reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej laski,w końcu was nadrobilam,jeśli chodzi o migreny to mój mąż cierpi strasznie,i pierwszy raz słyszę o solpedeine,kupię mu,może one pomogą
Alkohol,ja uwielbiam piwo,i cydr, mocniejszych alkoholi nie ruszam,po prostu nie lubię ale tych będzie mi brakować.
Obliczylam wiek ciąży na tej stronie co podalyscie,wychodzi mi 8T.1dz,ale u mnie na pewno jest wcześniejsza.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania uwierz mi, ze ja bardzo bym chciala isc juz do gina, ale tu w Hiszpanii w 8 tyg dopiero zakladaja karte ciazy a pierwsze usg jest w 12 tyg. Wcale mi sie nie usmiecha tyle czekac. Ale tez z drugiej strony wiem, ze w pierwszej ciazy jak bardzo bolal mnie brzuch to wyslali mnie na patalogie ciazy w 6 tyg zeby stwierdzic czy wszystko ok.

Zreszta ja mam takie uczucie i w pierwszej ciazy tez tak mialam, ze skoro tak ciezko mi bylo zajsc to skoro juz sie udalo to znaczy, ze dzidzia jest silna, tak sobie wmawiam. Z Susanna tak bylo, ze ona zawsze super tylko mnie chciala wykonczyc i na koniec zafudowala mi cesarke emergency.

Pacjentki mojej polskiej pani ginekolog Antepowicz specjalnie z Hiszpanii przylatują tu do Irlandii. Całe badanie z usg 100 € kosztuje. Można znaleźć bardzo tanie bilety lotnicze :-)
W irlandii też do 12 tygodnia ciąży jest zasada "co ma być to będzie".

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do alkoholu to ja uwielbiam piwko tyskie z sokiem mniam...myslalam ze w ciazy bede miala chcice na piwo ale poki co na sam zapach mnie odrzuca:p

Moze pozniej bedzie smak i trzeba bedzie sie lechem free ratowac:p

010igov3fkey3mez.png

aninek - Ja mam taką samą sytuacje.
Biegałam od jednego lekarza do drugiego i albo miejsc nie mieli albo warunki w samej poczekalni mnie odciągały ;/ U mnie też w 12 tyg pierwszy skan usg i dalsze badania.
Już się powoli niecierpliwie i chyba jednak polecę do polski na kilka miesięcy (chociaż nie powinnam) i tam zacznę ,a tu dokończę. W Polsce miałam super ginekolog i na pewno lepiej jest prowadzić ciąże w ojczystym języku. Tam mam rodzinę i znajomych ,a tutaj jedynie chłopaka,który cały czas pracuje więc siedze w domu sama i się wszystkim zadręczam więc chyba na prawde polecę...

Dziewczyny - jeśli chodzi o alkohol to ja też raz na jakiś czas szalałam ,a do tego prowadziłam bardzo niezdrowy tryb życia. Wychodziłam często na piwko wieczorami ,a w terminie spodziewanej miesiączki miałam urodziny i wypiłam aż 2 butelki wina i kilka drinków . Jeszcze paliłam i to baaardzo dużo bo 2 paczki dziennie czerwonych , piłam po 10 puszek red bulli ( moje kolejne uzależnienie) stołowałam się w fast foodach i pracowałam w chłodni po 15 godzin dziennie.
Żeby nie było - o ciąży jeszcze nic nie wiedziałam bo kilka tygodni wcześniej wróciłam z urlopu z ciepłego kraju i pomyślałam,że przez zmiane klimatu coś mi się pomieszało... jednak na 2-3 dni po spodziewanym terminie miesiączki zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Teraz jak tak sobie pomyśle o tym wszystkim to jestem w 100% pewna ,że do ok.4-5 tc dziecko jest bardzo dobrze chronione w brzuchu matki. No i teraz ani do piwa,ani do fast foodów i red bulli mnie nie ciągnie ...jedyne co to papierosy i chociaż już nie pale to nadal mnie ciągnie zwłaszcza kiedy poczuje dym...

Dziewczynki moje Kochane powiedzcie jak się miewa Wasz brzuszek ? Mam nadzieje że te tóre mają z Was skurcze no-spa pomoże. U mnie sie dzieje bardzo dużo to jak bym miała butelkę wody gazwanej w środku i bąbelki jak by z niej ulatywały i tak mam juz ze 3 dni

Dziewczynki moje Kochane powiedzcie jak się miewa Wasz brzuszek ? Mam nadzieje że te tóre mają z Was skurcze no-spa pomoże. U mnie sie dzieje bardzo dużo to jak bym miała butelkę wody gazwanej w środku i bąbelki jak by z niej ulatywały i tak mam juz ze 3 dni
Mnie czasami cos zakluje a tak czesciej to bóle mnie łapią jak na okres[emoji14]ale nie trwają zbyt dlugo i jeszcze nie musialam sie ratować zadnymi tabletkami[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry