reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt ja bym mrozila. Czytałam że jeśli się wsadzi zamrożone do wrzątku albo kuchenki mikrofalowej to owszem traci się wartości odżywcze ale zawsze masz jakiś zapas który potem ciężko sobie zrobić w awaryjnej sytuacji jakby Cię w domu nie było a mała by chciała jesc. Ja mam parę torebek w zamrażalniku więc nie lecę na zabicie (jak już wyjde) do domu tylko jakby co to jest :-)

Aha wyspałaś się cos?:* moja wczoraj nie najgorzej, widać że coś się poprawia, kolka była od 1 do 3 a resztę spala :-) I w ciągu dnia więcej spala ale płaczu też było duzo.

Emol to nie szkodzi główce dziecka?:o coś kojarzę że szkoły rodzenia faktycznie mówili. Lepsze to niż kleszcze pewnie
Jak tam kupa dziś byla? 5 siku to malo, mam nadzieję że dziś lepiej będzie zeby Ci się skarb nie odwodnil

Aaggaa długo Cię trzymali z saczacymi się wodami:/ wspolczuje.. :* kiedy wyjdziesz?

Tea ciekawe rzeczy mówiła ta rehab. bo nam na szkole rodzenia pokazywali jak odbijać na ramieniu. Co osoba to inne zdanie eh i bądź tu madry.

Alex czemu nieporozumienie? Do wtorku to już z górki:-)
Cudownie że ta waga już taka dobra!! Moja po 7 dniach w szpitalu ledwo zaczęła przybierać ale to przez zoltaczke

Inka wyspałaś się za nas :D zazdroszczę! Wydaje mi się że wyspie się dopiero za 18 lat:D

Chybra czekamy na dalsze info:p

Madziazt cudownie!!![emoji173]

Ewella też słyszałam legendy ze na poczatku to nic nie potrzebuje takie dzieciątko bo tylko spi. Podobno swieze powietrze tak działa, oczywiście tylko jak tata idzie na spacer bo jak ja ide to placze:D dziś poszliśmy o 9 ale chyba już było za ciepło bo plakala okropnie

Paninka powodzenia na wizycie:-) może Ci coś tam pogrzebie :D

U mnie - jak nie urok to sraczka. Kolki opanowujemy to wczoraj (pytałam Was tutaj ale nikt nic nie napisał) zauważyłam powiększona kulkę pod uchem. Dziś była ciocia u nas, stwierdziła wylew do mięśnia obojczykowo sutkowo jakiegostam - innymi słowy tzw kręcz który objawia się układaniem główki po jednej stronie. Jutro popoludniu mamy usg żeby to potwierdzić a potem rehabilitację żeby się Agatka prawidłowo rozwijala. Najlepsze jest to że w łóżeczku ma co karmienie główkę na zmianę położona ale na piersiach jak nam leży to zawsze ma w prawo.. Ale człowiek nie zwrócił uwagi eh. Aaa i to od tego że była owinięta pepowina, ten krwiak wychodzi później poprostu. Trzymajcie kciuki żeby to było to, bo z dwojga złego lepiej to niż węzeł chłonny który może być wszystkim.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziazt nawet nie masz pojęcia jak się cieszę z tej Waszej kupki❤ teraz już musi być coraz lepiej. Modlitwą i sercem jestem cały czas z Wami!

Tymuniek biedna...musi Ci być bardzo ciężko . Bardzo Ci współczuję. Twoja córcia jest śliczna❤ obyś jak najprędzej wyzdrowiała.

Saba gratuluję serdecznie❤witaj maluszku!

Chybra nadal trzymam kciuki!

Cdn

Pumelova nie ma kupy już drugi dzień. :/ siku trochę robi. Jestem zła ze się na to zgodzilam. On jest marudny bo nie wyspany, bo brzuszek boli, nie nająda się moim mlekiem i ciągle by chciał jeść, cały schemat dnia poszedł się walić. Tak to chociaż kupki i siusie były. A teraz nic. :(
Proznociag lepszy od kleszczy. Ale to tylko działa jak dziecko "pracuje" samo z siebie go nie wyciąga.

Madziazd gratuluję kupki, już teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki.

Misia nie mogę znaleźć tego nr. Będziesz musiała się przejechać. Z tego co pamiętam to wchodząc przez drzwi nr 25 to będziesz blisko stoiska z tymi wozkami.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova duża ta kulka? Jeju co to za dziadostwo ? Wiesz my też układamy Maję raz jeden raz drugi boczek, ale właśnie do odbijania zawsze układa główkę w jedną stronę. Powinno mnie to zaniepokoić??
Oby to u Was szybko przeszło. Może przez to Agatka jest niespokojna?

Madziazt super ! Zdrowka dla Majusi [emoji8][emoji8]

Tymuniek i dla Ciebie duzo zdrowka [emoji18]

Saba gratuluje [emoji4]

Tea dobrze ze napisalas. Ja tez robie to wszystko a Szymon tez odgina strasznie glowe do tylu i prostuje nozki. Musze cos wiecej o tym poczytac.

Emol moze uda sie jeszcze rozkrecic laktacje.

Współczuję wam tych kiepskich nocy :-/ oby coś wkoncu pomogło.

Kylesa super że laktacja ruszyła! A wiadomo1 skąd u Ciebie wysokie crp?

Ola teraz ściągam między 70-100ml
Wyniki morfologii Kuby kiepskie więc pewnie dostanie żelazo, bilirubina nadal wysoka (Ale spadła w porównaniu do wypisu że szpitala) i ciekawa jestem jakie będą zalecenia.
Ja tak na wyrywki kurcze... dorwalam sie do telefonu na chwile [emoji16]
No właśnie moja rana zaczela byc twarda i troche zaczelo się z niej sączyc. Przypuszczam że to się po prostu zdarza, w koncu w szpitalu miliony bakterii...
Ale juz mam tendencję spadkową - wczoraj bylo 46. Teraz czekamy na wyniki krwi Szymka i jesli bilirubina spadnie to dzis idziemy do domu...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova moj tez uklada zawsze glowe w jedna strone. Pilnuje zeby mial tez ukladana w druga ale jak klade go na sobie to zawsze ma w jedna.

Kylesa kciuki za Was,obyscie juz dzis wyszli do domku [emoji4][emoji4]

I u mnie Iga obraca głowę w jedną stronę tylko ale jej przekładam a jak na brzuchu leży to udaje mi się na tą drugą dac na dłużej.
Pumelova będzie dobrze! Trzymam kciuki za usg:* daj znać po :)

Emol a możesz mu dawać mm czy Nie? Może zadzwoń do tej położnej i spytaj - o ile dobrze kojarzę że to położna to doradzila?

Aniek myślę że samo układanie główki raczej nie, chociaż fizjoterapeute pewnie by to zainteresowało to nie dajmy się zwariować. Ta kulka jest raczej duża, wrzucę fote zaraz tutaj. Ja bym nie szukała sobie problemu, po prostu pilnujcie żeby na zmianę kladla:-)
U mnie i tak by się to pojawiło i tak niezależnie czy byśmy coś zrobili
Słabo widać ale jest górka za uchem wielkości monety hmm ale nie wiem jakiej :D
1500809952-aaaaaa.jpeg

Kylesa życzę Ci żebyście poszli do domku:**

Liluli, Ewella myślę że bez tej kulki nie ma co się dac zwariować:-) :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry