reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt pisz jak najczęściej chcemy wiedzić co z Mają :) super wieści :) trzymam kcuki żeby teraz było tylko lepiej :) a mąż jest z tobą czy musiał wrócić ?

Tymuniek zdrówka :) ale straszne rzeczy ci się porobiły, mam nadzieje że szybko wrócisz do domu i dzieci :)

Chybra &&&&&&&&&&& za szybki poród :)

pumelova &&&&&& będzie dobrze :)

Saba Gratulacje :) odpoczywaj :)

Kylesa trzymam kciuki żebyście wyszli dziś do domku :)

dziś mój termin :D a my już 11 dni razem :) dziś w końcu czuję się lepiej, nic jak na razie mnie nie ciągnie ;) byliśmy na małym spacerku :) teraz robimy grila, mam nadzieje że zdązymy przed deszczem bo u nas się chmurzy ...
Miłego dnia :)

reklama
Pumelova mogę ale miałam nie przekraczać 120 ml na dobę aby pił głównie moje mleko. Ale to on ciągle przy cycu jest. Nawet nie wybydzam bo on sam co 30 min budzi się bo znowu głodny. I już przekraczam podawanie mm na dobę. Bo wychodzi 200 ml. Ale on ma przytyć wiecc nie mogę go glodzic na moim mleku. A raczej jego niedoboru . Bo raz jak chciałam ściągać laktatorem po karmieniu to nic w nich nie ma, a on głodny :/
Tak położna.
Życzę zdrówka dla Malutkiej. Niech się to wchłonie, bo pewnie czuje to, uwiera.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt jejku jak pierwsza kupka może cieszyć, gratuluję. Nie bardzo rozumiem że mleko bezwartościowe będzie, może chodziło im o to że jego skład zmienia się z czasem. Mrozilabym na twoim miejscu. Jak mała tego nie zje to będziesz miała do kąpieli :)
Tea nam też mówili żeby nie odbijać na ramieniu, bo się obojczykiem brzuszek gięcie i bardzie się ulewa, za to na brzuszku kazali kłaść. I badz tu mądry.
Pumelova o rany, a ten krecz jej nie boli, taki u dorosłych krecz szyi boli bardzo, ale to może co innego.
Emol ale po tym jak go karmisz to dajesz mu mm? W kp o to chodzi ze na początku dziecko sobie wisi na cycku. Reguluje tym ilość mleka. No ale siku i kupy powinny być.
Mój dziś też cycozwisa, co go odłóż to 20 minut i pobudka.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak długo wasze dzieci płaczą? Tak głośno i mocno, z dosłownie kilkuminutowymi przerwami?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jak długo wasze dzieci płaczą? Tak głośno i mocno, z dosłownie kilkuminutowymi przerwami?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nadrobiłam 20 stron i niestety wszystkiego nie pamiętam...

Madziazt - trzymam kciuki za Waszą córeczkę. Czytając Twój post miałam łzy w oczach a jak doczytałam o tej kupce to do Wiktorka od razu z uśmiechem i radością tak, że aż dziecko samo się uśmiechnęło :D Także wraz z synem jesteśmy z Wami !!

Emol - dostawiaj jak najczęściej, nie co 3 h tylko na żądanie prolaktyna i przysadka już załatwią wszystko same, tylko jest to upierdliwe ... wiem... Odnośnie kup - nam na szkole rodzenia mówili, że może ich nawet nie być przez kilka dni, ważne, żeby siku się zgadzało 6-8 razy na dobę. Teraz częściej małe chce pić bo upał na dworze i większe pragnienie.Stąd chyba każda z nas zauważyła większe cycozwisanie - u mnie to samo z tym, że kapturkozwisanie :p

Pumelova - kręcz szyi wygląda tak, że dziecko nie jest w stanie w ogóle zgiąć główki w przeciwną stroonę - jest taka jakby blokada, to za uszkiem może być powiększonym węzełkiem chłonnym.

Odnośnie dzieci i odwracania główki częściej w daną stronę to jest tak, że jest przewaga jednej z półkul mózgowych i to że dziecko woli jedną pozycję bardziej od drugiej jest jak najbardziej normalne. My dorośli też wolimy bardziej jeden bok, na którym leżymy w łóżku. Lepiej jednak przekładać dziecko, żeby widzialo świat raz z jednej i raz z drugiej strony, żeby właśnie nie zrobił się kręcz szyi.

Madziazt pisz jak najczęściej chcemy wiedzić co z Mają :) super wieści :) trzymam kcuki żeby teraz było tylko lepiej :) a mąż jest z tobą czy musiał wrócić ?

Tymuniek zdrówka :) ale straszne rzeczy ci się porobiły, mam nadzieje że szybko wrócisz do domu i dzieci :)

Chybra &&&&&&&&&&& za szybki poród :)

pumelova &&&&&& będzie dobrze :)

Saba Gratulacje :) odpoczywaj :)

Kylesa trzymam kciuki żebyście wyszli dziś do domku :)

dziś mój termin :D a my już 11 dni razem :) dziś w końcu czuję się lepiej, nic jak na razie mnie nie ciągnie ;) byliśmy na małym spacerku :) teraz robimy grila, mam nadzieje że zdązymy przed deszczem bo u nas się chmurzy ...
Miłego dnia :)

Mąż odwołał prom i zostanie dotąd aż Maja całkiem wyzdrowieje.
Dziś mamy cudowny dzień- Juz było kilka kupek, zdążyła mnie obsiusiac[emoji16], zaczęła dostawać jakaś mieszankę do jedzenia, narazie po 20 ml. Z tym ze na nowo musi nauczyć się jeść, bo podobno tak jest ze takie malutkie dziecko po operacji czasem zapomina jak się jadło. Jutro dostanie tez zmieszane z moim mlekiem (dzis jest jeszcze za tłuste dla niej). Jak dobrze pójdzie to może tez jutro popołudniu bedą mogła ja piersią nakarmić. No i najwspanialsze to to ze mogłam ja wziąć na ręce i poprzytulac[emoji7]to było cudowne!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola tak,zeby plakal bez przerwy to chwile, nie mamy napadów płaczu,za to marudzenie cały dzień.

Powiem wam,ze na dzien dzisiejszy mam dosc. Popłakuje, krzyczy i kwili cały dzień, w nocy cały czas się wierci i też kwili , budzi się co chwile. Dziś mamy kolejny dzień "WSZYSTKO JEST SUPER, ALE NA CHWILĘ".
Co usiądę do jedzenia, to wciągam z prędkością światła, bo inaczej albo będę dojadać z doskoku,albo zjem zimne, bo dużo czasu to on mi na jedzenie nie daje. Jestem obrzygana i opluta, spocona od walki z jego humorami. :hmm:

Do góry