reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga to na mojego niestety wzięcie na ręce nie działa :(

My staramy sie kapać codziennie :)

Ewella a ile czasu zajmuje Ci uśpienie/uspokojenie po jedzeniu?

No i ogolnie dziewczyny ile zajmuje Wam uśpienie/uspokojenie dzieci? Bo mi po jedzeniu jakies pol h do godziny czasem... jak jest histeria to godzine z dosłownie 5-10 minutowymi przerwami, kiedy wydaje mi sie ze juz ok i bedzie spac...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Chybra jak tam?

Tea daj znac koniecznie co z pepkiem! Przezywalam to i mysle o tobie.

Podroz chyba faktucznie w foteliku i przystanki, wyciaganie na karmienie...

Moj tez ma swoja firme i niestety ale na sesje brzuszkowa mial jechac ze mna i nie wypalilo, przyjechal transport i musial rozladowac. Wiec sesje mam narcystyczna- sama :/ mialam nadzieje ze bedzie rodzinna...

My tez nie mamy juz kupy co pieluche haloo :) a byla co pieluche. Powoli to tez sie bedzie zatrzymywalo. Moze byc nawet jedna na tydzien. - pokarm bezresztkowy

My z gazami tez walczymy... podalam dzis trzy razy krople niemieckie sab simplex. Zobaczymy co bedzie.

Trzymam kciuki oczywiscie za nierozpakowane :)

Madziazt jestem myslami i przy Tobie i twoich przezyciach... sciskam!!

Ola w w dzien miedzy drzemkami nie ma problemy z zasypianiem- przy piersi. Jednak tak na wieczor po aktywnosci godzinnej to ciezko mamy z zasypianiem. Najlepiej jej idzie na moim brzuchu brzuch do brzucha i cyc w buzi. Trudna pozycja :)
Ja dzis dopiero odebrany mam wypis z szpitala liwii
Mam skierowanie na kontrolne usg p ciemiaczkowe ze wzgledu na nieznaczna roznice miedzy lewa a prawa strona. Ma ktos?

Ewella powinny być trzy kupy. Wielkości (objętości) łyżki stołowej, u nas jest jeszcze często kleks :) ale tego jako kupy nie liczę. My dostaliśmy już zdjęcia do wyboru, które chcemy obrobić. O dziwo nawet ja przyzwoicie wyszłam.
Abed super że wyniki ok, ja mam jutro odebrac Męża wyślę.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra gratuluje ! :)

Ola W z tym zasypianiem uspakajaniem to jest różnie bo jest tak, że zje i od razu śpi te 3-3,5h a jest tak że trzeba nosić kolysac cuda wianki robić z 1-2h..jak teraz o 19.30 była myta zjadła i płacze, krzyczy chwila ciszy już myślę, że śpi i bach na nowo to samo...teraz aktualnie leży na moim brzuchu ale widzę że podpatruje oczami czyli czuwa ...

Aniek teraz tak jest. Zmęczenie również daje się we znaki, przez co łatwiej się kłócić. Ja mojemu też ciągle coś wypominam, że nie odkłada rzeczy po sobie. Ze nie umiał załatwić rzeczy w urzędzie i sama musiałam pojechac, a z Arturem moja mama została... ah szkoda gadać. Zaraz idę znowu spać bo o 24 karmienie Artura to chce się wyspać. Pobodki co 2 h robię w nocy :( szkoda mi tak śpiące dziecko wybudzac.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam[emoji4]

Czytam Was regularnie, ale tyle się u nas dzieje, że nie mamy kiedy Wam odpisywać[emoji26][emoji26]

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom i ich cudownym Maluszkom[emoji8][emoji8][emoji8]

Kciuki zaciśnięte za czekające na swoje Dzieciątka, oby poszło szybko i sprawnie!![emoji106][emoji106]

Od wczorajszego poranka mam spokojne dziecko[emoji7][emoji7][emoji7] Okazało się, że Antosi nie pasowało miejsce ustawienia kosza Mojżesza. Przedstawiłam je może z 1 lub 1,5m i nie to dziecko[emoji16][emoji16][emoji16] Spokojnie śpi i je, wcześniej karmienie 2 godziny, bo ciągle nerwy i płacz, spała po 1 do max 2 godzin, a teraz 3 do 4 (w nocy 6!!). Dziś byłam w odwiedzinach u drugich dziadków, mała była niespokojna i ciągle płakała. Wróciłyśmy do domu i jak ręką odjął[emoji106]

Z cyklu złotych rad od starszych: od gołych stóp będzie zimne mleko w piersiach [emoji23][emoji23][emoji23] także latem sandały odpadają, muszę walonki poszukać[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry