reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala, bo mimo że wzięłam silny steryd w domu nic mi nie przechodziło. Na izbie przyjęć chcieli mnie pod kroplowki położyć i oczywiście się nie zgodziłam. Dostałam wiec kolejny steryd i coś przeciwalergicznego. Boże oby mi przeszło [emoji24][emoji22].

Chybra powodzenia [emoji106]

Pumelova my to się mamy. ... ale kiedyś to się skończy głową do góry

reklama
Punelova i Ewella-witam w klubie :/ przy czym moj robi
Tak hardkorowe histerie.... głośne i nie do opownowania... juz zaczęłam sie martwić o jego rozwoj. Jak sie tak drze
To j mam wizje nieodwracalnych zmian w mozgu. I ogolnie ze moze juz z nim cos nie tak.
Potrafi sie tak drzeć 2 h z przerwami np 10minutowymi... dzis mamy pediatrę z NFZ. Zamierzam wypytać i zasugerować konsultacje z neurologiem.
Juz czytałam nawet o nieutulonym placU, bo tak to wyglda, No ale ten jest wiązany ze szczepieniem i z występowaniem 1-2 dni po nim. Moze i miał taki płacz 2 dni po szczepieniu w szpitalu i sie tyle utrzymuje

Pumelova- potem przyjda zeby [emoji23]

Odnośnie wychłodzenia/przegrzania - położna w szpitalu jak miał zimne ręce kazała mu założyć rękawiczki. Maz panikuje jak mały ma zimne stopy i ręce i uwaza, ze czesto dlatego placZe, bo mu zimno/bo ręce ma jak kostki lodu i go bolą. Ja natomiast wszędzie czytałam, ze sprawdza sie kark, ewentualnie brzuch... a na ręce i nóżki nie ma co zwracać uwagi, bo to niedojrzały układ krwionośny i jest to niemiarodajne.

Bab - mi nic nie promieniowało do nogi

Aha oby Ci pomógł ten steryd!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Paninka to ja na wsi, ale też wszystko mam pół km.do 1 km.od domu. Sklepy, ośrodek, nawet dworzec PKP. A mieszkamy w takiej bocznej uliczce, że cały dzień spokój, z 10 samochodów na dzień przejedzie.
Odpoczywaj jak jeszcze możesz:-D

Paalinaa spirytus wydłuża czas odpadnięcia kikuta? Przecież spirytus wysusza.

Liluli ja nie mam sąsiadów aż tak blisko z każdej strony, a tam gdzie mam stoją pergole:)

Abed to dobrze że nie płakał przy tym podcinaniu, może to faktycznie nie boli???

Chybra, no dość wymówek! Dziś chcemy powitać Twoje maleństwo.:-D

Misia od dziś chciałam kupić świetlika i pani w aptece mnie opieprzyła. Że takim maluszką nie wolno przemywać ani rumiankiem, ani świetlikiem(przemywam rumiankiem), bo te herbatki są mocno zanieczyszczone. Tylko sól fizjologiczna. Jutro muszę pójść do innej apteki i się nie przyznać że to dla dziecka;)

Pumelova wyczytałam dziś że takie drżenie nóżki czy rączki ma związek z siusianiem i nie jest groźne. Po takim drżeniu powinna być mokra pieluszka.

Maziajka najlepszego dla Jagódki!:tak:
Też chciałabym zatrzymać czas. Właśnie ten upływający czas

Aim nie żartuj że szybkie porody mają takie następstwa. Oby Ci to jednak samo wróciło.
U nas tak samo często wiszenie na cycu.

Kasia jest dokładnie tak jak piszesz. Te nasze emocje które są właśnie zakorzenione od dziecka ciężko jest w dorosłym wieku nakierować na właściwe tory. A najgorsze, że same powtarzamy nieświadomie te błędy co np.nasi rodzice w stosunku do nas.

Katja moja Maja też się pręży i złości na kupkę/bąki. I też kilka razy dziennie po karmieniu czkawka.

Inka może faktycznie Igorek już się szykuje do wyjścia?

Emol kurcze dzwoń do tej położnej koniecznie! Ciekawe co Ci podpowie?

Cdn.

Bab ja tak mam że ból mi promieniuje jakby od biodra do pachwin i tak mnie zblokuje że nawet kroku nie mogę zrobić a ból do tego tak przeogromny jakby mi ktoś kości łamał.

A dziś o dziwo się wyspałam, prawie cała noc z jednym wstaniem na siusiu. Nie pamiętam już takiej nocki. Jestem wypoczęta. Ba nawet śniło mi się że urodziłam i widziałam jak wygląda moje maleństwo.....czyżbym miała wkoncu urodzić? Dobrze by było ale symptomów zbliżającego się porodu nadal brak

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kto jeszcze nie rozpakowany, bo mi tu smutno. Wszystkie piszecie już o swoich małeństwach, o karmieniach itd a ja nadal z dzidzia w brzuszku. Nawet się nie udzielałam od kilku dni bo ja nie jestem na tym etapie [emoji3]

No i na dzień dobry miałam lewatywę, wykąpałam się, wygoliłam, wykremowałam i wypachniłam jakby to miał być ostatni raz w moim życiu:-p No i wszystko popakowane i czekam aż mnie wezwą. Głodna jestem.Szkoda tylko, że mój chyba przyjedzie dopiero ok 12-13, mama w robocie więc nie może tam od rana zostawić Kacpra:no2:
No nic , czekam ;-) ;)

Olisia będziemy trochę w tyle ale już z jakąś wiedzą :) sen o porodzie miałam 2 dni wstecz :D

Chybra to dziś :) powodzenia!

Moja malutka zasnela wczoraj w swoim pokoiku, dopiero o 5 przyszła do nas :) czas najwyższy ja nauczyć :)

Mąż już pojechał do pracy żeby zawieźć mnie później do lekarza...
Nie lubię bo on wszędzie się spoznia, ale nie chce już sama jeździć.

reklama
Chybra powodzenia [emoji110][emoji110][emoji110]
Przyszla_mamusia, paninka87 dobrze że chociaż wy jesteście.
Paninka moja 5 latka dopiero jakoś 2 mięs temu zaczęła cała noc przesypiać w swoim łóżku bo tak to przychodziła do nas co noc. Jak ja wyniosłam to wyczekala moment aż zaśniemy i wracała jak bumerang.
Też już od miesiąca nie jeżdżę autem bo mi ciężko i brzuch chaczy o kierownice a poza tym często mi się słabo robi więc odpuściłam.

Do góry