciągle spięte dodatkowo ten krwiak w miesniu też ja jakoś ciągnie i ja spina. Dlatego jak trzęsie w aucie albo na spacerze to się uspokaja bo nie odczuwa tego napiecia. Mamy 4 razy dziennie ćwiczyć po 3 minuty i 2 razy w tygodniu kontrolę u niego :-) ćwiczenia spoko ale młoda się tak przy tym drze że może być stresujące dla nas ale damy rade! Dobrych parę miesięcy przed nami ale jestem pozytywnie nastawiona bo jak wcześnie działamy to mniej skutków będzie później:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Katja my mamy sulfacetamidum do oczek. Oby te zaropiałe oczka szybko się u dzieciaczków wyleczyły.
Co do Mc i KFC faktycznie myślę że chemia. Oczywiście nie mówię że czasem nie zjem, ale rzadziej.
Nie mam ubrań dla karmiących, tylko biustonosze. ubieram zwykłe koszulki . Muszę coś kupić, tylko nie bardzo wiem co?
My czekamy na te cieplejsze dni, bo pogoda jest nie za ciekawa.

Aha dobrze że lepiej się czujecie. Piękne zdjęcie. Zazdroszczę towarzystwa i pomocy. Myślę że towarzystwo na codzień, też by mi dobrze zrobiło.

Bab serdecznie gratuluję❤witamy Zosieńkę! Napisz coś więcej jak się lepiej poczujesz.

Aim dobrze że lepiej się czujesz. Maluszek może potrzebuje się więcej przytulać? Moja też jest szczęśliwa jak jestem blisko. Nie mam pojęcia jak ona to czuje?

Ola W a twój malutki odbija po jedzeniu czy nie, bo nie pamiętam?

Pumelova fajnie że u ciebie samopoczucie się poprawiło. Czyli trwa to ok.miesiąca? Tak było też u mnie poprzednio.
Bardzo się cieszę że trafiliście na dobrego specjalistę. Wcześnie zaczniecie działać, to szybciej to wszystko minie. Super!

Emol mój mąż też planuje w sierpniu wyjazd na kilka dni, ale szczerze mówiąc ja tego w ogóle na razie nie widzę.

Chybra żeby u was tak fajnie już pozostało, tego ci życzę. Tantum rosa chyba bez ograniczeń.

Jenny mnie zanikły odchody w 4 dobie i raz się trochę pojawia, a raz nie mam nic. Tylko ja miałam cc. Lekarz powiedział że jak nie ma gorączki to jest ok. Aaa i regularne wypróżnianie jest istotne.

Idziemy jakieś papierkowe sprawy pozałatwiać. Do później laski.

Cdn.

Hymm no ja jestem 4 doba po porodzie i już prawie nic nie leci, dziwi mnie to, bo z Kacprem chyba 3 tyg mi leciała krew. Jedynkę i dwójkę robię normalnie, gorączki nie ma więc mam nadzieję, że po prostu tak mam tym razem. Dla mnie to lepiej.

Bab - gratulacje!!! Witaj Zosiu! [emoji8][emoji8][emoji8]
Odpoczywajcie teraz, a jak znajdzie siw troszkę luzniejszego czasu, to czekamy na info o tej szybkiej, hardcorowej akcji porodowej [emoji3]

Katja - ja mam pojedyncze sukienki i bluzki rozpinane z przodu. T-shirty też dają radę [emoji6]
Współczuję bardzo tych kolek, gazów i problemów z oczkami .

Alex - ślicznie Sarcia przybiera [emoji106][emoji5].

Zw

reklama
Aniek my mielismy sulfacemid i azitro costam ale nie pomogly. Oftaquix pomogly ale nawraca chyba. Masujesz? Jak czesto?

Aga k m dzieki, trzeba to przetrwac jakos...
ja ubran typowo do karmienia tez nie mam i bylam ciekawa czy ktos tu w ogole takie preferuje.

Co do odchodow
Jestem 3 tyg i jeden dzien po sn, lyzeczkowana. Nadal krwawie na czerwono i nosze podklady i majtki siatkowe poporodowe :/ myslalam ze to potrwa krocej.
Zatrzymanie na 24 h odchodow jest normalne ale jak juz dluzej a nie daj bog goraczka to ip, grozi zakazeniem powaznym w organizmie.

Do góry