reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra ja miałam skurcze regularne i mocne, q jak zeszlam na porodówkę to na kilkanaście minut zniknęły zupełnie. Nie wiem czy nie wpływa na to stres ...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tea nie ma na co czekac jak ropieje i smierdzi jest zagrozenie sepsy. My mielismy to z synem, lezal cztery dni na neonatologi. Wiec czym predzej na ip jesli macie neonatologie lub do jakiegos lekarza.
Właśnie obawiam się jakiegoś zakażenia,bo jak tak mocno śmierdzi to chyba coś tam gnije,dziś pediatra dała skierowanie do chirurga i jutro mamy wizytę,a co synkowi zrobili w szpitalu z tym kikutem?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisze najpierw co po wizycie.
Pobijemy rekord wagowy- skali zabrakło na pomiarze kości udowej!!!!! A średnia waga 4050. Módlcie się żebym urodziła tego klocka naturalnie i szybko!!!
Moja waga spadła do tej sprzed miesiąca.
Rozwarcie wewnętrzne 1.5 cm. Ja już nie kumam jak z tym rozwarciami podział na wewnętrzne, zewnętrzne???
Ale przynajmniej wiem że zegar cyka :D
Lekarz dał zwolnienie do 2.08 ale oszalał chyba tak długo nie dotrwamy!!!
No to czytam co u Was!!

haha ja mam do 3.08 i tez mam nadzieje ze nie bede musiala przedluzac :)
Ladna waga
Ja w czwartek do doktorka i zobaczymy co tam wymysli :)

Chybra powodzenia

Monti no wlasnie zeby nie bylo dziecko dlugo... to jak ludzie jezdza nad te morza z dziecmi, przeciez ich tam tyle :) teleportuja sie a ja nie umiem?:)

Tea mial psikane neonycyna antybiotykiem, lezal 4 dni w bluzce i skarpetkach przykryty kocykiem na nogach zeby schlo, niewiem co jeszcze bo mnie tam nie bylo z nim niestety. Nie ma co czekac, ja po swoich doswiadczeniach bylabym juz dzis w szpitalu ale nie chce straszyc :*

Moja Liwka ma problem z gazami ewidentny. Zastosowalam raz rurke do pupki windi i poszlo gazu ze hoho. Dzis podalam sab simplex o 9, to o 11 wyszlo tyle gazow, kupki, wody i piany wrecz ze szok. Teraz podalam drugi raz dopiero, jest 15:00. Podobno nalezy przy kazdym karmieniu ale ja wytestuje narazie mniejsza dawke. Mam tyle dobrze ze siostra mieszka w berlinie i mi kropelki przywiozla jeszcze przed porodem.

Olisiaa planujecie pójść z dzieciątkiem na wesele? Jaki macie plan?:)

Ewella Ty chyba też dość szybko urodziłas więc pewnie stąd ten problem. Super że masz sprawdzony sposob na uspokojenie. Ja nie chce zapeszac ale dziś jest znosnie. Od 1 w nocy spala, karmienie o 5 potrm o 8 a w międzyczasie spala! Potem co godzinę karmienie i kolka od 12 do 14 ale udało mi się ja samej uspokoić [emoji16] albo może te krople w koncu dzialaja.. To by było za proste jakby nam powiedziały czego potrzebują:D ale ja widzę jak moja boli ten brzuszek więc wiem że tylko o to chodzi, biedna.
Ale moja dobrze śpi jak suszę wlosy, odkurzamy albo jak puszczę pranie:p tak przedłużamsobie chwilę dla siebie - wykąpałam się:D
To u nas odwrotnie, jak mała płacze to ja się stresuje a nie mąż :D jak pojedziecie autem to może będzie spokojna?
Moja nad łóżeczkiem jeszcze nic nie ma, ale jak jest w bujaczku to twardo ogląda karuzele (Ale jej nie włączamy bo za dużo bodzcow) ale nie wiem czy widzi bo jest dalej niż 30 cm chyba.

Mumusia super że tak ogarniasz te pozycje, ja umiem tylko standard na rogalu i na lezaco, spod pachy jakoś nie ogarniam. Nie próbowałam oczywiscie. Nie ważne jak Ci to idzie ważne że idzie! Że je!:-) na kolke próbowałam ale jak owinelismy małą to darla się jeszcze bardziej - a teraz już zaczęła używać raczek więc nie czulaby się komfortowo (ssie sobie raczki albo usiłuje przytrzymać smoczek), szum z apki nie pomaga, suszarka tak ale nie przy kolce, tylko w ogóle na spanie. Generalnie przy kolce pomaga nam bujaczek, smoczek, termofor na brzuszek i gola pupa bo wtedy jakoś jej idzie lepiej. Po godzinie-dwoch takich cyrkow daje jej piersi i potem zasypia.
Psychicznie ogarniemy. Jak mała nie płacze albo uda mi się ja uspokoić to czuje się naprawdę szczęśliwa i spelniona, po prostu szybko się dołuje jak jej nie potrafię pomóc, a jak do tego dojdzie zmęczenie to już w ogole.
Moja też lubi być noszona, i będzie noszona i trudno ;-)
Powodzenia przy remoncie!

Olisiaa Ja nie ubieram warstwę ciuszkow wiecej, bo ta dodatkowo warstwa jest kocyk jak dla mnie:-) a w upał pieluszka muslinowa

Katja gdzieś czytałam że dziecko w foteliku to 2h więc ja bym przerwy robiła po prostu.

Paninka urodzisz nie martw sie:D to 2.08 to już chyba niedługo w ogóle, nie?

Tea mam nadzieję że ogarniesz ten pępek bo nie brzmi najlepiej. Powodzenia u chirurga.

Kasis831 odlezyn?! O kurcze niezle.

Monti ja po pierwszym spacerze miałam zakwasy na plecach i biodrach haha masakra byla.

Cdn jedziemy do szpitala na konsultacje z Agatka

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tea80 u mojej 5 latki tak było że pępek nie odpadał prawie 3 tygodnie wkoncu zaczął śmierdzieć i użyłam tradycyjnego fioletu tego co kiedyś do pępka się używało, od razu pomogło a po 3 dniach pępka nie bylo

Pumelova powiem Ci,że dziś go trzymam na czas i je lepiej,bo spokojnie, nie puszcza tak jak wcześniej i je dłużej,więc najada się na te 2,5 godziny na pewno. No i ciągnie z dwóch piersi, a tak przy jednej wymiękał. Ona powiedziała,że to my mamy nadać dziecku rytm a nie ono nam. Pierwszy tydzień, drugi na żądanie OK, ale przecież takie karmienie nas bardzo uwiązuje, a przecież życie sie toczy dookoła. Zobaczę czy uda nam się wpaść w rytm karmienia na czas.
Byliśmy na zakupach, po 2,5 godziny od karmienia Joel się upomniał o cycka, dostał w aucie na parkingu na szybko, reszte dojadł w domu i śpi, a ostatnie dni karmiłam co chwile,co chwile były pobudki, marudzenie,zaś cyc i zwariować szło. Dziś noc była idealna i dzień też mi się podoba :p

Kasia my też się wybieramy w grudniu do Polski. Tylko muszę ogarnąć dowód dla Joela. Samolotem oczywiście. Autem 1520km. Sama bym się męczyła calą drogę a co takie biedne dziecko czuje to nawet nie chcę myśleć... brrrrr...

Pumelova tak idziemy z dziećmi na wesele. To ślub mojej siostry będę świadkiem. Wesele na 16.30 i może do 20.00-20.30 mała będzie z nami a później ja odwieziemy do domu i być może teściowa zostanie z małą a później Olę przywieziemy na spanie. Nie wiem jak długo wytrzyma i będzie chciała zostac

Monti ja już urodzialam 4050 i 4210 obie po 57 cm to i muszę dac radę teraz!!! :)

My też na pewno gdzieś pojedziemy we wrześniu, mąż już planuje, ja na razie się martwię jak ogarniemy trójce...
A my na ślubie 19 sierpnia. Na szczęście bedzie tylko kościół i przyjęcie bez orkiestry, tańców itp. Bardzo mnie to urządza, jak będę czuć się źle w 'swojej skórze po porodzie' po prostu nie pojadę :p a jak będzie ok maleństwo zabieramy, długo to pewnie nie potrwa. Tylko dojazd 2 godz.

Do sierpnia to ja nie mam zamiaru czekać!!!!!!

Kasia mnie też wszystko drażni, dzieciaki mają przesrane ze mną... raz spokojnie, raz krzykiem, ale starsza to jest zaraza, nic nie słucha, do sklepu jej ciężko iść. Z mężem czasem nie mam czasu pogadać rano wyjeżdża jak śpimy, wraca wieczorem zmęczony, a zawsze i tak jest coś do roboty.

reklama
Olisiaa mojej odpadł jak miała 3tyg i 3 dni ale pięknie się zagoil tylko długo ale to pewnie przez to że mamy tetre pod ubrankiem
To chyba takie słuchawki wygluszajace byście musieli miec, nie?

Paalinaa jak moja tak przetrzymywalam smoczkiem chyba w sobotę to w niedzielę płakała jak tylko ja odsuwalam od piersi więc chyba się boi że nie dostanie:D dziś nie jest zle, bo takie epizody jedzenia co godzinę ma coraz krócej więc wierzę że to poukladam.

Mieliśmy konsultacje z chirurgiem i potwierdził że to jest krwiak na miesniu, dodatkowo w środę mamy usg i umawiamy się z fizjoterapeuta. Ale jest to jeszcze na tyle małe że nie powoduje skrocenia mięśnia - więc jak szybko zadziałamy to szybko minie :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry