reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia ale laktatorem sprawdzam czy coś tam jeszcze jest. Tak miałam robić. No i nie ma, a on płacze to wtedy daje mm.

Ola w Moje dziecko tak poplakuje, i ciumka palce i przemyka silne to znaczy że jest głodny. Głośno płacze tylko jak się go przebiera, ale wystarczy zapiac ubranko to i płacz się kończy.

Mamusia mimonka karmię go co chwilę. Nawet na spacer nie bardzo da się wyjść :/ też lecimy na kapturkach ;) więc nie jesteś sama. Siusiu 6 razy. Dzisiaj była 1 kupka. Więc już lepiej. Teraz mały śpi przy cycku. Ale zaraz się obudzi.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed grill się udal? U mnie już po burzy :-)

Emol a nie możesz do niej zadzwonić i spytać co robić?
Super że dziś więcej mokrych pieluszek. Nie mniej jednak skonsuktowalabym się z nią jakoś skoro to jej plan to pewnie ma awaryjny:-)

Misia nie boli:-) moja też ma tak dziś ale wczoraj chyba było za dużo smoczka a za mało cyca i dlatego dziś ciągle chce jeść biedna

Ola W nie długo bo jej dajemy smoczek

Mumusia ciocia podejrzewa wylew do mięśnia mostkowo obojczykowo sutkowego ( mała była owinięta pepowina) i po badaniu stwierdziła że to raczej to, dlatego jutro jedziemy a usg żeby potwierdzić. I zrozumiałam ja tak że ten wylew powoduje kręcz - a Agatka.preferuje jedna stronę więc się już nie zaglebialam czy to kręcz czy nie. Wolę żeby to był ten wylew niż węzeł chłonny. W każdym razie została zbadana przez lekarza :-)
A jak Wam leci? Wszystko dobrze?:-)

Madziazt super że mąż jest z Tobą i że może zostac. Ale się cieszę że wszystko się układa!!![emoji173]

Paalinaa ja jem bułki chodzac:D mega zdrowo:/ Ale obiad jem na raty jak już mi się przypomni to podgrzać.
Też mam dziś taki dzien ale w koncu o 16 zasnęła (od 9 tak marudziła) i teraz karmię bo chcemy iść na spacer - w koncu jest 20 stopni a nie 50 bo była burza

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Paalina ja śniadanie nie raz biorę na spacer żeby tylko wyjść żeby się uspokoila :D a obiad no z tym jest różnie ale dzisiaj dała mi zjeść:D
U nas była rodzina i Iga cały czas płakała widać, że towarzyska nie jest haha ;)

Ja już nie mam pomysłu co jej nie raz jest najedzona, brzuch pomasowany pielucha sucha, przytulala się cały czas a płacz dalej jest ...

Madziat super że mąż zostaje a Wami dłużej teraz będzie coraz lepiej :*

Witajcie,

Madziazt - tule Cie mocno do serducha. To wszystko u Was jest takie niezrozumiałe i niesprawiedliwe . Biedna Majeczka . Życzę jej dużo zdrówka i siły. Oby jej walka o zdrowie (jelita) była szybka i zwycięska. I oby matczyna miłość oraz rodzicielskie ramiona miały większą moc od morfiny. Trzymam kciuki za kupke [emoji110][emoji110]. Buziaki Kochana :-*
Edit. Doczytałam - jest kupka, i to nie jedna!!! [emoji3]. Suuuuper, bardzo się cieszę [emoji3][emoji3][emoji3]

Pumelova - piękny avatar [emoji3]. Stopka Agatki ma się rozumieć? [emoji6].
Jezuuu, współczuję. Oby to był tylko ten krecz.

Kylesa - trzymam kciuki za Wasze wyjście [emoji110][emoji110]

Abed - i jak Wasze grillowanie [emoji5]

Tymuniek - ojej :-(. Ale sie u Ciebie porobiło. Dużo zdroweczka i siły :-*.
Piękną masz Nelcie. Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 1 miesiąca [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Chybra - nadal trzymam kciuki [emoji110][emoji110].

Saba - ogromne gratulacje [emoji323][emoji323][emoji323]. Witaj Piotrusiu, buziaki od Cioci Agi [emoji8][emoji8][emoji8]

Paalinaa rozumiem Cię doskonale, ale widzę, ze nie tylko ja[emoji6]

Pumelova nocka masakra, dzień tez zaliczam do najgorszych o losieeeeee [emoji21]
Trzymam kciuki za Agatke, daj znać

Madziazt super wieści [emoji4] oby tak dalej

Ahhh nie rozumiem tego swojego bobo, dziś przechodzi samego siebie.

OlaW a jak długo twój płacze? Mój raczej marudzi, dziś tylko rzeczywiście ryczal, ale chwilę i się uspokajal, przysypial i znowu ryk. Ogólnie nie spał od 13. Koszmar

Jeszcze przed chwilą ja dostałam jakiegoś ataku alergii. .. całe ręce, brzuch itd jak poparzona, na szczęście w domu są leki i zadzwonił tesciu do pediatry i mogłam wziąć ,trochę ogasa ale jestem przerażona [emoji33][emoji22]
Jeszcze nakarmilam go i nie daje się odłożyć,tego jeszcze nie było, całe ciało mnie szczypie, mam dreszcze. . . Albo zaraz uciekne przez okno , albo zejde z tego swiata [emoji24]

Ostatnia edycja:
Pumelova - miło, że się pytasz. U nas w miarę dobrze, czekam aż odpadnie kikut bo jest prawdopodobieństwo przepukliny pępkowej i wtedy chirurg dziecięcy i pewnie plastrowanie. Z karmieniem coraz lepiej - 2 pozycje do karmienia wyćwiczone. Psychicznie też już coraz lepiej choć bywa, że się zamartwiam bo nie wiem co małemu jest, ale już wyłapałam, że raz po prostu było malemu za gorąco wzięłam rozebrałam do pieluszki i jak ręką odjął także warto też czasami pomyśleć o temperaturach :D A Ty psychicznie jak tam ??

Ewella90 - tak jak napisałam Pumelovej, zwróć uwagę na temperaturę w pokoju, może warto dziecko rozebrać? U mnie o to był płacz plus ciągle przy cycu bo pić się chce.

Paalina - nie daj się takim nastrojom, wiem co czujesz, ale to minie.

Tymuniek - trzymam kciuki za Ciebie, szkoda, że tak wszystko w jednym czasie się skumulowało :( Na pewno los Ci to wynagrodzi bo równowaga w przyrodzie być musi !

Aga_k_m co tam u Was ?? :D

Sorki, że tylko o sobie, ale jestem na maksa skupiona, bo jutro mam indukcję. Cewnik mi założyli ok 10:30, a o 18:30 podczas sikania mi wypadł ( w sumie to nawet taki spory ten balonik) i Pan dr pow, że cewnik już swoje zrobił:blink: Po jego założeniu przez 2 h miałam mega skurcze, wzięłam prysznic, umyłam głowę i położyłam się i nawet złapałam pół godzinki. Po pobudce przeszło. Mam nadzieję, że faktycznie swoje zrobił. Rano mam mieć badanie u mojej dr i pewnie mi tam coś pogmera, lewatywa i piętro niżej. Może jeszcze zdążę kawkę wypić i się ostatecznie podgolić. No nie ma opcji. Muszę jutro o tej porze mieć Leosia po drugiej str brzucha!

Mamusie zmagające się z humorami dzieciaczków i z problemami natury medycznej trzymajcie się, musicie dać radę, nikt inny tego nie zrobi :*
A i dziękuję za kciukasy:blink:

Ewella mam to samo - nie wiem czego potrzebuje moje dziecko :-( wszystkie potrzeby zapewnione a ona nadal płacze:-(

Aga km tak, Agatki![emoji173] dziękuję:-) co u Ciebie napisz, jak remont/wykończenie? Nie wiem jak to nazwac:D

Aha83 jejku jak Ci współczuję:( musisz być wykonczona. Doskonale Cię rozumiem. Mi się już płakać chce bo jutro mąż idzie do pracy i znów będę sama cały dzien i będzie wyglądał tak jak Twoj. Jejku co to za alergia? Mi kiedyś taka pokrzywka po jakimś antybiotyku wyskoczyla. Trzymaj się bidulo:-(

Mumusia oj jeszcze przepuklina się przyplatala:( jakie pozycję do karmienia preferujesz? Też raz miałam tak że płakała, a jak ja przebrałam że śpiochów w body to przestala. Ale to raz na 50 gdy się udało ja uspokoić. Ja raczej należę do tych którzy prędzej wychlodza dziecko niż przegrzeja ;) psychicznie różnie zależy czy akurat mamy kolke czy nie. Jestem wykończona fizycznie co nie pomaga psychice. Płacze co chwilę, mąż się mnie już boi chyba. Jak nie na kolki to jest cudownie [emoji173] jeszcze jakieś 2 miesiące i przejdzie

Chybra powiedzenia jutro![emoji173]

Przyszła mamusia nie wiem bo ja miałam tylko skurcze. Ale może dziewczyny będą wiedzieć.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszła mamusia wydaje mi się że to jeszcze nie to ale ja też jeszcze przed aczkolwiek ja takie bóle nawet dwudniowe miałam jakieś 2 tyg temu.

A czy pod koniec promieniowal wam ból do nogi ? Brak jakiś skurczy itp tylko kłucia od czasu do czasu i brzuch się napina. Dziecko coś tam uciska?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry