reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella jakoś nie doczytałam że to Kegla [emoji3] gdzieś mi musiał umknąć któryś wątek

Mamusia Muminka ja właśnie się zastanawiam co lepsze czy codzienne kąpiele właśnie żeby rytuał wyrobić ale minus właśnie ta flora bakteryjną i przesuszenie skóry czy właśnie co drugi dzień l. Rozumiem że jak jest upał to codziennie bo człowiek sam uklejony a co dopiero dzieciatko w pampersie i ubrane w warstwę ciuszkow więcej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki mam pytanie.

Podróż z noworodkiem

W sierpniu planujemy wyjazd z Liwią i synkiem nad morze. Dla nas to okolo 6 godzin drogi. Czy ktoras tez planuje lub ma doswiadczenie w takiej podrozy? Liwka bedzie miala poltora miesiaca, zastanawiam sie w czym ma jechac ? Rozumiem ze w nosidelku/ foteliku tym , ale 6 godzin taka zgieta ? :( no to moze wsadzic gondole w auto? Ale przeciez w gondoli nie zapieta to niebezpiecznie w przypadku hamowania.
Rozumiem ze w takim razie w foteliku nosidelku i robic czeste postoje. Ale czy te plecki to zniosą? :(
Help, ktoras ma zdanie i doswiadczenie?

Co do kąpania my dwa razy w tygodniu. Syna kapalismy codzien. Teraz liwke poprostu w dni miedzy kapaniem duzymi wacikami z przegotowana woda przemywam, wsumie wychodzi prawie jak kapiel. :)

Pisze najpierw co po wizycie.
Pobijemy rekord wagowy- skali zabrakło na pomiarze kości udowej!!!!! A średnia waga 4050. Módlcie się żebym urodziła tego klocka naturalnie i szybko!!!
Moja waga spadła do tej sprzed miesiąca.
Rozwarcie wewnętrzne 1.5 cm. Ja już nie kumam jak z tym rozwarciami podział na wewnętrzne, zewnętrzne???
Ale przynajmniej wiem że zegar cyka :D
Lekarz dał zwolnienie do 2.08 ale oszalał chyba tak długo nie dotrwamy!!!
No to czytam co u Was!!

Kasia też tak miałam,serdecznie dość leginsow i 2 koszulek na zmianę w których się w miarę czułam
Jestem zombie,to moja chyba 4 noc ledwo co przespana,wczoraj syn padł dopiero o 1 w nocy,Liwia o 2ej,jak ma mało czuwania w dzień to na bank jest w nocy,jestem wykończona
Jutro mamy wizytę u chirurga dziecięcego w związku z pepkiem,zaczął okropnie smierdziec i pełno ropy się zbiera mimo że co godzinę przemywam spirytusem,
Czy jest tu mama która karmi tylko mm?chciałabym wiedzieć jak to wygląda,ile i co ile godzin wasze pociechy piją mleko? Liwia pije przeważnie 60 ml,i po godzinie jest głodna,przez to boćki zarwane,nie chce na raz wypić więcej,może to przez smoczek do butelki,mam dla wczesniakow i się nameczy pijąc ale boję się dać z większą dziurką bo się krztusi i ulewa.dopajacie woda lub herbatka?

Katja ja jak urodze jakoś na dniach to planuje na koniec sierpnia ewentualnie początek września wyskoczyc właśnie nad morze. Tłumów już raczej nie będzie i że spokojem pospacerujemy i odpoczniemy.
Ja mam jakieś 3- 4.5 godziny jazdy autem w zależności od rejonu.
Szwagierka z 3 miesiecznym synkiem jechała 1300 km to polski. Dali radę. Młody jechał w foteliku czasami go wyciągała jak trzeba było karmić.

Paninka o kurcze to ci będzie chyba bobo o długich nogach [emoji3]
Sąsiadka teraz urodziła córeczkę miała 4170 dała radę [emoji3]
Paninka też mam zwolnienie do 2 sierpnia, mam nadzieję nie dotrwać do tego czasu

A za to moja znajoma wzięła do PL 6miesięcznego synka i pomimo częstych przerw dziecko nabawiło się odleżyn. My do PL chcemy lecieć w listopadzie na kilka dni bo na święta napewno nie pojedziemy - cena biletów to pół wypłaty heh a samochodem nie chcę nas męczyć1600km.

Tea nie ma na co czekac jak ropieje i smierdzi jest zagrozenie sepsy. My mielismy to z synem, lezal cztery dni na neonatologi. Wiec czym predzej na ip jesli macie neonatologie lub do jakiegos lekarza.

Madziat super wieści. Trzymam kciuki żeby Maja szybko wracała do zdrowia.

Aim mam nadzieję, że jak najszybciej forma wróci [emoji4]

Olisiaa nam położna zaleciła kąpiel co drugi dzień. Codziennie czyścimy buźkę, pępuszek i 100 razy dziennie pupsztala [emoji6]

Kasia jeszcze wszystko przed Wami. Ja urodziłam w niedzielę o 21, a od poniedziałku miał być balonik. Także moja mała w ostatniej chwili wyszła na świat sama [emoji6]

Katja ja gdzieś słyszałam, że takie maluchy nie powinny przebywać w foteliku dłużej niż 2 godziny [emoji53]

Paninka ja urodziłam sama 4060 i 60 cm, także masz jeszcze mały zapasik [emoji12]

My wczoraj byliśmy po tygodniu na pierwszym spacerze. Mała super spała za to ja ledwo się toczyłam. Strasznie się poce. Myślałam że mam dobrą kondycję ale jednak nie. Czy wy też mialyscie tak po porodzie, a jeśli tak to jak długo. Ja jestem tak osłabiona, że samodzielny spacer w ogóle nie wchodzi w grę [emoji53] a myślałam że po tygodniu będę już delikatnie latać z małą.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pierwsze przejście byłam ledwo żywa-przez około godzinę chodziliśmy po szpitalu załatwiać wszystkie sprawy i na koniec już miałam zawroty głowy że zmęczenia. Już na następny dzień mąż się dziwił jakim cudem tak szybko znów chodzę i zero zadyszki czy po płaskim czy schody.
Co do ćwiczeń to oprócz Kegla ja już 2 dni temu coś lekkiego robiłam i dziś. Ale to ruch lżejszy niż to co robiłam na koniec ciąży... Jakieś zginanie rąk i nóg bez obciążenia, ćwiczenia na zdrowy kręgosłup. Mięśni brzucha na razie "nie tykam".

reklama
Do góry