reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja jutro tzn dziś mam mieć test oksy, a jutro balonik jeśli nic nie ruszy. W ostateczności w pon wywołanie oksy. Nie wiem. Jakoś nie mam ochoty na ten balonik :-p
A jak zwykle w szpitalu ja nie śpię, a jakoś od godz mam skurcze i brzuchol jest twardy jak skała, łażę po korytarzu, ale zaraz wracam, bo mi się mega spać chce. Jak zombie będę w ciągu dnia. No nic.

A pytanie, skąd macie te sab? Są chyba konkretnie drogie nie?Z Kacprem też na forum dziewczyny je zachwalały.

reklama
Aniek :**

Emol też tak miałam parę razy że nie mogłam w nocy mojej dobudzić to olalam karmienie

Aha83 ja w domu nic nie robię dokładnie tylko zajmuje się dzieckiem.. aa dobra pranie dzieciowych i prasowanie o. Gotować nie gotuje bo mam dietę i nie zniose zapachu innych rzeczy więc poprosiłam teściowa to przyniosła obiady dla męża na cały tydzien. To jest niesamowite jak dziecko potrafi inaczej się zachowywać przy różnych osobach. Dopiero tu pisałam jak kibluje przy łóżeczku do 1:30 potem obudziłam mojego i co? On ja uspal bez smoka i do teraz soi a ja się boję ja obudzić chociaż mi zaraz cycek peknie. Boję się z nią sama zostawać bo sobie nie radzę. Moja wczoraj poza spacerem też nie spala przez ten brzuszek.
Ja waze moja na kuchennej huehue wczoraj wyszło 3700 nie wiem czy to możliwe urodziła się 3280:)

Chybra oby dziś ruszyło! Mi sab wysłała kumpela, w aptece za 8,90€ a przesylka 4€ i doszło w 4 dni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha u nas narazie przychodzi polozna i ona wazy malego.
Zdrowka [emoji18][emoji18]

Chybra [emoji110][emoji110][emoji110]

Placz to i ja mam bez powodu. Czasami sama ze soba nie moge sobie poradzic.

Tea ja tez mam zgrubienia przy bliznie. I mnie boli ale w srodku. A szwy mam rozpuszczalne.

Odpadl nam wczooraj pepek [emoji3]

Maziajka za Twoim przykladem zjadlam wczoraj bigos i jakos malemu nie zaszkodzilam [emoji11] a napewno bym sie nasluchala jakby widziala to tesciowa [emoji3]

Aha zdrówka! U mnie przychodzi położna z wagą i waży :)

Pumelova wczoraj Iga też była pojedzona uspokajalam ją na rękach i płakała a mąż wziął chwilę potrzymal położył do łóżeczka i spała od 1 do 6 ...
Muszę zobaczyć ile ten nasz rainbow ma mocy i chyba kupię też tą końcówkę do odkurzacza.

Chyba oby szybko poszło! :) A w szpitalu I ja nie umiałam spać..

Liluli no to ty zjadłaś bigos ja wczoraj gołąbki i też jej nic nie ma ;) a dzisiaj planuje zjeść domowego torta :D

Miłego dnia! :)

Aniek przemywam swietlikiem i robię masaż kanalika. Jak w tydzień nie przejdzie to mam wziąć receptę na kropelki z anybiotykiem. Ponoć ten pępek nie boli, u nas dalej się maże, już mógłby dopaść.
Tea to długo masz ten szew. Nie bój się powiesz ze Cie bardzo boli i niech to obejrzą.
Ewella gołąbki to pierwszy mój domowy posiłek był po wyjściu ze szpitala.
Aha u mnie też położna waży.
Wzięłam Grzesia na karmienie, pozycja na leżaco i kimnelismy na 3 godzinki. Umie podpełznąć do brodawki jak mu wypadnie! Ach ten instynkt.
Chybra dalej trzymam kciuki, wyśpij się ile się da.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam zgagę , całą ciążę nie miałam, a teraz mam chyba od 3 dni.
Pomęczyły mnie skurcze i różne dziwne bóle, przeczyściło mnie ( taki z tego pożytek:-p) i nie wiem ile ogólnie spałam, ale podejrzewam, że ok 4 h . A jak już spałam to widziałam i szpital i poród i bobasa .Nie wiem. Atmosfera szpitala taka. Jakoś do godz chyba powinien być obchód i śniadanie( ciekawe jakie rarytasy zarzucą:-p Już zażyczyłam sobie normalną swojską wędlinkę i owoce od męża) No nic. Czekam. Niedługo po kawę skoczę i chyba ddtvn włączę;-) ;)

Inka1985 mam podobnie. Nudności są, zjadam bardzo mało w ciągu dnia głównie owoce.
A ruchy też jakieś wzmożone.
Sen miałam taki ze pomalowali mi taras na brązowo i tak mnie zdenerwowali że wody odeszły... haha a właśnie walczą z malowaniem więc sen trochę jakby z realiów :p
Mąż z cora wrócili o 5! Teraz muszą odespać. Ja oczywiście czuwalam budziłam się z 5 razy.

Aniek od małego mieszkam na wsi. Po ślubie przeprowadzilam się do bloku. Mieszkaliśmy z teściową i jej mama. Nas trójka, mieliśmy 2 pokoje więc starczyło. Ale ja się strasznie tam dusilam, wspólna łazienka i kuchnia nic nie ulatwialy. Sąsiedzi tacy starsi, ciągle w oknach. Jedyny plus to taki ze dzieciaki miały towarzystwo bo przed blokiem plac zabaw i przeważnie każdy tam przychodził. Teściowa miała pretensje o każdy remont, teraz ona mieszka na naszym ale jak widzicie nic nie robi ale to zupełnie inna bajka. Nie wiem jak tam wytrzymałam 9 lat.
Plac zabaw dzieciom stworzymy dookoła domu, sąsiedzi w naszym wieku też z dzieciakami, więc trafiliśmy super.
Sprzątania wiadomo wiecej ale każdy ma swój kąt:)

Właśnie jem owsianke ale jakoś ciężko mi wchodzi ... Mąż zabiera dzieci nad jezioro dzisiaj ja w domu się chowam bo nie wysiedze tam.

Współczuję bardzo wszystkim mamom Maluszków, które są niespokojne [emoji20] mam nadzieję, że jak najszybciej nauczycie się siebie.
Moja Mała póki co dziecko anioł. Cycek, drzemka, kupka i tak wkoło. Wieczorami potrzebuje więcej bliskości i nie pozwala mi odejść ale w dzień mogę w trakcie jej drzemek zrobić wszystko w domu. Jeszcze nie odważyłam się wyjść na spacer bo dopiero od środy jestem w domu.
Do mnie wczoraj przyjechała położna i zajęła mi szwy zewnętrzne przez co dziś trochę mnie piecze i ciężko mi się chodzi. Mam nadzieję, że do wieczora będzie lepiej, bo chciałabym dziś na pierwszy spacer z mężem wyjść [emoji4]

Powiedzcie proszę czy te kropelki sab simpex są dostępne w niemieckich sklepach tylko czy w Anglii np będą dostępne?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol to spróbuj wybudzać, a jak mały twardo śpi to może odpuść?

Aha korzystaj z pomocy rodziców jak możesz, przecież to rodzice, a ty masz czas dla małego. Ile ja bym dała za taką pomoc.... Nie ważę Majeczki, położna ją zważyła i w tym tyg.do lekarza idziemy to zważy. Zdrowiej szybko.

Chybra nadal kciuki zaciśnięte. Sab simplex z apteki z niemiec.
Może chociaż jedzenie będzie dobre.

Liluli no to witaj w klubie zdołowanyci mamusiek. Gratuluję ładnego pępuszka.

Misia tym świetlikiem do zaparzania?

Inka nudności przeszły? Zgagę miałam całą ciąże i włoski są:)

Paninka mam nadzieję że nie pomalują Ci tarasu na taki kolor żeby wody odeszły:-D
To ty jesteś przyzwyczajona do mieszkania na wsi, a ja od urodzenia w mieście. Gdzie ciągle za oknami coś się dzieje, a tam mamy taką ciszę, że własne myśli słychać. Pewnie to jest duży plus, ale ciężko mi będzie przywyknąć.

Monti fajnie że masz spokojną dzidzię, że dasz radę wszystko ogarnąć. Nie mam pojęcia co do kropelek. jak masz kogoś w Angli to najlepiej sprawdzić w aptece.

U nas noc w miarę spokojna. Maja budziła się co ok2 godz.na cyca, po każdym karmieniu tak się pręży przez chwilę jakby ją brzusio bolał i przeważnie wtedy jest kupka, ale często też wtedy się jej uleje i jest czkawkao_O no i wszystko od nowa dokarmienie, przewijanie itd. Teraz ładnie zasnęła, idę siebie ogarnąć.
Aaa mam wrażenie że po tym rumianku jakby mniej było ropki, zobaczymy.

Do góry